10 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με μια μέρα διαφορά

1 Μαρτίου, 2018 2:29 ΠΜ
More videos

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν μέσα σε 24 ώρες ακόμα και η καταστροφή μιας ολόκληρης πόλης. Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι τόσο ανθεκτικοί τσιμεντένιοι δρόμοι και κτίρια καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε παρακάτω 10 φωτογραφίες που δείχνουν συνταρακτικές αλλαγές που έγιναν σε πόλεις μέσα σε μια μέρα.

10. Έκρηξη του όρους της Αγίας Ελένης, 1980

© vulkania   © offthegridnews

Το ηφαίστειο του βουνού Έλεν στην Ουάσινγκτον εξερράγη την άνοιξη του 1980. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η τέφρα έφτασε αρκετά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό. Μια τεράστια κατολίσθηση από λάβα, πέτρες και αέρια αύξησε την κορυφή του ηφαιστείου και άλλαξε για πάντα την περιοχή.

9. Τσερνομπίλ, ΕΣΣΔ

© chernobylguide   © back-in-ussr

Οι μικρές βιομηχανικές πόλεις Τσερνομπίλ και Πρίπιατ έγιναν διάσημες μετά την πυρηνική έκρηξη του 1986. Μέσα σε 2 μέρες οι δυο μικρές πόλεις έγιναν ζώνες αποκλεισμού. Οι πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς η ραδιενεργή ακτινοβολία κάλυψε όλη την περιοχή.

8. Διαφορά θερμοκρασίας

© animalreader   © telesurtv

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι μπορεί να υπάρξει χιόνι ακόμα και στην έρημο της Αφρικής. Έναν Ιανουαρίου ένα παχύ στρώμα χιονιού κάλυψε την έρημο Σαχάρα.

7. Τσουνάμι στην Ιαπωνία

© daypic

Ένας σεισμός στον Ειρηνικό ωκεανό προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα τσουνάμι της περιοχής. Το μέγιστο ύψος έφτανε τα 40 μέτρα και η ροή του νερού ήταν τόσο γρήγορη που κατέστρεφε τα πάντα στο διάβα της.

6. Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου

© ingpeaceproject

Το μήκους 155 μέτρων Τείχος του Βερολίνου έπεσε το 1989, αλλάζοντας για πάντα την εμφάνιση της πόλης.

5. Τυφώνας Χάρβεϊ

© pensionpulse   © ru.narodna-pravda.ua

Ο τροπικός κυκλώνας έπληξε το Τέξας τον Αύγουστο του 2017. Όταν πέρασε ο τυφώνας η πόλη θύμιζε σκηνικό αποκάλυψης.

4. Κραχ της Γουόλ Στριτ, 1929

© etoretro.ru   © aif

Σήμερα, έχουμε συνδυάσει την “Black Friday” με μεγάλε εκπτώσεις. Ωστόσο, το 1929 αυτή η “μαύρη” μέρα σηματοδότησε την αρχή της Μεγάλης Ύφεσης που διήρκεσε 10 χρόνια.

3. Σεισμός στην Αϊτή, 2010

© pokazima   © novate

Η Αϊτή είδε τον μεγαλύτερο σεισμό της τον Ιανουάριο του 2010 από τον οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 500.000 άνθρωποι. Ο σεισμός κράτησε λίγο, αλλά αυτός ο λίγος χρόνος ήταν αρκετός για να δείξει η φύση την δύναμή της σε όλο της το μεγαλείο.

2. Σεισμός στον Ινδικό ωκεανό

© dailymail

Αυτός ο σεισμός συνέβη στον Ινδικό ωκεανό και προκάλεσε το μεγαλύτερο τσουνάμι που έχει καταγραφεί στον κόσμο. Το νερό κάλυψε ακτές στην Ινδονησία, την Σρι Λάνκα, την νότια Ινδία και την Ταϊλάνδη. Τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που οι δονήσεις έφτασαν μέχρι την νότια Αφρική.

1. Τυφώνας Κατρίνα

© vev   © photochronograph

Ένας από τους πιο φονικούς τυφώνες στις ΗΠΑ ήταν ο τυφώνας Κατρίνα στην Νέα Ορλεάνη το 2005. Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης εξαφανίστηκαν και έμειναν κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Ακολουθήστε μας στο facebook: