10 λανθασμένες αντιλήψεις για το ντύσιμο που κάνουν την εμφάνιση μας κακή

24 Μαΐου, 20175:50 ΜΜ
More videos

Η βασική απαίτηση της σύγχρονης μόδας από τους οπαδούς της, είναι να αποκλίνουν από τους βασικούς κανόνες και να τονίσουν την ατομικότητά τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να “σπάσουν” τους κανόνες του στυλ όπως τους ξέρουν και να δημιουργήσουν δικούς τους.

Δείτε παρακάτω 10 λανθασμένες αντιλήψεις για το ντύσιμο, που κάνουν την εμφάνισή μας κακή.

1.Το μαύρο αδυνατίζει

© David Fisher/REX/Shutterstock   © Gregory Pace/BEI/Shutterstock

Πραγματικότητα: Το μαύρο δεν πηγαίνει σε όλους και από μόνο του δεν μπορεί να κρύψει παραπανίσια κιλά. Για να κρύψετε μερικά παραπανίσια κιλά, χρειάζεστε ένα σωστό κόψιμο και όχι το μαύρο χρώμα.

Οι στυλίστες προτείνουν: Οι γυναίκες που θέλουν να κρύψουν τα ψεγάδια τους, καλό θα ήταν να αποφεύγουν τα μαύρα γυαλιστερά υφάσματα και τη γούνα. Από την άλλη, τα αντιθετικά μοτίβα δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα και τραβούν την προσοχή από τα ψεγάδια.

2.Οι οριζόντιες γραμμές κάνουν το σώμα να φαίνεται μεγαλύτερο.

© Silvia Olsen/REX/Shutterstock   © Beretta/Sims/REX/Shutterstock

Πραγματικότητα: Αυτό που έχει σημασία είναι το στυλ του ρούχου, το μέγεθος και το μήκος των ριγών. Οι μεγάλες αντιθέσεις στις ρίγες προσθέτουν όγκο στο σώμα, ενώ οι μικρές οριζόντιες ρίγες, του δίνουν μήκος.

Οι στυλίστες προτείνουν: Φορέστε ελεύθερα ρίγες, λαμβάνοντας υπόψιν σας το σωματότυπό σας. Συμπληρώστε την εμφάνισή σας με πράγματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήστε επιπρόσθετες κάθετες γραμμές.

3.Τα ελαφριά ρούχα παχαίνουν

© Jim Smeal/BEI/Shutterstock   © Neil Rasmus/BFA/REX/Shutterstock

Πραγματικότητα: Το στυλ είναι πιο σημαντικό από το χρώμα.

Οι στυλίστες προτείνουν: Επιλέξτε ένα κόψιμο που κολακεύει το σωματότυπό σας και αναδεικνύει τα δυνατά σας σημεία. Συνδυάστε τα ελαφριά ρούχα με αξεσουάρ άλλων χρωμάτων.

4.Τα κοντά παντελόνια πάνε μόνο σε ψηλές γυναίκες

© wikimedia   © Wayne Tippets/REX/Shutterstock

Πραγματικότητα: Τα κοντά παντελόνια φαίνονται ωραία και δεν πάνε μόνο σε ψηλές γυναίκες.

Οι στυλίστες προτείνουν: Τα παντελόνια μέχρι τον αστράγαλο σε φωτεινά χρώματα, κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο κοντό. Οι γυναίκες που δεν είναι πολύ ψηλές, θα πρέπει να επιλέγουν πιο γήινα χρώματα και να τα συνδυάζουν με τακούνια.

5.Τα υπερμεγέθη ρούχα πάνε σε όλους

© Silvia Olsen/REX/Shutterstock   © BWP Media/EastNews

Πραγματικότητα: Οι περισσότερες γυναίκες φαίνονται κομψές με υπερμεγέθη ρούχα, αλλά υπάρχουν και εκείνες που πρέπει να είναι πιο προσεχτικές.

Οι στυλίστες προτείνουν: Τα υπερμεγέθη ρούχα πάνε στις αδύνατες γυναίκες, γιατί τις κάνουν να φαίνονται πιο εύθραυστες. Οι γυναίκες που δεν είναι πολύ ψηλές και δεν έχουν συγκεκριμένο σωματότυπο, θα πρέπει να προσέχουν λίγο τις αναλογίες.

6.Οι μεγάλες ζώνες δημιουργούν μέση και κάνουν το σώμα να φαίνεται πιο αδύνατο

© Broad Image/East News   © FaceToFace/REPORTER/East News

Πραγματικότητα: Οι μεγάλες και φαρδιές ζώνες είναι σχεδιασμένες να τραβούν την προσοχή στη μέση και γι’ αυτό δεν πηγαίνουν στις γυναίκες με παραπανίσια κιλά: τραβάει όλη την προσοχή στα προβληματικά σημεία.

Οι στυλίστες προτείνουν: Οι γυναίκες με καμπύλες είναι καλύτερο να προτιμούν φορέματα μέχρι το γόνατο ή λίγο κάτω από αυτό. Τα φορέματα με V ντεκολτέ τονίζουν το στήθος και επιμηκύνουν το λαιμό.

7.Είναι κακόγουστος ο συνδυασμός 3 χρωμάτων σε μια εμφάνιση

© A. Koski/WWD/REX/Shutterstock   © BWP Media/East News

Πραγματικότητα: Αυτός ο κανόνας δημιουργήθηκε για όσους θέλουν να ακολουθούν έναν συγκεκριμένο πρότυπο και δε θέλουν να ξεχωρίζουν. Αν έχετε μια αίσθηση στυλ και αρμονίας, μπορείτε να συνδυάσετε με ευκολία 3 χρώματα σε μια εμφάνιση.

Οι στυλίστες προτείνουν: Επιλέξτε ρούχα στα οποία επικρατεί κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Οι υπόλοιπες αποχρώσεις πρέπει να είναι βοηθητικές στο βασικό χρώμα και όχι να το εμποδίζουν.

8.Δε μπορούμε να συνδυάσουμε διαφορετικά μοτίβα σε μια εμφάνιση

© Silvia Olsen/REX/Shutterstock   © Silvia Olsen/REX/Shutterstock

Πραγματικότητα: Τα πολλά μοτίβα σε μια εικόνα μπορεί να έχουν ενδιαφέρον και να φαίνονται φρέσκα, αλλά θα πρέπει να συνδυάζονται με έναν τρόπο που να μη διασκορπίζουν την προσοχή.

Οι στυλίστες προτείνουν: Τα μοτίβα πρέπει να έχουν κάτι κοινό, όπως το χρώμα. Το ίδιο μοτίβο σε διαφορετικό μέγεθος θα φαίνεται τέλειο. Τα γεωμετρικά σχέδια συνδυάζονται τέλεια με άλλα μοτίβα.

9.Το ροζ πάει μόνο σε παιδιά και μικρά κοριτσάκια

© Sipa Press Russia/East News   © Degoulange/REX/Shutterstock

Πραγματικότητα: Ανάλογα με το στυλ και την απόχρωση, μπορεί να φορεθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Οι στυλίστες προτείνουν: Συνδυάστε το ροζ με άλλα χρώματα, λαμβάνοντας υπόψιν το σωματότυπό σας. Στις γυναίκες 50+ ταιριάζει περισσότερο το κοραλί και οι αποχρώσεις του.

10.Τα διακοσμητικά και οι πτυχώσεις παχαίνουν

© Cook/BEI/REX/Shutterstock   © Jean_Nelson/depositphotos

Πραγματικότητα: Τα διακοσμητικά στοιχεία και οι πτυχώσεις κάνουν την εμφάνιση πιο γλυκιά και τρυφερή. Ταυτόχρονα, τα περιττά διακοσμητικά προσθέτουν μερικά κιλά.

Οι στυλίστες προτείνουν: Η πιο ασφαλής επιλογή, είναι οι πτυχώσεις στα μανίκια, αφού πηγαίνουν σε όλους. Αν δεν έχετε σώμα μοντέλου, καλύτερα να αποφύγετε τα φορέματα που αποτελούνται μόνο από πτυχώσεις.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News