10 υπέροχα σχεδιαστικά κόλπα για μικρά μπάνια

10 Νοεμβρίου, 2015 2:40 ΜΜ
More videos

Το μικρό μπάνιο στο σπίτι  είναι ένα πρόβλημα για πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, επαγγελματίες σχεδιαστές συχνά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα φτιάχνοντας ξανά μικροσκοπικούς χώρους με άνεση με την προϋπόθεση ότι δεν  εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την εύρεση όμορφων σχεδιαστικών λύσεων για αδέξιους χώρους μέσα στο σπίτι.

Για να σας το αποδείξουμε, διαλέξαμε δέκα υπέροχα παραδείγματα που δείχνουν πως μπορείτε να κάνετε το μικρό μπάνιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Εικόνες μπάνιου

Χρησιμοποιώντας ταπετσαρία με εικόνες είναι μια καλή λύση για μικρά μπάνια. Θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο και θα το ανανεώσει στιλιστικά.

Βρίσκοντας το σωστό στιλ

Όταν αποφασίζετε το διακοσμητικό στυλ ενός μικρού μπάνιου αξίζει να σκεφτείτε ορισμένα υποβαθμισμένα αλλά όμορφα στιλ όπως το Σκανδιναβικό ή του Μαρόκου.

Κάντε το λευκό το κυρίαρχο χρώμα

Για το χρώμα ενός μικρού μπάνιου, είναι καλύτερα να βάλετε πολύ άσπρο και παστέλ χρώματα για δημιουργήσετε αίσθηση χώρου.

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι μεγάλη βοήθεια, ειδικά οι μεγάλοι. Είναι ακόμη καλύτερα αν έχουν και το δικό τους φως ή φτιαχτούν έτσι ώστε να βλέπουν άλλα σταθερά φώτα. Έτσι τα πολλά φώτα θα βελτιώσουν το μέγεθος του δωματίου.

Χρησιμοποιήστε μικρά είδη υγιεινής

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο, μια ωραία πρακτική λύση είναι να βάλετε αυτά τα είδη μπάνιου που είναι μικρά σε μέγεθος ή έχουν παράξενο σχήμα και  πιάνουν λιγότερο χώρο.

Βάλτε πόρτα από γυαλί

Μια πόρτα από  γαλακτερό τζάμι είναι πάντα μια καλή ιδέα για μικρά μπάνια διότι αφήνει περισσότερο φως να μπει και έτσι βελτιώνεται ο χώρος.

Ντουλάπια και ράφια

Αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν προσεκτικά. Πρέπει να είναι στενά και λεπτά ώστε το μέγεθός τους να μην εμποδίζει την κίνηση στο χώρο ή να ελαττώνουν τον διαθέσιμο χώρο ακόμη περισσότερο. Προσπαθήστε να τα βάλετε όλα σε έναν τοίχο αν είναι δυνατόν.

Χρησιμοποιήστε τον χώρο στις γωνίες

Εύκολα βρίσκετε σήμερα πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για γωνίες – από νιπτήρες μέχρι μπανιέρες. Είναι μια καλή ιδέα αφού σας επιτρέπουν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο χώρους που διαφορετικά θα ήταν άχρηστοι.

Μεγάλα πλακάκια

Τα μεγάλα πλακάκια είναι προτιμότερα για μικρά μπάνια αφού τα μικρά πλακάκια τονίζουν το μικρό μέγεθος του δωματίου.

Μεγάλο πάτωμα

Αποφύγετε να πιάσετε πολύ χώρο στο πάτωμα βάζοντας τα είδη όπως την τουαλέτα και τον νιπτήρα, να  ακουμπούν στον τοίχο. Είναι επίσης καλύτερα να διαλέξετε μια καμπίνα για ντους με διάφανο γυαλί γιατί θα δώσει την αίσθηση περισσότερου χώρου που δημιουργείται από ένα ‘άδειο’ πάτωμα.