10 σπουδαία κόλπα για να μην σας προκαλούν πόνο τα αγαπημένα σας παπούτσια

21 Νοεμβρίου, 2016 4:06 ΜΜ
More videos

Δεν έχει σημασία αν είστε άνδρας ή γυναίκα. Όταν το θέμα είναι τα νέα παπούτσια, πάντα προκαλείται πόνος στα πόδια.

Επειδή αποτελεί σοβαρό θέμα, αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στα δεινά και τον πόνο. Με αυτά τα κόλπα που θα μάθετε παρακάτω, θα μπορείτε να απολαύσετε τα καινούρια σας παπούτσια σαν να φτιάχτηκαν για εσάς.

#1 Κλασσικά τσιρότα1

Είναι πολύ κοινή λύση και αποτελεσματική. Αυτό θα αποτρέψει το τρίψιμο, τις τριβές και δεν θα εμφανιστούν φουσκάλες, ειδικά αν φοράτε τακούνια. Βεβαιωθείτε πως τα τσιρότα σας θα είναι κάπως μεγαλύτερα από τη ζώνη τριβής ώστε να μην μετακινηθούν.

#2 Σκόνη ταλκ2

Το ταλκ μπορεί να μειώσει τη δύναμη της τριβής στην επιφάνεια του ποδιού. Πασπαλίστε με σκόνη τα πόδια σας, πριν βάλετε τα παπούτσια. Αν δεν πρόκειται να φορέσετε κάλτσες, βεβαιωθείτε ότι τα πόδια σας δεν είναι υγρά.

#3 Χοντρές κάλτσες και θερμότητα3

Βάλτε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και στη συνέχεια τα αγαπημένα σας παπούτσια. Χρησιμοποιήστε το πιστολάκι μαλλιών πάνω από τα σφιχτά μέρη του παπουτσιού. Περπατήστε φορώντας τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς και επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο. Το υλικό από το οποίο έγιναν τα παπούτσια διαστέλλεται από τη θερμότητα και γίνεται πιο ευέλικτο και μαλακό. Σημειώστε ότι το κόλπο λειτουργεί μόνο σε φυσικά υλικά, όπως το δέρμα.

#4 Αποσμητικό σε στικ ή roll-on4

Τα πλευρικά σύνορα του ποδιού, το οστό της φτέρνας και τα δάχτυλα των ποδιών είναι οι ζώνες που επηρεάζονται πιο συχνά. Για να εξαλειφθεί η τριβή που παράγεται μεταξύ του παπουτσιού και του ποδιού σας, εφαρμόστε αποσμητικό στις συγκεκριμένες περιοχές.

#5 Πάτοι σιλικόνης5

Είναι διαθέσιμοι στα φαρμακεία, στα ορθοπεδικά καταστήματα, ακόμη και μέσω του διαδικτύου. Έρχονται σε διάφορες μορφές (εσωτερική σόλα πλήρους μεγέθους, καλύμματα φτέρνας, καλύμματα δαχτύλου, κλπ), ώστε να μπορείτε να τα προσαρμόσετε στις προβληματικές περιοχές.

#6 Πάγος6

Γεμίστε μια πλαστική σακούλα με νερό και βάλτε την μέσα στα παπούτσια. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη και αφήστε τα όλη νύχτα. Όταν τα βγάλετε το πρωί, θα παρατηρήσετε ότι τα παπούτσια σας έγιναν ευρύτερα καθώς το νερό μετατράπηκε σε πάγο.

#7 Αλκοόλ και χαρτί7

Ψεκάστε με αλκοόλ τις δυσπρόσιτες περιοχές στο εσωτερικό του παπουτσιού ώστε να είναι υγρό. Γεμίστε το με τσαλακωμένα χαρτιά και αφήστε τα για όλη τη νύχτα. Όσο περισσότερο χαρτί χρησιμοποιήσετε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Αφαιρέστε το χαρτί το πρωί και βάλτε τα παπούτσια για να πάρουν το σχήμα του ποδιού σας.

#8 Ενυδατική κρέμα8

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο με γνήσια δερμάτινα υποδήματα. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο εσωτερικό του παπουτσιού, δίνοντας προσοχή στην φτέρνα και στις περιοχές των δακτύλων. Η ενυδατική κρέμα θα μαλακώσει το δέρμα και φορώντας τα την επόμενη μέρα, θα αναμορφωθούν ελαφρώς παίρνοντας το σχήμα του ποδιού σας.

#9 Πατάτες9

Αυτό το κόλπο μπορεί να «ανοίξει» από τα αθλητικά σας παπούτσια, ως τα μοκασίνια σας. Πιέστε μια καθαρή πατάτα μέσα στο παπούτσι και αφήστε την όλη τη νύχτα. Συνήθως, οι πατάτες δεν αφήνουν καμία μυρωδιά, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε θέμα, σκουπίστε τα παπούτσια με ένα υγρό πανί.

#10 Τσαγκάρης10

Ίσως είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για εσάς. Οι περισσότεροι τσαγκάρηδες έχουν ειδικές συσκευές που τροποποιούν τα υποδήματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Μπορούν εύκολα να τα μεγαλώσουν ώστε να μην σας προκαλούν πόνο. Τα πόδια σας δεν θα ταλαιπωρούνται και θα κινήστε άνετα.

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: