10 μαγικά κόλπα που επιτέλους τα μυστικά τους αποκαλύφθηκαν

25 Οκτωβρίου, 20179:35 ΜΜ
More videos

Συχνά λέγεται ότι οι αληθινοί μάγοι δεν αποκαλύπτουν ποτέ τα μυστικά τους. Αλλά στην εποχή της τεχνολογίας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί μια λογική εξήγηση από έναν σκεπτικιστή θεατή.

Είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε όλες τις αυταπάτες που περιβάλλουν αυτά τα 10 απίστευτα μαγικά κόλπα.

10. Μετατροπή καφέ σε κέρματα

© depositphotos

Αυτό το τέχνασμα από τον Ντέιβιντ Μπλέιν είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Ο μάγος παίρνει 2 πλαστικά ποτήρια καφέ, κόβει το ένα στο μισό και το γεμίζει με νομίσματα. Στη συνέχεια, κάνει μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του μεγάλου κυπέλλου, βάζει ένα σφουγγάρι μέσα και τοποθετεί το κύπελλο με τα νομίσματα πάνω του. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να τοποθετήσει το δάχτυλό του μέσα στην τρύπα. Το μικρό κύπελλο θα ανεβαίνει, αποκαλύπτοντας τα κέρματα, και ο καφές θα απορροφηθεί από το σφουγγάρι.

9. Το μαγικό σπαθί

© Britain’s Got Talent

Αυτό το τέχνασμα, που εκτελείται από τον Τζέιμς Μορ στο “Βρετανία έχεις ταλέντο”, έχει μια απλή εξήγηση. Ο μάγος έχει μια ειδική κατασκευή κάτω από τα ρούχα του. Όταν πέφτει στο “αιχμηρό” σπαθί, το άκρο του κρύβεται και ισορροπεί. Στο στήθος του είναι ένας μηχανισμός που σπρώχνει ένα ψεύτικο σπαθί. Όλα αυτά το κάνουν να φαίνεται πως ο μάγος έχει διαπεραστεί από το σπαθί.

8. Τράβηγμα καρτών

© depositphotos

Ο μάγος χρησιμοποιεί ειδική κάρτα και την τοποθετεί στο πίσω μέρος του χεριού του. Με μια επιδέξια κίνηση, τραβά κάρτες “από τον λεπτό αέρα.” Κάποιοι μάγοι μπορούν να το κάνουν χωρίς συσκευή, αλλά πρέπει πραγματικά να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους, ώστε να μην εκτεθούν.

7. Σύλληψη σφαιρών

© depositphotos

Αυτό το τέχνασμα απαιτεί πολλή προετοιμασία. Ο μάγος ανταλλάσσει μια σφαίρα υπογεγραμμένη από ένα μέλος του ακροατηρίου με μια κέρινη, φορτώνοντας αντίγραφα στο όπλο του. Όταν πυροβολήσει με το όπλο, η κέρινη σφαίρα λιώνει και ο ψεκασμός του καυτού κεριού δημιουργεί τρύπες στο γυαλί. Ο μάγος παίρνει την αρχική σφαίρα έξω από το κέλυφος της και την κρύβει στο στόμα του μέχρι την αποκάλυψη.

6. Κατάποση μπαλονιού

© depositphotos

Το κλειδί για την επιτυχία εδώ είναι οι μικροσκοπικές τρύπες στην κορυφή του μπαλονιού. Ο μάγος βάζει ένα μπαλόνι στο στόμα του και το πιέζει στη γλώσσα του, έτσι ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί. Αυτό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ο μάγος τρώει το μπαλόνι. Αλλά πρέπει να βιαστεί αφού φουσκώνει το μπαλόνι αν δεν θέλει να εκτεθεί!

5. Πέρασμα από ένα φορτηγό

© depositphotos

Βασίζεται εξ ολοκλήρου στους νόμους της φυσικής. Ένα πραγματικό φορτηγό τρέχει πάνω από τον απροστάτευτο μάγο αλλά δεν τον βλάπτει. Το κλειδί για το επιτυχημένο κόλπο είναι ένα σύνολο αντισταθμιστών στην άκρη του φορτηγού, που δεν είναι ορατό στο ακροατήριο. Τα βάρη μετατοπίζουν την ισορροπία του φορτηγού, επιτρέποντας στους τροχούς στην πιο ελαφριά πλευρά να κυλήσουν πάνω από τον μάγο.

4. Κόψτε και αποκαταστήστε το σχοινί

© depositphotos

Ένα κομμένο σχοινί ξανά ενώνεται μαγικά… αλλά ο μάγος δεν κόβει ποτέ το σχοινί. Έχει ένα μικρό κομμάτι σχοινιού κρυμμένο στο χέρι του και κόβει αυτό αντί το κανονικό. Χρησιμοποιώντας το χέρι και τραβώντας το κοντό σχοινί, δημιουργεί την ψευδαίσθηση της αποκατάστασης του σχοινιού μόνο με τη μαγεία.

3. Διάβασμα μυαλού

Όλη η ανάγνωση του νου βασίζεται στην ανθρώπινη ψυχολογία, και ένας μάγος συνήθως μαντεύει την πιο πιθανή απάντηση. Όταν ένας μάγος εκτελεί το κόλπο με τον “Γκρίζο ελέφαντα από τη Δανία”, ρωτάει στο ακροατήριο ορισμένες ερωτήσεις μαθηματικών, η απάντηση στις οποίες θα είναι πάντα η ίδια. Προσπαθήστε να το εκτελέσετε στο σπίτι και να μας πείτε αν καταφέρατε να ξεγελάσετε τους φίλους σας!

2. Αντικείμενα που αιωρούνται

© depositphotos

Για να εκτελέσετε αυτό το κόλπο, χρειάζεστε μια εξαιρετικά λεπτή ταινία από καουτσούκ και ένα μολύβι για να κρύψετε στο μανίκι σας. Ανάλογα με το αντικείμενο που πρόκειται να αιωρείται, η τεχνική μπορεί να διαφέρει, αλλά η κύρια ιδέα θα παραμείνει η ίδια: καθορίστε την υποστήριξη ώστε κανείς να μην μπορεί να τη δει και ενεργοποιήστε τη γοητεία σας!

1. Νερό αιωρούμενο στη μέση

© depositphotos

Ο μάγος παίρνει ένα ποτήρι, το γεμίζει με νερό, τοποθετεί ένα κομμάτι από χαρτόνι στο ποτήρι και στη συνέχεια γυρίζει το ποτήρι ανάποδα. Το χαρτόνι κρατάει το νερό λόγω του κενού μέσα στο γυαλί. Γιατί όμως το νερό δεν χύνεται όταν ο μάγος αφαιρέσει το χαρτόνι; Στο κάτω μέρος του γυαλιού, υπάρχει μια μικρή τρύπα που του επιτρέπει να δημιουργήσει το κενό και να κρατήσει ή να απελευθερώσει το νερό. Ένα διαφανές καπάκι βοηθά επίσης το νερό να μείνει εκεί.

Μπόνους: Αόρατος άνθρωπος

© Sony: Invisible man

Αυτή η εικόνα έχει γίνει πολύ γνωστή, αλλά είναι μόνο μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε από τον Ζακ Κινγκ για το “Action Cam” ως μέρος της σειράς “Never Before Seen” της Sony. Με μια φωτογραφική μηχανή στην πλάτη του και μια οθόνη τηλεόρασης στερεωμένη στο στήθος του, ο Κινγκ περπατά μέσα από μια πανεπιστημιούπολη και εκπλήσσει τους ανθρώπους να βλέπουν από πίσω του. Εδώ είναι τι συμβαίνει πραγματικά:

© Sony: Invisible man
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News