10 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος χωρίς πολύ προσπάθεια

20 Σεπτεμβρίου, 20172:05 ΠΜ
More videos

Το σώμα μας δεν θα γίνει υγιές και γυμνασμένο εν μια νυκτί. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασανίσετε τον εαυτό σας με εξαντλητική γυμναστική και αυστηρές δίαιτες. Η γυμναστική και η σωστή διατροφή είναι απαραίτητα, αλλά δεν χρειάζεται να φτάνετε στα άκρα.

Δείτε παρακάτω 10 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να μείνετε σε φόρμα.

Αθλήματα

Μην εξαντλείτε τον εαυτό σας στο γυμναστήριο

© depositphotos   © depositphotos

Η καθημερινή εξαντλητική γυμναστική δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας στην απώλεια βάρους. Έχει αποδειχθεί ότι εκείνοι που πηγαίνουν καθημερινά στο γυμναστήριο και εκείνοι που είναι λιγότερο ενεργητικοί καίνε περίπου τις ίδιες θερμίδες εξαιτίας της ικανότητας του σώματος να προσαρμοστεί. Το περισσότερο δεν είναι πάντα και καλύτερο.

Αντιμετωπίστε την γυμναστική ως τρόπο ζωής και όχι μορφή τιμωρίας

© depositphotos   © depositphotos

Αφήστε την τακτική γυμναστική, αν δεν σας αρέσει.  Κάθε είδος συχνής σωματικής δραστηριότητας, όπως το κολύμπι, ο χορός ή η αναρρίχηση, μπορούν να οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Να ζυγίζεστε τακτικά

© depositphotos

Να ζυγίζεστε κάθε μέρα ή τουλάχιστον μέρα παρά μέρα. Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων και θα σας κάνει να σκεφτείτε διπλά, αν θέλετε να παραστρατήσετε ή όχι.

Φαγητό

Να τρώτε φαγητά με προβιοτικά.

© depositphotos   © depositphotos

Δεν θα σας βοηθήσουν όλα τα προβιοτικά να χάσετε βάρος. Μελέτες δείχνουν ότι η εντερική χλωρίδα των παχύσαρκων ατόμων διαφέρει από εκείνη των αδύνατων ανθρώπων. Τα φαγητά που περιέχουν Lactobacillus rhamnosus μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Οπότε, να δίνετε σημασία στα συστατικά των γαλακτοκομικών προϊόντων με προβιοτικά.

Συμπεριλάβετε φασόλια, μπιζέλια ή φακές στη διατροφή σας.

© depositphotos

Αν κάνετε τα φασόλια, τα μπιζέλια, τα ρεβίθια και τις φακές μέρος της καθημερινής σας διατροφής, θα μπορέσετε να χάσετε το περιττό βάρος και να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μην απορρίπτετε τις πρωτεΐνες 

© depositphotos   © depositphotos

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες σας επιτρέπουν να είστε περισσότερο ενεργοί σωματικά. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Γενικά, το σώμα χρειάζεται πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες για να λειτουργήσει σωστά. Οι ποσότητες τους μπορεί να ποικίλλουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας.

Πιάτα

Να τρώτε σε μικρότερα πιάτα

© depositphotos

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα. Αυτό θα σας βοηθήσει να τρώτε μικρότερες μερίδες και κατά συνέπεια θα μειωθούν οι θερμίδες. Επίσης, το μικρό πιάτο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι τρώτε περισσότερο.

Αγοράστε ένα φωτεινό τραπεζομάντιλο ή πιάτο

© depositphotos   © depositphotos

Η αντίθεση ανάμεσα στα πιάτα και το τραπεζομάντιλο θα ενεργοποιήσει την λεγόμενη ψευδαίσθηση Delboeuf: ένα κανονικό πιάτο με μια συνηθισμένη μερίδα φαίνεται μεγαλύτερο. Θα αισθανθείτε, ότι έχετε φάει περισσότερο παρότι οι μερίδες θα παραμένουν ίδιες.

Έλεγχος

Να ελέγχετε τις θερμίδες που καταναλώνετε

© depositphotos

Κρατήστε ημερολόγιο ή χρησιμοποιήστε κάποια εφαρμογή στο κινητό. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την διαδικασία απώλειας βάρους.

Διαβάστε τις ετικέτες

© depositphotos

Να διαβάζετε τις ετικέτες πάνω στα τρόφιμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνετε και η απώλεια βάρους θα αυξηθεί.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News