10 μυστικά σύνορα που δεν γνωρίζατε την ύπαρξη τους

26 Οκτωβρίου, 2017 6:16 ΜΜ
More videos

Τα σύνορα ορίζουν πού τελειώνει μία χώρα και που ξεκινάει μια άλλη. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν ορισμένες χώρες που μυστικά διαμένουν σε άλλη χώρα.

Θα σας δείξουμε κάποιες χαρτογραφήσεις από αυτά τα μέρη. Προορίζονται πραγματικά για τους ανθρώπους που αγαπούν να ταξιδεύουν στα ανεξερεύνητα.

10. Σαν Μαρίνο

© Pixabay

Η Δημοκρατία του Σαν Μαρίνο είναι μια ορεινή χώρα που περιβάλλεται από την Ιταλία. Είναι η 5η μικρότερη χώρα στον κόσμο και η 3η μικρότερη στην Ευρώπη. Η χώρα έχει πλούσια ιστορία και θεωρείται μία από τις παλαιότερες δημοκρατίες του κόσμου. Το λοφώδες τοπίο του Σαν Μαρίνο και οι κλασικοί παλιοί ευρωπαϊκοί δρόμοι και τα κτίρια δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

9. Λεσότο

© Katie

Υπάρχει μια μικρή χώρα που ονομάζεται Λεσότο και κατοικεί σε μια πολύ μεγαλύτερη χώρα – τη Νότια Αφρική. Το Λεσότο έχει πληθυσμό 2 εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι μέλος των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μία από τις 3 χώρες της Αφρικής που κυβερνάται από έναν βασιλιά (οι άλλες είναι το Μαρόκο και η Σουαζιλάνδη). Τα δύο τρίτα της χώρας καλύπτονται από βουνά, τα οποία κυμαίνονται από 2.200 έως 3.000 μέτρα.

8. Περιφέρεια Καλίνινγκραντ

© Gelio

Υπάρχει μια μικρή περιοχή ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, στη Βαλτική Θάλασσα. Λογικά, πρέπει να είναι ευρωπαϊκή ή πιθανώς Βαλτική. Λοιπόν, η λογική μπορεί να είναι παραπλανητική. Το Καλίνινγκραντ ανήκει στη Ρωσία. Ήταν χωρισμένο όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε. Για μεγάλο μέρος της ιστορίας του, το Καλίνινγκραντ ήταν κατά κύριο λόγο γερμανικό.
Η ασυνήθιστη τοποθεσία και ο σουρεαλιστικός συνδυασμός κτιρίων της γερμανικής εποχής και η σοβιετική αρχιτεκτονική καθιστούν το Καλίνινγκραντ ένα μέρος για να επισκεφτείτε.

7. Γιβραλτάρ

© Pixabay

Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι γης στο τέλος της Ισπανίας που δεν είναι η Ισπανία. Το Γιβραλτάρ ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλο που έχει καταπληκτικό καιρό όλο το χρόνο. Το έδαφος της πόλης είναι τόσο μικρό που ο δρόμος στο Γιβραλτάρ κλείνει κάθε φορά που ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο. Γιατί? Επειδή ο δρόμος είναι ο διάδρομος!

Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να παντρευτείτε, ελέγξτε το Γιβραλτάρ! Οποιοσδήποτε μπορεί να παντρευτεί εδώ μόνο με μια προειδοποίηση μιας ημέρας πριν, και θα γίνει αποδεκτός σε όλο τον κόσμο. Ο Τζον και η Γιόκο, καθώς και ο Σον Κόνερι (δύο φορές!), χρησιμοποίησαν το Γιβραλτάρ για την απόδραση του γάμου τους.

6. Μελίγια και Θέουτα

© Wikimedia

Η Μελίγια και η Θέουτα είναι δύο ισπανικές πόλεις που μοιράζονται τα σύνορα με το Μαρόκο και βρίσκονται στη βόρεια ακτή της Αφρικής. Και οι δύο πόλεις αποτελούσαν στρατιωτικά και εμπορικά σημεία που συνδέουν την Ευρώπη με την Αφρική. Οι κάτοικοι απολαμβάνουν πλέον φορολογικές αγορές και περιορισμένο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Θα γοητευτείτε από τον πλούσιο συνδυασμό πολιτισμών, γλωσσών, θρησκειών και φυλών. Είναι η μόνη επίσημη ευρωπαϊκή παρουσία που απομένει στην Αφρική.

5. Καμπιόνε ντ’ Ιτάλια

© bulbocode909

Αυτή η μικρή ιταλική πόλη απολαμβάνει μια άνετη ζωή στην Ελβετία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ευρώ ή ελβετικά φράγκα και να στείλετε το γράμμα σας είτε με ιταλικό ταχυδρομικό κώδικα είτε με ελβετικό ταχυδρομείο. Χρειάζεστε την αστυνομία; Τηλεφωνήστε στην Ιταλία. Χρειάζεστε έναν πυροσβέστη ή ένα ασθενοφόρο; Ρωτήστε τους Ελβετούς.

Απολαύστε αγορές χωρίς φόρους και, αν θέλετε να στοιχηματίσετε, θα αγαπήσετε το Καμπιόνε ντ’ Ιτάλια, καθώς οι νόμοι περί τυχερών παιχνιδιών εδώ είναι λιγότερο αυστηροί από ό, τι στην Ιταλία ή την Ελβετία.

4. Πόιντ Ρόμπερτς, Ουάσινγκτον

© Madereugeneandrew

Το Πόιντ Ρόμπερτς, μια μικροσκοπική χερσόνησος, είναι ένα μικρό κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών που μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω του Καναδά. Πώς συνέβη αυτό. Δεν θα το πιστέψετε, αλλά ήταν πραγματικά ατύχημα. Όταν συνάφθηκε η συνθήκη περί συνόρων ΗΠΑ-Καναδά το 1846, κανείς δεν παρατήρησε ότι η γραμμή έκοψε μια χερσόνησο στη μέση.

3. Μπάαρλε-Χέρτογκ και Μπάαρλε-Νάσσαου

2 δήμοι χωρίζουν το Μπάαρλε μεταξύ Βελγίου και των Κάτω Χωρών. Το διασκεδαστικό κομμάτι ξεκινά όταν ψάχνετε τα σύνορα. Πού είναι το Βέλγιο; Πού είναι οι Κάτω Χώρες; Λοιπόν, υπάρχουν 26 ξεχωριστά κομμάτια του Βελγίου και των Κάτω Χωρών σε όλη την πόλη.

Τα κτίρια απλά κόβονται στη μέση και μπορείτε να βρείτε λίγο από το Βέλγιο ακριβώς στη μέση μιας ολλανδικής περιφέρειας και αντίστροφα. Οι φόροι και στις δύο χώρες είναι διαφορετικοί, επομένως μπορείτε εύκολα να ψωνίσετε μεταξύ 2 φορολογικών καθεστώτων σε έναν δρόμο.

2. Νάουα

© wikimedia

Η εξήγηση αυτής της ενδιαφέρουσας περίπτωσης δεν είναι εύκολη δουλειά. Πρώτον, φανταστείτε μια σειρά από ρωσικές κούκλες. Η μικρότερη κούκλα, η Νάουα, είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην επικράτεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τοποθετήστε αυτή τη μικρή κούκλα μέσα σε μια μεγαλύτερη κούκλα – ένα μικρό θύλακα του Ομάν. Τέλος τοποθετήστε το μέσα σε μια μεγαλύτερη κούκλα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε τι πραγματικά πολύπλοκο και διασκεδαστικό κόσμο ζούμε!

1. Νταχάλα Χαγκραμπάρι

© Brendan Whyte

Αυτή ήταν η πιο περίεργη περίπτωση στον κόσμο μέχρι το 2015. Παρόλο που επιλύθηκε, εξακολουθούμε να θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις διασκεδαστικές πληροφορίες. Η Νταχάλα Χαγκραμπάρι ήταν ένα μικρό κομμάτι της Ινδίας, μέσα σε ένα κομμάτι του Μπαγκλαντές … μέσα σε ένα κομμάτι της Ινδίας, μέσα σε ένα κομμάτι του Μπαγκλαντές.

Συνολικά, το Μπαγκλαντές είχε 106 κομμάτια της Ινδίας στη χώρα, και η Ινδία είχε 92 κομμάτια του Μπαγκλαντές. Το 2015, και οι δύο χώρες υπέγραψαν μια συνθήκη για την ανταλλαγή θυλάκων που έληξαν μια εδαφική ανωμαλία αιώνων.