10 μαγευτικά μέρη που ενέπνευσαν πασίγνωστε ταινίες της Ντίσνεϊ

6 Νοεμβρίου, 2015 4:31 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές όταν βλέπουμε τα αγαπημένα μας παιδικά, ευχόμαστε να μπορούσαμε να βρεθούμε μέσα σε αυτά, να μπορέσουμε να περπατήσουμε στους δρόμους των μαγικών πόλεων, να ζήσουμε μέσα σε ένα κάστρο ή να εξερευνήσουμε ένα μαγεμένο δάσος. Στην πραγματικότητα όμως, όλα αυτά τα φανταστικά μέρη είναι βασισμένα σε αληθινά μέρη, αρκεί να πάρουμε ένα εισιτήριο κάπου μακριά και θα μπορέσουμε να γίνουμε και εμείς μέρος του παραμυθιού.

Το κάστρο του σουλτάνου, “Αλαντίν”. Ταζ Μαχάλ, Ινδία.

2

1_001

Το κάστρο του σουλτάνου από το παιδικό “Αλαντίν”, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το πιο εικονικό κτήριο της Ινδίας το Ταζ Μαχάλ, που βρίσκεται στην πόλη Άγκρα. Αυτό ακριβώς το θαυματουργό μέρος ενέπνευσε τους δημιουργούς του “Αλαντίν” στην δημιουργία του σπιτιού της πριγκίπισσας Τζασμίν.

Ο καταρράκτης του παραδείσου,”Ψηλά στον ουρανό”. Καταρράκτης Ανχέλ, Βενεζουέλα.

10

9

Θυμάστε τον παππού από την ταινία ”Ψηλά στον ουρανό”, που μετά τον θάνατο της γυναίκας του αποφασίζει να βρει τον καταρράκτη του παραδείσου? Συγκεκριμένα ψάχνει τον καταρράκτη Ανχέλ ο οποίος βρίσκεται στην Βενεζουέλα. Είναι ο πιο ψηλός καταρράκτης στον κόσμο και έχει ύψος πάνω από 1 χιλιόμετρο, για αυτό και ο μόνος τρόπος να φτάσει κάποιος εκεί θα πρέπει να πετάξει!

Το κάστρο, “Ραπουνζέλ”. Το κάστρο Μον-Σεν-Μισέλ, Νορμανδία

12

11

Αυτό το μαγευτικό κάστρο από το παιδικό “Ραπουνζέλ” έχει ένα πραγματικό πρότυπο, συγκεκριμένα είναι το κάστρο Μον-Σεν-Μισέλ στην Νορμανδία. Το κάστρο αυτό χτίστηκε τον 8ο αιώνα. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου2 εκατομμύρια τουρίστες, που θέλουν να δουν με τα μάτια τους τον πύργο όπου ήτανε κλεισμένη η ηρωίδα μας.

Το παλάτι του Βασιλιά, “Μουλάν”. Πεκίνο, Κίνα.

3

4

Δεν είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει πως η ταινία “Μουλάν” βασίστηκε πάρα πολύ στο αληθινό Πεκίνο. Η ίδια αρχιτεκτονική, τα ίδια κτήρια, οι ίδιες πλατείες, το μόνο που έλειπε είναι ο κομουνιστικός συμβολισμός και τα πορτρέτα των ηγετών της Κίνας.

Ο ναός, “Η Παναγία των Παρισίων”. Η Παναγία των Παρισίων, Γαλλία

6

5

Νομίζουμε πως δεν πρέπει να σας θυμίσουμε από που βασίστηκε ο ναός, έτσι και αλλιώς όλοι το ξέρουν. Αλλά για κάθε περίπτωση θα σας το υπενθυμίσουμε, είναι από την Παναγία των Παρισίων στην Γαλλία.

Το κάστρο του Έρικ, “Η μικρή γοργόνα”. Κάστρο Σιγιόν, Ελβετία

8

7

Το κάστρο του αγαπημένου της Αριέλ του Έρικ, υπάρχει στην πραγματική ζωή και είναι το κάστρο Σιγίον που βρίσκεται στην Ελβετία. Αντίθετα από την ιστορία, το κάστρο δεν βρίσκεται στην ακτή της θάλασσας αλλά στην ακτή της λίμνης της Γενέβης. Κατά την ύπαρξή του το κάστρο πρόλαβε να γίνει οχυρό,φυλακή και η κατοικία πλούσιας οικογένειας. Από τον 19ο αιώνα το κάστρο έχει γίνει μουσείο, επίσης το κάστρο αυτό ο χώρος που διαδραματίζονται τα γεγονότα που περιγράφει ο Λόρδος Βύρωνας με το ποίημα “Ο Φυλακισμένος του Σιγιόν”.

Το κάστρο, “Η ωραία κοιμωμένη”. Κάστρο Νοισβανστάιν, Γερμανία

14

13

Εάν θέλετε να νιώσετε όπως η ωραία κοιμωμένη, επισκεφτείτε την Γερμανία. Ακριβώς σε ένα από τα δωμάτια αυτού του κάστρου η ωραία κοιμωμένη περίμενε τον ήρωά της. Το κάστρο τοπ οποίο χτίστηκε με διαταγή του Λουδοβίκου Β’, χρησιμοποιήθηκε ως πρότυπο για την δημιουργία του κάστρου στην Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι.

Το παλάτι της Έλσα,”Ψυχρά κι ανάποδα/Frozen”. Ξενοδοχείο Ντε Γκλέις, Καναδάς.

16

15

Η ηρωίδα του “Ψυχρά κι ανάποδα” η πριγκίπισσα Έλσα είχε την ικανότητα να μετατρέπει τα πάντα που την περιτριγυρίζουν σε πάγο. Προφανώς και το κάστρο στο οποίο ζούσε ήτανε από πάγο. Την ιδέα της διακόσμησης για το παλάτι της η Έλσα λογικά την “έκλεψε” απο το παγωμένο ξενοδοχείο Ντε Γκλέις, που βρίσκετε στο Κεμπέκ.

Το βουνό, “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”. Κιλιμάντζαρο, Αφρική

18

17

Το  Κιλιμάντζαρο είναι το πιο ψηλό βουνό σε όλη την Αφρική. Το ύψος του είναι σχεδόν 6 χιλιόμετρα. Η κορυφή του έγινε γνωστή με την ταινία “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”.

Το πέτρινο κτήριο, “Brave”. Κάλανις, Σκωτία.

20

19

Και βέβαια δεν θα μπορούσανε να λείπουν από την λίστα το μεγαλιθικό μνημείο στο Κάλανις. Αυτό το μνημείο, ήτανε ιερό μέρος στο παρελθόν και ταιριάζει απίστευτα με την ατμόσφαιρα της παλαιολιθικής Σκωτίας, η οποία αναπαραστάθηκε στην ταινία “Brave”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: