10 κόλπα για να μην σας τελειώνει γρήγορα η μπαταρία στο κινητό σας

29 Σεπτεμβρίου, 2017 6:43 ΜΜ
More videos

Σήμερα δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τη ζωή του χωρίς κινητό τηλέφωνο. Είναι μια συσκευή επικοινωνίας με ειδήσεις, δουλειές, βιβλία, ταινίες, μουσική, παιχνίδια, και το διαδίκτυο, όλα σε ένα. Αλλά πολύ συχνά η μπαταρία πέφτει τόσο γρήγορα που δεν είναι αρκετή για μια μέρα.

Θα σας πούμε τους λόγους για τους οποίους η μπαταρία του τηλεφώνου σας μειώνεται τόσο γρήγορα. Ελέγξτε αν φταίτε εσείς που “επηρεάζεται” το επίπεδο της μπαταρίας.

Δεν καθαρίζετε τη θύρα φόρτισης.

Θυμηθείτε να καθαρίζετε πάντα την συσκευή σας. Όχι μόνο θα πρέπει να σκουπίσετε την οθόνη του τηλεφώνου, αλλά θα πρέπει επίσης να καθαρίσετε τη θύρα φόρτισης καθώς κάποια χνούδια και σκουπιδάκια από τις τσέπες μας μπορεί να κολλήσουν εδώ. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα με στενή άκρη ή μια οδοντογλυφίδα για να το καθαρίσετε.

Χρησιμοποιείτε πολύ φωτεινή ταπετσαρία.

Όταν ελέγχετε την ώρα, τα μηνύματα κειμένου ή τις αναπάντητες κλήσεις, βλέπετε πάντα την κύρια οθόνη του τηλεφώνου σας. Μια φωτεινή και πολύχρωμη ταπετσαρία στην κύρια οθόνη του τηλεφώνου σας μπορεί πραγματικά να “επιβαρύνει” την μπαταρία. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της μπαταρίας του κινητού σας.

Κρατάτε πάντα το τηλέφωνό σας στο χέρι σας.

© depositphotos   © depositphotos

Προσπαθήστε να μην μεταφέρετε πάντοτε το τηλέφωνό σας στα χέρια σας όταν ο καιρός είναι ζεστός. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, το κινητό θερμαίνεται επίσης. Επιπλέον, η ζεστασιά των χεριών σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα υπερθέρμανσης της μπαταρίας του τηλεφώνου και ως εκ τούτου μειώνεται.

Ενεργοποιείτε την αυτόματη περιστροφή οθόνης.

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης περιστροφής, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητη. Ένας ειδικός αισθητήρας – επιταχυνσιόμετρο – είναι υπεύθυνος για αυτή τη λειτουργία και καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

Τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείται συνεχίζουν να εκτελούνται.

Αφού ελέγξετε το Instagram ή άλλες εφαρμογές, πολύ συχνά ξεχνάτε να κλείσετε τα παράθυρα τους. Ως εκ τούτου, τα προγράμματα συνεχίζουν να καταναλώνουν την μπαταρία ενώ λειτουργούν στο παρασκήνιο. Έτσι θυμηθείτε να κλείνετε όλα τα παράθυρα κάθε λίγο.

Χρησιμοποιείτε τη μέγιστη φωτεινότητα της οθόνης.

Όταν βρίσκεστε μέσα σε ένα κτίριο, προσπαθήστε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας τουλάχιστον κατά 30-40%. Αυτή η ποσότητα φωτός είναι συνήθως περισσότερο από αρκετή για να δείτε όλες τις πληροφορίες στην οθόνη.

Επιπλέον, θα σας βοηθήσει να αυξήσετε δραματικά τη ζωή της μπαταρίας σας. Όταν βρίσκεστε έξω, μην χρησιμοποιείτε το μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης φωτεινότητας για να δείτε την οθόνη του τηλεφώνου ακόμα και στον ήλιο. Επιπλέον, θα απενεργοποιηθεί μετά από 15 λεπτά.

Ενεργοποιείτε τη δόνηση.

Η λειτουργία δόνησης καταναλώνει πολύ τη μπαταρία. Προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε μόνο όταν είναι απαραίτητο. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ήχου ή την αθόρυβη λειτουργία.

Δεν ρυθμίζετε το “χρονικό όριο” για την οθόνη.

Ρυθμίστε την οθόνη σε αυτόματο χρονικό όριο στο τηλέφωνό σας, χρησιμοποιώντας τον συντομότερο διαθέσιμο χρόνο. Η κατανάλωση μπαταρίας θα μειωθεί και ακόμα και αν ξεχάσετε να κλειδώσετε το τηλέφωνο, το τηλέφωνο θα το κάνει μόνο του.

Ενεργοποιείτε το GPS, το Bluetooth και το Wifi.

Η ενεργοποίηση του GPS, του Bluetooth και του Wi-Fi καθιστά την μπαταρία χαμηλή πολύ γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τα απενεργοποιήσετε αν δεν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εύρεσης της τρέχουσας θέσης ή της μεταφοράς δεδομένων σας εκείνη τη στιγμή.

Δεν απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας για μια νύχτα. Θα βοηθήσει την μπαταρία να κρυώσει και να αποφύγει τυχόν “δυσλειτουργίες”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: