10 μύθοι και αλήθειες για τις τροφές που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να επιβιώσετε

1 Νοεμβρίου, 2016 3:15 ΠΜ
More videos

Μερικές φορές, φαίνεται σαν όλα όσα έχετε μάθει για το φαγητό και το μαγείρεμα να είναι ένας μύθος. Τα κόλπα στην κουζίνα και οι έξυπνες συμβουλές δεν λειτουργούν και οι μύθοι διαλύονται εύκολα.

Παρακάτω αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε τους μεγαλύτερους μύθους στην ιστορία της μαγειρικής. Είναι καιρός να σταματήσετε να πιστεύετε ότι ακούτε.

#1 Δεν θα συμβεί τίποτα κακό αν καταναλώσετε ληγμένο φαγητό.

1921355

Μύθος

Η ημερομηνία λήξης, στην πραγματικότητα πληροφορεί πως μετά από αυτή την ημερομηνία, το προϊόν χάνει την ποιότητα και τη θρεπτική του αξία. Οι σπάνιες εξαιρέσεις αυτού του κανόνα περιλαμβάνουν μόνο τα μη αναλώσιμα τρόφιμα. Αυτό ισχύει μόνο αν έχουν διατηρηθεί σωστά.

#2 Ποτέ μην ξεπαγώνετε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.

fagito-galopoula-ksepagoma

Αλήθεια

Αν ξεπαγώνετε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα βακτήρια διπλασιάζονται κάθε 20 λεπτά. Ο ασφαλέστερος τρόπος να ξεπαγώσετε τρόφιμα είναι τοποθετώντας τα στο ψυγείο.

#3 Δεν είναι ασφαλές να φάτε τρόφιμα μέσα από κονσέρβα που έχει χτυπηθεί.

z1-rszmbpvls

Μύθος

Αν δεν υπάρχει βαθούλωμα στο πάνω ή κάτω μέρος της συσκευασίας και η ασφάλεια δεν είναι σπασμένη ή κομμένη, τότε δεν αποτελεί κίνδυνο. Πρέπει να αποφύγετε τις κονσέρβες που έχουν σκουριάσει ή διογκωθεί.

#4 Το αλκοόλ εξατμίζεται εντελώς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

tips-and-tricks-on-cooking-with-alcohol-cover

Μύθος

Μετά το βράσιμο, το 85% του αρχικού αλκοόλ παραμένει. Μετά από 1 ώρα σιγανού μαγειρέματος παραμένει το 25%. Μετά από 3 ώρες μόνο το 5%.

#5 Τα αποφάγια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι 1 εβδομάδα.

leftover-food

Μύθος

Μπορείτε να κρατήσετε τα αποφάγια για 3 μέρες και όχι περισσότερο. Αν είστε σίγουροι πως δεν θα φάτε το σουφλέ πατάτας σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

#6 Τα αβγά δεν πρέπει να τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου.

Αλήθεια

Τα αβγά πρέπει να αποθηκεύονται στο δοχείο ή το ράφι που προορίζεται για αυτά μέσα στο ψυγείο και όχι στην πόρτα του. Έτσι, η θερμοκρασία θα παραμένει ίδια και σταθερή.

#7 Το να ξαναγεμίζετε τα πλαστικά μπουκάλια κάνει κακό στην υγεία σας.

559439567

Αλήθεια

Η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών νερού χωρίς να τα πλένετε σωστά, είναι κακή ιδέα. Για να αποφύγετε την βακτηριακή μόλυνση, πλύνετε πάντα τα μπουκάλια σας με ζεστό νερό, σαπούνι και βούρτσα.

#8 Είναι καλύτερο να αφήνετε το φαγητό να κρυώσει πριν το βάλετε στο ψυγείο.

refrigerator-storage-1000x550

Αλήθεια

Πρέπει να αφήνετε το φαγητό να κρυώνει πριν το βάλετε στο ψυγείο. Αλλιώς, θα απελευθερώσει θερμότητα μέσα στο ψυγείο και θα ζεστάνει όσα τρόφιμα βρίσκονται εκεί.

#9 Το τεφλόν είναι καρκινογόνο.

how-toxic-is-teflon

Μύθος και αλήθεια

Το τεφλόν απελευθερώνει τοξικά αέρια όταν θερμανθεί πάνω από τους 370 βαθμούς. Ωστόσο, κανείς δεν μαγειρεύει σε τέτοιες θερμοκρασίες, σωστά; Αν αμφιβάλλετε ακόμη, αερίστε καλά την κουζίνα σας καθώς μαγειρεύετε και πετάξτε τα τηγάνια με φτηνό σμάλτο.

#10 Προσθέτοντας λάδι στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια, τα αποτρέπεται από το να κολλήσουν μαζί.

imagehandler

Μύθος

Τα μακαρόνια σας θα γλιστρούν και η σάλτσα θα απομακρύνεται.

Ακολουθήστε μας στο facebook: