10 μυστικά πίσω από τα πιο γνωστά μαγικά κόλπα που υπάρχουν

12 Αυγούστου, 201711:17 ΠΜ

Μερικές φορές, η εξήγηση του πιο εκθαμβωτικού και μυστηριώδους μαγικού κόλπου, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.

Με τη λίστα που ακολουθεί θα μάθετε τα μυστικά κάποιων μάγων και θα βρείτε μια απλή εξήγηση για τα πιο διάσημα κόλπα.

10. Το Άγαλμα της Ελευθερίας εξαφανίζεται

© depositphotos

Το 1983, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έκανε το Άγαλμα της Ελευθερίας να εξαφανιστεί εντελώς. Το κόλπο αυτό μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά. Το άγαλμα ήταν καλυμμένο με ένα τεράστιο κομμάτι ύφασμα ή βρισκόταν πίσω από μια μεγάλη οθόνη που στήθηκε μπροστά στο ακροατήριο.

Ολόκληρος ο φωτισμός του μνημείου απενεργοποιήθηκε, εκτός από τους προβολείς. Αυτή η απλή προετοιμασία δημιούργησε την ψευδαίσθηση του κενού χώρου, ενώ το σύνολο των φώτων έβλεπε το κοινό. Αφού αποκαλύφθηκε το μνημείο, οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να το δουν, επειδή η όρασή τους θόλωσε προσωρινά από τους προβολείς.

9. Η εξαφάνιση ενός τεράστιου φορτηγού

© depositphotos

Πώς να κάνετε ένα τεράστιο φορτηγό να εξαφανιστεί όταν περιβάλλεται από κοινό από όλες τις πλευρές; Εύκολο! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βάλετε μια ειδική κατασκευή πάνω στο φορτηγό, να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο ακροατήριο με τους φίλους σας και να ζητήσετε από κάποιον να οδηγήσει το φορτηγό έξω από την κατασκευή.

Όταν βγάλετε τα κουρτίνες, το φορτηγό δεν υπάρχει πια. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί αυτό το κόλπο το βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση.

8. Ο άνθρωπος που αιωρείται

© depositphotos

Ένας άνθρωπος που αιωρείται στη μέση του δρόμου, δεν είναι ούτε μάγος ούτε γιόγκι. Η ψευδαίσθηση επιτυγχάνεται μέσω της τοποθέτησης ενός ατσάλινου καθίσματος κάτω από τα φαρδιά ρούχα του καλλιτέχνη. Φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται μυστικές δυνάμεις εδώ.

7. Χέρι μέσα απ’ το τζάμι

© depositphotos   © depositphotos

Ένας μάγος χρειάζεται ειδικές οθόνες για να κινήσει το χέρι του μέσα από τον καθρέφτη ή το γυαλί. Η πίσω οθόνη καλύπτει 2 καθρέφτες. Όταν ξεκινήσει η παράσταση, ολόκληρη η κατασκευή μετατοπίζει τον πραγματικό καθρέφτη στην πίσω πλευρά, μετακινώντας 2 πλαστά πάνελ καθρέφτη προς τα εμπρός.

Τώρα υπάρχει ο χώρος για να μετακινήσετε το ένα χέρι. Στο τέλος της παράστασης, οι βοηθοί μετατοπίζουν πάλι τον πραγματικό καθρέφτη στην μπροστινή πλευρά.

6. Μαγικό δολάριο

© pixabay

Η μετατροπή του 1 δολαρίου σε 100, είναι πολύ εύκολη όταν γνωρίζετε το μυστικό. Ένας μάγος αναδιπλώνει 1 δολάριο με έναν ειδικό τρόπο και το κρύβει πίσω από τα δάχτυλά του. Τότε το αντικαθιστά προσεκτικά με ένα των 100 δολαρίων, έτσι ώστε κανείς να μην το βλέπει. Εκείνη τη στιγμή συμβαίνει το μαγικό της αλλαγής.

5. Περπάτημα σε νερό

© depositphotos

Το κόλπο συνήθως εκτελείται σε λασπώδεις ή ασαφείς ποταμούς ή σε τοποθεσίες νερού που φτιάχνει ο άνθρωπος, όπως οι πισίνες. Ο κύριος στόχος είναι να φτιαχτεί μια γυάλινη ή πλαστική πλατφόρμα, αόρατη στο κοινό. Τώρα μπορείτε να περπατήσετε στο νερό, χωρίς να είστε υιός του Θεού.

4. Απόδραση από αλυσίδες κάτω απ’ το νερό

© Summit Entertainment

Ο συνδυασμός της σωματικής δύναμης και των δυσνόητων ψεύτικων κλειδαριών, είναι ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό το είδος μαγείας. Οι βοηθοί πρέπει να χαλαρώσουν τα μάνδαλα και τους μεντεσέδες και ο μάγος πρέπει να απαλλαγεί από τις κλειδαριές, να αποκτήσει σταθερή λαβή και να βγει στην επιφάνεια για αέρα.

3. Το κόλπο της υπογεγραμμένης κάρτας

© depositphotos

Ο μάγος ζητά από κάποιο θεατή να βάλει την υπογραφή του σε τυχαία κάρτα. Τότε τη σχίζει σε 4 κομμάτια και επαναφέρει μαγικά την υπογεγραμμένη κάρτα μπροστά στο κατάπληκτο ακροατήριο. Το μυστικό είναι πολύ απλό: ο μάγος έχει μια διπλωμένη κάρτα στην τσέπη του και αντικαθιστά την υπογεγραμμένη κάρτα με αυτήν. Η κρυφή κάρτα είναι σκισμένη και η υπογεγραμμένη είναι απολύτως ασφαλής.

2. Κατάποση σπαθιού

© depositphotos

Για ορισμένους καλλιτέχνες, η εξάσκηση για να καταπιούν ένα σπαθί μπορεί να διαρκέσει χρόνια, καθώς είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κόλπο. Ωστόσο, μάγοι από όλο τον κόσμο μπορούν να καταπλήξουν τους ανθρώπους με την ικανότητά τους να καταπίνουν εύκολα σπαθιά.

Το τέχνασμα απαιτεί πολλές σωματικές και ψυχολογικές προετοιμασίες. Ο μάγος τοποθετεί το κεφάλι του προς τα επάνω, έτσι ώστε ο λαιμός και το στομάχι του να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή, για να μην τραυματιστούν από το σπαθί.

1. Κόλπο του κομμένου στα δύο ανθρώπου

© wikipedia

Η ψευδαίσθηση αυτή λειτουργεί μόνο όταν παρακολουθείτε τον άνθρωπο που την εκτελεί από μπροστά. Από το πλάι, μπορείτε να δείτε ότι από το γόνατο μέχρι τη μέση, είναι στην πραγματικότητα ένα πλαστικό μανεκέν. Τα φαρδιά ρούχα και η στάση του σώματος δημιουργούν την τέλεια ψευδαίσθηση ενός άνδρα που κρατά τα πόδια του.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News