10 μέρη στο κόσμο που είναι απαγορευμένα να μπουν στο Google Maps. Ειδικά το 8ο είναι πολύ περίεργο!

10 Μαΐου, 20153:25 ΜΜ
More videos

Λόγω, κυρίως, ζητημάτων ασφαλείας, υπάρχουν 10 σημεία του πλανήτη, που απαγορεύεται η… εμφάνισή τους στο Google Map. Πάμε να τα δούμε… για να μην τα ψάξουμε άδικα!

1. O Λευκός Οίκος

10

Προφανώς για λόγους υψίστης ασφαλείας, κανείς δεν μπορεί να κατασκοπεύσει τον Πρόεδρο και τους υπόλοιπους… «ενοίκους» του Λευκού Οίκου.

2. Το σπίτι του Dick Cheney

11

Το σπίτι του πρώην αντιπρόεδρου, Ντικ Τσένι, «βγαίνει» θολό στο Google Earth και το Google Maps, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ωστόσο, φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του ακινήτου είναι άμεσα διαθέσιμες σε άλλους δικτυακούς τόπους.

3. Η στρατιωτική βάση Soesterberg

12

Για σχεδόν 40 χρόνια, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν τις εγκαταστάσεις τους στο Soesterberg. Παρόλο που η αεροπορική βάση έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2008, κανείς δεν μπορεί να τη δει μέσω του Google Maps.

4. PAVE PAWS

13

Η υπηρεσία PAWS είναι ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, και συσκευών ραντάρ, αναπτύχθηκε για τον εντοπισμό επιθέσεων εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στο Cape Cod, της Μασαχουσέτης, και φυσικά δεν εμφανίζεται στο Google Maps.

5. Αεροπορική βάση Leeuwarden

14

Leeuwarden είναι μια ολλανδική πόλη που λειτουργεί ως βάση της Βασιλικής Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Επομένως δεν προκαλεί εντύπωση που δεν εμφανίζεται στην οθόνη του χάρτη της Google.

6. Η γερμανική βάση του NATO, Geilenkirchen

15Άλλη μια αεροπορική βάση, στο Geilenkirchen της Γερμανίας, που ενισχύει τις ικανότητες αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

7. Μπαχρέιν

16

Το Μπαχρέιν είναι μια μικρή νησιωτική χώρα της Ασίας. Τον Αύγουστο του 2006, το Υπουργείο Πληροφοριών του Μπαχρέιν έδωσε εντολή να εμποδίζεται η πρόσβαση στους διακομιστές του Google Earth. Λέγεται ότι ο στόχος της απαγόρευσης ήταν να κρατήσει μακριά τους φτωχούς πολίτες από το να βλέπουν τις πολυτελείς κατοικίες των πλουσίων της χώρας, για να διατηρείται μυστική η κατανομή του πλούτου στο Μπαχρέιν.

8. Ευρώπη

17

Η Ευρώπη είναι μια όμορφη ήπειρος, με πολλές πόλεις και πλούσια ιστορία, αλλά για να τα δείτε όλα αυτά, θα πρέπει να πάτε εκεί. Τον Μάιο του 2008, η Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε εντολή να μην εμφανίζεται στο Google Maps, για να μη «σπάσουν οι νόμοι περί απορρήτου της ΕΕ.

9. Σουδάν

18

Το Σουδάν είναι μια χώρα της Αφρικής με πολλα προβλήματα. Η απαγόρευση εμφάνισής του στο Google Earth οφείλεται στους περιορισμούς των εξαγωγών στις ΗΠΑ, ενώ το καθεστώς της απαγόρευσης έγινε γνωστό όταν η Google ενημέρωσε για την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή του Νταρφούρ.

10. Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης (ΜΙΤ)

19

Το «Εργαστήριο Λίνκολν» στεγάζεται στο περίφημο ΜΙΤ, και πρόκειται για ένα ομοσπονδιακό, χρηματοδοτούμενο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένης τεχνολογίας για την επίλυση προβλημάτων εθνικής ασφάλειας. Όταν πρόκειται για την εθνική ασφάλεια, το Google Map… δεν έχει θέση.

via
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News