10 λάθη που καταστρέφουν την γραμμή του eyeliner

Φεβ 7, 2017 12:58 ΜΜ
More videos

Η τέλεια γραμμή του eyeliner, είναι μια τέχνη που απαιτεί πολλή συγκέντρωση και προσπάθεια.

Δείτε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν ζωγραφίζουμε την γραμμή του eyeliner και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Κακώς ξυσμένο μολύβι

Πρέπει να ξύνουμε το μολύβι, κάθε φορά που πάμε να κάνουμε την γραμμή του eyeliner. Μια κοφτερή μύτη θα βοηθήσει στο να γίνει πιο ίσια η γραμμή και να μην γίνει μεγάλη φασαρία.

Πολύχρωμο eyeliner στο κάτω βλέφαρο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το χρωματιστό κάτω βλέφαρο θα κάνει το βλέμμα σας να φαίνεται πιο σοβαρό, χωρίς να σας γοητεύει. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε το χρωματιστό eyeliner στο κάτω βλέφαρο, μόνο σε αποκριάτικα πάρτι.

Ασύμμετρες γραμμές

Κάθε γυναίκα έχει κάνει το λάθος να κάνει την μια γραμμή πιο παχιά από την άλλη. Μετά προσπαθούμε να τα φέρουμε σε ισορροπία, αλλά τα κάνουμε χειρότερα. Προσπαθήστε να κάνετε συμμετρικές γραμμές, όσο πιο συχνά γίνεται και σταδιακά θα το πετυχαίνετε με την πρώτη προσπάθεια.

Υγρό eyeliner στο κάτω βλέφαρο 

Το υγρό eyeliner σύντομα θα αρχίσει να τρέχει, αν το χρησιμοποιήσετε στο κάτω βλέφαρο. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιούμε το υγρό eyeliner μόνο στο πάνω βλέφαρο, ενώ στο κάτω μπορούμε να χρησιμοποιούμε μολύβι.

Eyeliner χωρίς διάρκεια

Για να το διορθώσετε αυτό, μπορείτε να έχετε μαζί σας μια μπατονέτα ή απλά επιλέξτε αδιάβροχα προϊόντα eyeliner.

Κενό ανάμεσα στις βλεφαρίδες και την γραμμή

Αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το πιο τέλειο eyelner, γι’ αυτό πάντα να κάνετε την γραμμή όσο πιο κοντά γίνεται στις βλεφαρίδες.

Πρόχειρες άκρες

Το ωραίο eyeliner πρέπει να είναι κοφτερό, καθαρό και οι άκρες πρέπει να έχουν μια κλίση προς τα πάνω. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να καταστρέψει ακόμα και το επαγγελματικό μακιγιάζ.

Τεντωμένα βλέφαρα

Αν τεντώσετε τα βλέφαρά σας, οι γραμμές θα καταλήξουν να γίνουν ανόμοιες όταν το δέρμα πάει πάλι στην θέση του.

Βάφετε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου

Αυτό φαίνεται ωραίο αν έχετε μεγάλα μάτια, διαφορετικά θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται ακόμα μικρότερα.

Απλώνετε πολύ το eyeliner

Το να απλώσετε το eyeliner που έχετε βάλει στο κάτω βλέφαρο είναι ωραίο, αλλά θα πρέπει να ξέρετε τα όριά σας, γιατί μπορεί να καταλήξετε με το “εφέ του πάντα”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: