10 μυστικά για να ταξιδέψετε στον κόσμο πολύ φθηνότερα

5 Αυγούστου, 2017 2:06 ΜΜ
More videos

Όπως αναφέρει μια πολύ σοφή έκφραση: “τα ταξίδια είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να μας κάνει πιο πλούσιους”. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία και άλλα έξοδα, μας αποτρέπουν από το να ταξιδεύουμε συχνά.

Δείτε παρακάτω 10 μυστικά για να ταξιδέψετε στον κόσμο πολύ φθηνότερα, από έμπειρους ταξιδιώτες.

10. Επιλέξτε σύνθετες διαδρομές

© depositphotos   © depositphotos

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε τον συνδυασμό αεροπλάνου και άλλων μεταφορικών μέσων για να φτάσετε στον προορισμό σας.

Για παράδειγμα, μια πτήση για Ρώμη και ένα εισιτήριο τρένου για Βενετία, κοστίζουν πολύ λιγότερο από μια απευθείας πτήση για Βενετία.

9. Μια “κρυμμένη” πόλη

Μια απευθείας πτήση από το σημείο Α στο σημείο Β, είναι πιο ακριβή από μια πτήση από το σημείο Α στο σημείο Γ με ενδιάμεση στάση στο σημείο Β. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο με ανταπόκριση και πολύ απλά να μην πάρετε το αεροπλάνο για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού.

8. Μην νοικιάζετε αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις

© depositphotos   © depositphotos

Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο αξίζει μόνο για να πάτε από μια πόλη σε μια άλλη. Ωστόσο, μέσα στην πόλη μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω της κίνησης και έλλειψης θέσεων πάρκινγκ. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε τα μέσα μεταφοράς ή νοικιάστε ποδήλατο.

7. Βρείτε ειδικές προσφορές

Πολλά τουριστικά γραφεία έχουν καλές προσφορές για τους ταξιδιώτες. Για παράδειγμα, 2 άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα μεταφοράς στην Βαυαρία για μια μέρα, μόνο με 31 ευρώ.

Στην Αγγλία, αν πάρετε ένα εισιτήριο τρένου, μπορείτε να πάρετε άλλο ένα δωρεάν και να δείτε πολλά διάσημα αξιοθέατα.

6. Μην παίρνετε πολλές βαλίτσες

© depositphotos   © depositphotos

Το να ταξιδεύετε χωρίς βαλίτσες μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, αφού οι αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν πιο φθηνά εισιτήρια για ταξιδιώτες μόνο με χειραποσκευή. Για παράδειγμα, για να ταξιδέψετε από τη Δανία στο Βερολίνο με Ryanair, θα σας κοστίσει μόλις 1 ευρώ, ενώ αν πάρετε βαλίτσα θα σας κοστίσει 15 φορές περισσότερο.

5. Προτιμήστε τα διαμερίσματα

Τα διαμερίσματα έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: κουζίνα στην οποία μπορείτε να μαγειρέψετε μόνοι σας. Έτσι, μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, τρώγοντας ένα γεύμα στο σπίτι.

Οι πιο διάσημες ιστοσελίδες που μπορείτε να βρείτε διαμερίσματα είναι οι: AirbnbHomeAway9Flats.

4. Επισκεφθείτε δωρεάν τα μουσεία

© depositphotos

Τα περισσότερα μουσεία έχουν δωρεάν ώρες ή μέρες. Για παράδειγμα, το Κολοσσαίο δέχεται όλους τους τουρίστες του δωρεάν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, ενώ το μουσείο Πράντο στη Μαδρίτη έχει δωρεάν είσοδο από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα.

3. Πληρώστε στο τοπικό νόμισμα με την κάρτα σας

Κάποιες χώρες σας παρέχουν την επιλογή του νομίσματος που θέλετε να πληρώσετε με την κάρτα σας στα μαγαζιά. Πάντα να διαλέγετε το τοπικό νόμισμα, γιατί όταν διαλέγετε το νόμισμα της κάρτας, με τη μετατροπή το ποσό μπορεί διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί.

2. Μην κολλάτε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

© depositphotos

Μερικές φορές, μια-δυο μέρες πριν ή μετά την ημερομηνία που θέλουμε, έχουν πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Για να το δείτε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο χαμηλού κόστους: δείτε τη λειτουργία εδώ.

1. Χρησιμοποιήστε τοπικές μηχανές αναζήτησης

Οι μεγάλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως το Booking ή το Skyscanner, συχνά παραλείπουν τοπικές αεροπορικές εταιρίες ή ξενοδοχεία που έχουν ενδιαφέρουσες προσφορές.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ψάξετε και σε τοπικές μηχανές αναζήτησης.

Αν ταξιδεύετε για Ασία, μπορείτε τα δείτε τις ιστοσελίδες Ctrip και Agoda.

Ακολουθήστε μας στο facebook: