10 λόγοι που οι έξυπνοι άνθρωποι λατρεύουν τον σαρκασμό.

16 Αυγούστου, 2016 7:03 ΜΜ
More videos

Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ο σαρκασμός είναι απλά ένας τρόπος για να πληγώσουμε τους άλλους ανθρώπους. Κάτι σαν αμυντικός μηχανισμό. Όμως, μελέτες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον σαρκασμό είναι πιο αστείοι, εύγλωττοι και έξυπνοι.

Δείτε παρακάτω 10 λόγους, που οι έξυπνοι άνθρωποι λατρεύουν τον σαρκασμό.

1.Ο σαρκασμός μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους του Πανεπιστημίου της Χάιφα, “η ικανότητά μας να κατανοούμε την ψυχολογική κατάσταση των άλλων ανθρώπων είναι άμεσα συνυφασμένη με την ικανότητά μας να κατανοούμε τον σαρκασμό.

2.Ο σαρκασμός είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης.

Οι μελέτες έχουν δείξει, ότι ο εγκέφαλός μας λειτουργεί πιο γρήγορα, προκειμένου να κατανοήσει τον σαρκασμό. Αυτό σημαίνει, ότι οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι πολύ εύστροφοι.

3.Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στο να λύνουν προβλήματα.

Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί γρήγορα, είναι πιο εύκολο να βρίσκει λύσεις.

4.Είναι πολύ καλοί στις επικοινωνιακές δεξιότητες.

Σύμφωνα με έναν γλωσσολόγο του πανεπιστημίου McAllister, ο σαρκασμός έχει κύρια θέση στην σημερινή κοινωνία. Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής και δεν μένουν ποτέ στο περιθώριο.

5.Οι λάτρεις του σαρκασμού δεν σπάνε εύκολα.

Οι σαρκαστικοί άνθρωποι είναι αρκετά έξυπνοι, ώστε να μην τα παίρνουν όλα προσωπικά. Δεν είναι δυνατοί μόνο στα χτυπήματα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν τους άλλους. Δύσκολα τέτοιοι άνθρωποι μπαίνουν στην θέση του θύματος.

6.Ο σαρκασμός είναι χρήσιμος για την ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με μια έρευνα νευροψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η αδυναμία να καταλάβουμε ένα σαρκαστικό σχόλιο, μπορεί να είναι ένδειξη για κάποια αναπτυσσόμενη νόσο του εγκεφάλου. Για να παραμείνουμε υγιείς, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο συχνά σαρκαστικές εκφράσεις.

7.Ένας σαρκαστικός φίλος μπορεί να βοηθήσει τους φίλους του να γίνουν πιο έξυπνοι.

Οι σαρκαστικοί άνθρωποι λατρεύουν να ασκούν επιρροή στους άλλους. Οπότε, όταν πηγαίνετε για ψώνια μαζί ή κάνετε οποιαδήποτε άλλη κοινή δραστηριότητα, ο εγκέφαλός σας λειτουργεί πιο γρήγορα, για να μπορεί να κατανοήσει τον φίλο σας.

8.Οι σαρκαστικοί άνθρωποι μπορούν να σας αποστομώσουν με μια μόνο κουβέντα.

Η φραστική διαμάχη είναι το αγαπημένο άθλημα των σαρκαστικών ανθρώπων. Ακόμα και αν τους προσβάλλει κάποιος, θα το μετανιώσει πικρά αργότερα.

9.Μπορούν να σε προσβάλλουν και να σε κάνουν να γελάς ταυρόχρονα.

“Δεν είμαι στην κορυφή της τροφικής πυραμίδας, για να γίνω χορτοφάγος, αλλά στην περίπτωσή σου θα κάνω μια εξαίρεση.”¨Μια φράση που σε κάνει να γελάς, αλλά ξέρεις, ότι σε προσβάλλει.

10.Έχουν φίλους που τους αγαπούν πραγματικά.

Ο σαρκασμός μπορεί να φέρει πολλές προκλήσεις σε μια φιλία. Δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι τα ατελείωτα σαρκαστικά σχόλια και αστεία. Όσοι, όμως, επιλέγουν να μείνουν δίπλα τους, τους αγαπούν πραγματικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: