10 μυστήριες ιστορικές φωτογραφίες που προκαλούν πολλά ερωτήματα

12 Απριλίου, 2017 10:36 ΠΜ
More videos

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από συνηθισμένους ανθρώπους, με κανονικό εξοπλισμό και σίγουρα δεν έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία. Ωστόσο, τα γεγονότα μας προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Δείτε παρακάτω 10 μυστήριες ιστορικές φωτογραφίες, που προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Ένας τέρας στην ακτή της νήσου Χουκ

© Scientific American

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η φήμη, ότι αυτή η φωτογραφία έχε επεξεργαστεί στο φώτοσοπ. Ωστόσο, η αρχική φωτογραφία τραβήχτηκε το 1965, όταν δεν υπήρχε φώτοσοπ. Ο φωτογράφος Ρόμπερτ Λι Σερρέκ παρατήρησε ένα παράξενο αντικείμενο κοντά στην ακτή της νήσου Χουκ στην Αυστραλία και έβγαλε αμέσως τη φωτογραφία, η οποία είναι μέχρι και σήμερα θέμα συζήτησης των ζωολόγων.

Φώτα στην κοιλάδα Hessdalen 

© hessdalen.org

Αυτό το πλάνο τραβήχτηκε από ένα Νορβηγό φωτογράφο και δεν είναι η μόνη απόδειξη ύπαρξης φωτεινών αντικειμένων που πετούν πάνω από την κοιλάδα Hessdalen. Η φασματική ανάλυση δείχνει ότι αυτό το αντικείμενο αποτελείται από πυρίτιο, σίδηρο και σκάνδιο. Οι επιστήμονες ακόμα δεν ξέρουν τι είναι.

“Μαύρος ιππότης”

© NASA

Αυτό το άγνωστο αντικείμενο απαθανατίστηκε από έναν τεχνητό δορυφόρο το 1960 και οι ειδικοί της NASA το ονόμασαν αμέσως “Μαύρο ιππότη”. Από τότε, αυτό το αντικείμενο έχει εμφανιστεί επανειλημμένα: εξακολουθεί να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται από την τροχιά της Γης. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι ένα κομμάτι τεχνητής προέλευσης.

Μπαμπούσκα

© History Channel

Στις 22 Νοεμβρίου 1963 δολοφονήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι στο Ντάλας. Εκείνη τη μέρα οι φωτογράφοι έβγαλαν πολλές φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος και μερικές από αυτές δείχνουν μια γυναίκα με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούσαν να τη βρουν για πολύ καιρό, γιατί μπορεί να είχε αποτυπώσει τη δολοφονία στη μηχανή της. Ωστόσο, όλες οι προσπάθειες αναγνώρισής της απέτυχαν. Η άγνωστη γυναίκα ονομάστηκε Μπαμπούσκα, καθώς το μαντήλι της παρέπεμπε στη ρώσικη κούκλα.

Ο άντρας που πέφτει

© Wikipedia Creative Commons

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Ρίτσαρντ Ντρου, όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Πολλοί άνθρωποι παρατήρησαν την περίεργη στάση σώματος του άντρα: πέφτει σχεδόν ίσια, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει. Η ταυτότητα του άντρα δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ, αλλά πολλοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν συγγενής τους.

Άντρας μπροστά στα τανκς

© Wikipedia Creative Commons

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Πεκίνο κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων του 1989. Στην πλατεία Τιενανμέν, ένας άγνωστος άνδρας στάθηκε μπροστά από τα τανκς και έκλεισε τον δρόμο τους για μισή ώρα. Αν και η φωτογραφία έγινε εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά, δεν μάθαμε ποτέ την ταυτότητα του άντρα ή τι απέγινε.

Ένα κινητό σε ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν

© Charles Chaplin Productions

Το 2010 κυκλοφόρησε ένα DVD με μπόνους σκηνές από την ταινία του Τσάπλιν το 1928, “Circus”. Σε ένα από τα πλάνα, φαίνεται μια γυναίκα που κρατάει κάτι που μοιάζει με κινητό. Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Κλαρκ, ισχυρίστηκε ότι αυτά τα πλάνα είναι απόδειξη ταξιδιού στον χρόνο.

Ο αστροναύτης από το Solway Firth 

© Wikipedia Creative Commons

Το 1964, ο Τζιν Τέμπλετον έβγαλε μια φωτογραφία την 5χρονη κόρη του. Παρόλο που οι Τέμπλετον ορκίζονται ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος τριγύρω, πίσω από τη μικρή ξεχωρίζει μια φιγούρα. Αναλύσεις έδειξαν ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία.

Το ιππικό του Sir Goddard

© Skeptic

Το φωτογραφικό άλμπουμ του ιππικού του Sir Goddard, ο οποίος πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, περιέχει μια παράξενη φωτογραφία. Μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας, όλα τα μέλη της ομάδας αναγνώρισαν ότι πίσω τους καθόταν ο φίλος τους Φρέντυ Τζάκσον που είχε πεθάνει 2 μέρες πριν τραβηχτεί η φωτογραφία. Η ομάδα φωτογραφήθηκε την ημέρα της κηδείας του Φρέντυ.

Πυραμίδες στο φεγγάρι

© NASA

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής “Apollo-17” και είχε μπει στο αρχείο, αφού θεώρησαν ότι είχε υπερεκτεθεί. Οι εμπειρογνώμονες που την εξέτασαν, παρατήρησαν ένα περίγραμμα που μοιάζει με πυραμίδες. Αυτό κάνει πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι υπάρχουν πυραμίδες στο φεγγάρι.