Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
celebrities10 ηθοποιοί με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Oscar

10 ηθοποιοί με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Oscar

Διέπρεψαν σε άλλες εποχές, κάποιοι δεν ζουν ανάμεσά μας και κάποιοι διαπρέπουν ακόμα.

Είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς του παγκόσμιου κινηματογράφου και μαζεύουν υποψηφιότητες και αγαλματίδια, όπως τα δίχτυα της ανεμότρατας μαζεύουν τον βυθό της θάλασσας.

Αυτοί είναι οι 10 πρώτοι ηθοποιοί σε υποψηφιότητες:

Dustin Hoffman

Έχει προταθεί 7 φορές και έχει κερδίσει 2 Όσκαρ. Για το «Kramer vs. Kramer» (1980) και το «Rain Man» (1989).

image

Robert De Niro

Επίσης 7 υποψηφιότητες και δύο φορές έφυγε με το αγαλματίδιο. Το 1975 για τον ρόλο του στο «The Godfather: Part II» και το 1981 για το «Raging Bull».

image

Peter O’Toole

Ο μεγάλος «άτυχος». Έχει προταθεί 8 φορές για Όσκαρ ανδρικού ρόλου αλλά δεν κέρδισε ποτέ. Η ακαδημία αναγνώρισε το «λάθος» με ένα τιμητικό Όσκαρ το 2003.

image

Al Pacino

8 υποψηφιότητες για τον μεγάλο ηθοποιό αλλά μόνο μια φορά κράτησε το θείο Όσκαρ στα χέρια του, για τον ρόλο του στο «Scent of a Woman» (Άρωμα Γυναίκας), το 1993.

image

Jack Lemmon

Έχει προταθεί για Όσκαρ 8 φορές και είχε βάλει στο ράφι του 2 αγαλματίδια. Ο εξαιρετικός κωμικός που πέθανε το 2001 έχει πάρει Όσκαρ B΄ ανδρικού ρόλου για το «Mister Roberts» (1956) και Α΄ ανδρικού ρόλου για το «Save the Tiger» (1974).

image

Marlon Brando

Στην κατηγορία των 8 υποψηφιοτήτων και ο Marlon Brando, που έχει κερδίσει δύο φορές. Μία για το «Waterfront» το 1955 και για το «The Godfather» του 1973.

image

Spencer Tracy

O αστέρας της κλασικής χολυγουντιανής εποχής έχει προταθεί για Όσκαρ 9 φορές. Κέρδισε το 1938 για την ταινία «Captains Courageous» και την αμέσως επόμενη χρονιά για τον ρόλο του στο «Boys Town».

image

Paul Newman

9 υποψηφιότητες για έναν από τους αξεπέραστους ζεν πρεμιέ του Χόλιγουντ. Έχει κερδίσει μόλις ένα Όσκαρ, το 1986 για την ταινία «The Color of the Money».

image


Laurence Olivier

Θρύλος της υποκριτικής με 10 υποψηφιότητες. Ο Βρετανός ηθοποιός κέρδισε μόλις ένα Όσκαρ για το «Hamlet» του 1948. Για την ίδια ταινία ήταν υποψήφιος και για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

image

Jack Nicholson

Και μία και δύο και 12 φορές υποψήφιος, ο βασιλιάς των Όσκαρ. Ταυτόχρονα είναι ο ηθοποιός με τα περισσότερα κερδισμένα Όσκαρ.

Ο Jack Nicholson κέρδισε αγαλματίδιο για την ταινία «One Flew Over the Cuckoo’s Nest» (Η φωλιά του κούκου –1975), Β΄ανδρικού το 1983 για το Terms of Endearment και φυσικά το Α΄ανδρικού για το εξαιρετικό «As Good as It Gets» του 1997.

image

via


Τα πιο σημαντικά