10 φωτογραφίες της καθημερινότητας από την πιο κρύο πόλη του κόσμου.

25 Δεκεμβρίου, 2016 4:56 ΜΜ
More videos

Το 2016, το Bloomberg αναγνώρισε την πόλη Γιακούτσκ (Γιακουτία) της Σιβηρίας ως την πιο κρύα πόλη στον κόσμο γιατί εκεί το θερμόμετρο έφτασε -64,4 βαθμούς που είναι ένα ρεκόρ θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν ενώ η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα είναι οι -40.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1632 ως φρούριο από Κοζάκους, οι οποίοι εξερευνούσαν τη Σιβηρία για λογαριασμό του Ρωσικού Βασιλείου. Παρέμενε όμως άσημη έως τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, όταν ανακαλύφθηκαν στο Λένα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων και άρχισαν να συρρέουν χρυσοθήρες απ’ όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 269.601 κατοίκους. Από τη Μόσχα απέχει σε ευθεία γραμμή 4.880 χιλιόμετρα. Επίσης το 1/4 της παγκόσμιας παραγωγής διαμαντιών εξορύσσεται στη Γιακουτία.

Σας παρουσιάζουμε δέκα φωτογραφία από την καθημερινότητα της πιο κρύας πόλης τους κόσμου για το 2016.

Ένας πωλητής ψαριών στην κεντρική αγορά της πόλης καπνίζει ήρεμα δίπλα από τα ψάρια του που δεν χρειάζονται κάποια συντήρησης μιας και το κάνει ο καιρός αυτό.

© Bloomberg

Δύσκολος ο δρόμος προς την Ορθόδοξη εκκλησία στο Γιακούτσκ.

© Bloomberg

Σκληραγώγηση στους -42 βαθμούς. Ίσως αυτό είναι το μυστικό των ντόπιων για να αντέχουν το κρύο.

© Bloomberg

Εδώ οι κανόνες της μόδας δεν υπάρχουν, η κύρια προτεραιότητα των κάτοικων είναι η ζεστασιά και η άνεση.

© Bloomberg

Γούνα από αρκούδα σε κατάστημα της πόλης, επίσης παρόμοια είδη παπουτσιών και άλλων αξεσουάρ κατασκευάζονται από τους ντόπιους που είναι γνωστά για  την ποιότητα τους σε όλο τον κόσμο.

© Bloomberg

Η Πλατεία Λένιν, όπου κάθε χρόνο διοργανωνεται μια εκδήλωση με αγάλματα από πάγο για την ενημέρωση των κάτοικων για το πως θα προστατευτούν σωστά από τον παγετό.

© Bloomberg

Βραστό νερό παγώνει στον αέρα αμέσως. Ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια στην περιοχή που συχνά βλέπουμε σε διάφορες φωτογραφία και βίντεο στο διαδίκτυο.

© Bloomberg

Η μαρίνα της πόλης γεμάτη χιόνι αλλά αυτό δεν εμποδίζει το πλοίο από το να αράξει.

© Bloomberg

Σε κάθε χιλιοστό του χώρου διεισδύσει το κρύο, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους μαθητές της Γιακούτσκ να πάνε με τα πόδια στο σχολείο.

© Bloomberg

Ηλιοβασίλεμα στη παγωμένο ομίχλη γεμίζει το τοπίο με παραπλανητική ζεστασιά αλλα το θερμομετρο είναι πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

© Bloomberg
Ακολουθήστε μας στο facebook: