10 μυστικά των αεροσυνοδών που κανένας επιβάτης δε γνωρίζει

25 Μαΐου, 2017 12:54 ΜΜ
More videos

Ένα αεροπλάνο διαφέρει στα μάτια των επιβατών και των αεροσυνοδών. Ενώ οι εργαζόμενοι των εταιριών γνωρίζουν όλα τα μυστικά, οι επιβάτες βρίσκονται σε άγνοια.

Για αυτό παρακάτω θα μάθετε 10 πράγματα από τους αεροσυνοδούς, για το πώς να απολαύσετε με άνεση μια πτήση.

Μη ντραπείτε να ζητήσετε περισσότερο φαγητό

© DEPOSITPHOTOS

Τα φαγητά που σερβίρονται στα αεροπλάνα, έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Όλες οι ποσότητες που θα περισσέψουν, θα πεταχτούν αμέσως μετά την πτήση. Έτσι, μη ντραπείτε να ζητήσετε επιπλέον φαγητό αν νιώθετε πως πεινάτε.

Ελέγξτε την παρουσία του σωσίβιου γιλέκου πριν την απογείωση

© DEPOSITPHOTOS

Υπάρχουν επιβάτες που κλέβουν τα σωσίβια γιλέκα, ως αναμνηστικά. Για λόγους ασφαλείας, είναι καλύτερα να ελέγξετε και να βεβαιωθείτε πως υπάρχει το δικό σας στη θέση του, πριν την πτήση.

Αν καπνίσετε, χρησιμοποιήστε τα σταχτοδοχεία

© DEPOSITPHOTOS

Το κάπνισμα απαγορεύεται στο αεροπλάνο, αλλά υπάρχουν σταχτοδοχεία στην τουαλέτα. Κάποιοι εξακολουθούν να καπνίζουν, παρά τα πρόστιμα που μπορεί να τους επιβληθούν. Ωστόσο, είναι καλύτερο να πετάξετε το τσιγάρο σε ένα ειδικό σταχτοδοχείο, παρά στα χαρτιά του κάδου απορριμμάτων. Έτσι, αν υποκύψετε στον πειρασμό να καπνίσετε, χρησιμοποιήστε το τασάκι.

Προσπαθήστε να μη λερώσετε κατά τη διάρκεια της πτήσης

© DEPOSITPHOTOS

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες κάνουν μόνο ένα «επιφανειακό καθάρισμα» μετά την πτήση. Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια δεν πλένονται, απλώς αναδιπλώνονται. Οι δίσκοι τροφίμων δεν πλένονται. Οι δίσκοι καθίσματος σκουπίζονται, τα χαλιά καθαρίζονται, αλλά δε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν υπήρχε επιβάτης στο κάθισμά σας που ξαφνικά ένιωσε ναυτία.

Να θυμάστε: Η πόρτα της τουαλέτας μπορεί να ανοίξει και από έξω

© DEPOSITPHOTOS

Οι αεροσυνοδοί, έχουν δικά τους κλειδιά σε περίπτωση που κάποιος κλειδωθεί στην τουαλέτα. Επιπλέον, πολλά αεροσκάφη έχουν εγκατεστημένο έναν μηχανισμό κλειδώματος θυρών κάτω από το σήμα «Απαγορεύεται το κάπνισμα», στην πόρτα της τουαλέτας. Εάν σηκώσετε το σήμα με την εικόνα του τσιγάρου και γυρίσετε τον σύρτη, η πόρτα θα ανοίξει.

Επιβιβαστείτε τελευταίος

© DEPOSITPHOTOS

Αν φτάσατε αργά και σκέφτεστε πως θα δυσκολευτείτε να βρείτε τη θέση σας, υπάρχει λύση. Επιβιβαστείτε όταν καθίσουν όλοι οι επιβάτες. Το γεγονός πως δε θα υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που θα μπουν στο αεροσκάφος μετά από σας, θα σας επιτρέψει να δείτε όλες τις κενές θέσεις.

Μην πιείτε υπερβολικό αλκοόλ

© DEPOSITPHOTOS

Οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν πως ένα ποτό στο αεροσκάφος, ισοδυναμεί με δύο ποτά στο έδαφος. Αυτό συμβαίνει γιατί το υψόμετρο επηρεάζει το αίμα με τέτοιο τρόπο, ώστε το αλκοόλ σας επηρεάζει πολύ περισσότερο. Έτσι, ακόμα κι αν πίνετε απλά επειδή φοβάστε να πετάξετε, κινδυνεύετε να γίνετε πολύ χαλαροί.

Αποφύγετε τις θέσεις στα διαχωριστικά τοιχία

© samolets.com

Θυμηθείτε αυτόν τον κανόνα: αν υπάρχουν επιβάτες με μωρά, πιθανότατα θα επιλέξουν τα καθίσματα αυτά. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο να τοποθετήσουν εκεί τα πράγματα του μωρού. Αν δε θέλετε αρκετή φασαρία, ξέρετε ποια θέση να μην επιλέξετε.

Πιείτε μόνο εμφιαλωμένο νερό

© DEPOSITPHOTOS

Το πρόβλημα του βρώμικου νερού επί των αεροσκαφών, έχει κερδίσει μεγάλη προσοχή από τη σκανδαλώδη μελέτη του περιοδικού Wall Street Journal το 2002: ο αριθμός των βακτηρίων σε δείγματα νερού σε 14 από τις πιο δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες, ήταν εκατοντάδες φορές υψηλότερος από το καθιερωμένο. Η σημερινή κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ, οπότε είναι καλύτερα να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό στο αεροσκάφος. Πρέπει να αποφεύγετε το τσάι, τον καφέ και το νερό από το νεροχύτη.

Αποφύγετε το χειροκρότημα στο τέλος της πτήσης

© DEPOSITPHOTOS

Σε ορισμένες χώρες, οι επιβάτες χειροκροτούν ένθερμα τον πιλότο για την προσγείωση του αεροσκάφους. Ίσως προσπαθούν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη στο πλήρωμα ή τη χαρά της επιστροφής στο σπίτι, αλλά οι εργαζόμενοι μπορεί να θεωρήσουν αυτή τη χειρονομία προσβλητική. Η πτήση δεν είναι παιχνίδι, αλλά η δουλειά τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: