Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
λίστες10 κρυμμένα μηνύματα σε θρυλικά τραγούδια

10 κρυμμένα μηνύματα σε θρυλικά τραγούδια

Από το Hotel California στον Πάριο

Μπάντες που έκρυψαν μηνύματα από εταιρείες και κριτικούς, θέλοντας να τα βρουν οι οπαδοί τους για να δημιουργηθεί περισσότερος “ντόρος”. Δουλειές μελετημένες καλά στο στούντιο, ή απλές συμπτώσεις. Πατάς Play και κρίνεις

Nirvana, Led Zeppelin, Eagles, Judas Priest, Beatles, Slayer, όλοι μαζί στο ίδιο άρθρο. Τι τους ενώνει; Τα περιθρύλητα, κρυμμένα μηνύματα της μουσικής τους.

H πιο “κλασική” ιστορία κρυμμένου μηνύματος, έρχεται από το “White Album” των Beatles του 1968. Πολλοί Beatlemaniacs έψαχναν να βρουν στοιχεία για τον υποτιθέμενο θάνατο του Paul, μετά τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει την εποχή εκείνη.

Μια άλλη γνωστή ιστορία μουσικού “αποκρυφισμού”, έχει να κάνει με τους Judas Priest. Το 1990, οι Priest ενεπλάκησαν σε μια δικαστική διαμάχη επειδή κατηγορήθηκαν πως με υποσυνείδητα μηνύματα στο τραγούδι τους “Better by You, Better than Me”, οδήγησαν σε μια αυτοκτονία και σε μια απόπειρα αυτοκτονίας δυο άνδρες το 1985. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Raymond Belknap και ο James Vance έπιναν μπύρα και κάπνιζαν μαριχουάνα για αρκετές ώρες ακούγοντας τους Judas Priest. Στη συνέχεια πήγαν σε μια παιδική χαρά σε μια εκκλησία, όπου ο Belknap αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το πηγούνι με ένα κυνηγετικό όπλο και πέθανε ακαριαία.

Και ο Vance προσπάθησε να κάνει το ίδιο. Ωστόσο, το όπλο γλίστρησε όταν πάτησε τη σκανδάλη, διαλύοντας το μισό πρόσωπό του. Αργότερα είπε σε έναν δημοσιογράφο τι είχε συμφωνήσει με τον Belknap, “είχαμε ήδη προγραμματιστεί. Ήξερα ότι ήμουν έτοιμος να το κάνω. Φοβόμουν. Δεν ήθελα να πεθάνω. Δεν είχα άλλη επιλογή”. Τελικά μετά από τρία χρόνια έπεσε σε κώμα και πέθανε. Οι γονείς τους κατέθεσαν μήνυση ισχυριζόμενοι πως, όταν το τραγούδι ακούγεται ανάποδα, ενθαρρύνει τους ακροατές να αυτοκτονήσουν. Τελικά η μπάντα αθωώθηκε.

Παρακάτω θα βρείτε μηνύματα από τους Nirvana, τους Floyd, τους Slayer και φυσικά από το “Stairway to Heaven” των Led Zeppelin.

Μπόνους, ο Πάριος. Ναι, ο Πάριος.

Το βίντεο αυτό βασίζεται στη δουλειά που έχουν κάνει στο site minimata.50webs:

 

Τα πιο σημαντικά