10 κρυφά διαμάντια του κινηματογράφου για τα οποία δεν έχετε ακούσει ποτέ!

29 Φεβρουαρίου, 2016 7:01 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν ταινίες, οι οποίες μπορεί παρ’ όλο που είναι πραγματικά αριστουργήματα, δεν γεμίζουν τις αίθουσες του κινηματογράφου και ελάχιστοι άνθρωποι τις έχουν δει. Κάθε μια από τις παρακάτω ταινίες αξίζει πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτή που έχει ήδη.

Μαζέψαμε 10 ταινίες, τις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε εάν θέλετε κάτι διαφορετικό από τον συνηθισμένο κινηματογράφο.

Snowpiercer
imdb

16049060-R3L8T8D-650-1

Στο μακρινό και παγωμένο μέλλον, όπου η ανθρωπότητα έχει αποτύχει να αποτρέψει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ένα τρένο μεταφέρει τους τελευταίους επιζώντες. Με τα πρώτα βαγόνια να κατοικούνται από την ελίτ και τα τελευταία να ανήκουν στους φτωχούς, ένας άντρας θα ξεσηκώσει επανάσταση.

Frank
imdb

16050860-R3L8T8D-650-2

Ένα παράξενο μουσικό συγκρότημα, του οποίου ο αρχηγός είναι ένας εκκεντρικός και μυστήριος μουσικός, ο Φρανκ, αρνείται να εμφανιστεί στο κοινό χωρίς να φοράει ένα μεγάλο πλαστικό κεφάλι. Ο Τζον είναι ένας νεαρός που ονειρεύεται να γίνει στιχουργός, αλλά συναντά προβλήματα όταν μπλέκεται στο συγκρότημα του Φρανκ, διότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του και γιατί κανείς στο συγκρότημα δεν ενδιαφέρεται για τη φήμη. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως ένας από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς του κόσμου, ο Μάικλ Φασμπέντερ, δεν έδειξε ούτε μια φορά το πρόσωπό του κατά την διάρκεια της ταινίας.

Μικρόκοσμος: Οι κάτοικοι της χλόης / Microcosmos: Le peuple de l’herbe
imdb

16053660-R3L8T8D-650-3

Μια ώρα κι ένα τέταρτο σ`έναν άγνωστο πλανήτη: η Γη σε κλίμακα εκατοστομέτρου. Οι κάτοικοί της; Φανταστικά πλάσματα του νερού και της χλόης. Η χώρα τους; Ενα αδιάβατο δάσος από γρασίδι, με δροσοσταλίδες μεγάλες σαν μπαλόνια.

Σκηνές από έναν γάμο / Scener ur ett äktenskap
imdb

16054110-R3L8T8D-650-4

Η ταινία αποτελείται από 6 μέρη, το καθένα από τα οποία περιγράφει τη ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού κατά τη διάρκεια μιας εικοσαετίας.

Το τόξο / Hwal
imdb

16055860-R3L8T8D-650-5_2

Ένας ηλικιωμένος άντρας ζει με μια νεαρή κοπέλα σ’ ένα ακινητοποιημένο καράβι στη μέση του ωκεανού, μεταφέροντας καθημερινά εκεί ερασιτέχνες ψαράδες. Λογαριάζει να την παντρευτεί μόλις εκείνη συμπληρώσει τα 17. Όμως ο νεαρός γιος ενός πελάτη θα ξυπνήσει στην απομονωμένη κοπέλα και άλλα συναισθήματα εκτός από εκείνα της αφοσίωσης και εξάρτησης προς το ηλικιωμένο.

Ο Νανούκ τον Βορρά / Nanook of the North
imdb

16056160-R3L8T8D-650-6

Διάσημο βωβό ντοκιμαντέρ, το οποίο ο Φλάχερτι γύρισε από θαυμασμό για «τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους που είχε γνωρίσει ποτέ». Αν και αργότερα κατηγορήθηκε για τη μεθοδολογία (πολλές καταστάσεις και σκηνές είναι «κατασκευασμένες») και τη μονομέρειά του (προβάλλεται μία θετική εικόνα της ζωής αυτών των ανθρώπων), ο Φλάχερτι έφερε εις πέρας ένα δύσκολο τεχνικό επίτευγμα, το οποίο ήταν απόλυτα ειλικρινές στις προθέσεις του και άνοιξε το δρόμο για το εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Για την ιστορία, ο Νανούκ πέθανε από πείνα κατά τη διάρκεια κυνηγιού δύο χρόνια μετά τα γυρίσματα.

Εξέταση μέχρι θανάτου / Exam
imdb

16056360-R3L8T8D-650-7

Οκτώ ταλαντούχοι υποψήφιοι έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο επιλογής, για μία θέση σε μια παντοδύναμη εταιρία. Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ο εξεταστής τους δίνει 80 λεπτά προθεσμία για να απαντήσουν σε μία και μόνη ερώτηση. Πρέπει όμως να ακολουθήσουν 3 αυστηρούς κανόνες. Όταν η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά, θα πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν την απάντηση…

Μετά Θάνατον Ζωή / Wandâfuru raifu
imdb

16056510-R3L8T8D-650-8

Τι θα γινόταν εάν μετά τον θάνατο δεν υπάρχει ούτε δίκη, ούτε η κόλαση, ούτε ο παράδεισος, αλλά απλά έχετε να διαλέξετε μια ανάμνηση που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στον άλλο κόσμο. Φανταστείτε πόσο δύσκολη θα ήταν αυτή η επιλογή της ανάμνησης!

Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου / Beasts of the Southern Wild
imdb

16060360-R3L8T8D-650-Beasts_of_the_Southern_Wild_13372794651666

Η Χασπάπι είναι έξι χρονών και ζει με τον πατέρα της στο Δέλτα του Μισσισιπή. Εκείνος την προετοιμάζει για τις ημέρες που δεν θα βρίσκεται εκεί για να την προστατέψει – και αυτές δεν αργούν. Όταν αρρωσταίνει ξαφνικά, ακραία φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους: οι πάγοι λιώνουν, ξεσπούν καταιγίδες και η φύση απελευθερώνει προϊστορικά τέρατα.

Εξωπραγματικότητα / The Fall
imdb

16058660-R3L8T8D-650-tfss5

Τη δεκαετία του `20, στο Λος Άντζελες, ένα μικρό κορίτσι βρίσκεται στο νοσοκομείο. Εκεί θα γνωρίσει έναν άντρα ασθενή που βρίσκεται στο κρεβάτι του και μια φιλία θα αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Ο άντρας θα αφηγηθεί μια ιστορία στο μικρό κορίτσι και θα την κάνει να ταξιδέψει με το μυαλό της και να ξεφύγει από το χώρο του νοσοκομείου, ενώ στο όμορφο αυτό παραμύθι πρωταγωνιστούν ακόμα και η οικογένειά της καθώς και κάποιοι άνθρωποι από το νοσοκομείο.