10 εξαιρετικά κόλπα για να καθαρίζετε την κουζίνα σας πολύ γρήγορα

Μάρτιος 14, 2017 2:28 ΜΜ
More videos

Ειλικρινά, είναι δύσκολο να καθαρίζετε άψογα την κουζίνα και τα σκεύη της. Τα τηγάνια καθαρίζονται και αποκτούν γρατζουνιές εύκολα, τα πιάτα γαριάζουν και κάποιες συσκευές δεν μπορούν να καθαριστούν αρκετά καλά.

Παρακάτω, θα μάθετε 10 φανταστικούς τρόπους να κάνετε εύκολα τις δουλειές της κουζίνας.

#1 Πλύνετε εύκολα το μπλέντερ

© popsugar

Ο απλούστερος τρόπος για να πλύνετε τον άξονα του μπλέντερ μετά το μαγείρεμα, είναι να το βυθίσετε σε ένα δοχείο γεμάτο με ζεστό νερό και να προσθέσετε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού. Έπειτα, ενεργοποιήστε τη συσκευή και κρατήστε την σε λειτουργία για 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό και ξεχάστε το τρίψιμο για να απομακρυνθούν τα κολλημένα υπολείμματα τροφής.

#2 Καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων

© kitchenmag

Παραδόξως, μπορείτε να κάνετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας λαμπερό με υγρά μαντηλάκια. Πάρτε 5-7 μαντηλάκια  και τοποθετήστε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά. Ο ατμός από αυτά, θα μαλακώσει τη βρωμιά και μόλις κρυώσει, θα μπορέσετε να απομακρύνετε τους λεκέδες.

#3 Απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από το φούρνο μικροκυμάτων

© azarushkin

Πως θα απομακρύνετε τις οσμές; Ρίξτε σε ένα ποτήρι νερό, μισό ποτήρι με χυμό λεμονιού και τοποθετήστε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 3-5 λεπτά. Αφήστε το μέσα για άλλα 10 λεπτά, αφού σβήσετε τον φούρνο και οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.

#4 Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα παλιό δοχείο

© brocant

Μην βιαστείτε να απαλλαγείτε από τα παλιά σκεύη επειδή είναι βρώμικα. Είναι εύκολο να τα καθαρίσετε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να γεμίσετε το δοχείο με ¼ πάγου, να κόψετε ένα λεμόνι στα 4 και να το στύψετε. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι και ανακατέψτε για 2 λεπτά. Ξεπλύνετε το δοχείο με νερό της βρύσης και απαλλαγείτε εύκολα από παλιούς λεκέδες.

#5 Καθαρίστε το μαντεμένιο τηγάνι

© yum-yum

Για να καθαρίσετε ένα μαντεμένιο τηγάνι, μην χρησιμοποιήσετε υγρά απορρυπαντικά ή σκληρά σφουγγάρια. Χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα για να τρίψετε αλάτι πάνω του και ξεπλύνετε καλά. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στρώμα αντικολλητικής επιφάνειας ρίχνοντας λίγο λάδι σε αυτό.

#6 Κόλπο για τον μύλο του καφέ

© rus-img2

Οι περισσότεροι ειδικοί, συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε τον μύλο του καφέ για τα μπαχαρικά, μιας και μπορεί τα έλαιά τους να παραμείνουν στον καφέ σας. Αν αυτό είναι πρόβλημα, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές, χρησιμοποιώντας λίγους κόκκους ακατέργαστου ρυζιού.

#7 Καθαρίστε τον τρίφτη του κασεριού

© kitchenmag

Κουραστήκατε από το κασέρι που κολλάει στον τρίφτη; Μπορείτε να τον καθαρίσετε εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με σκληρές τρίχες. Έτσι, θα απαλλαγείτε από οποιοδήποτε συστατικό έχει κολλήσει στις πλευρές του.

#8 Καθαρίστε το δοχείο απορριμμάτων

© vodvore

Για βαθύ καθαρισμό και για να σταματήσετε τις άσχημες μυρωδιές, γεμίστε τον κάδο με θρυμματισμένο πάγο που θα αποτελείται από ίση ποσότητα νερού και ξυδιού. Όταν ο πάγος λιώσει, ξεπλύνετε το δοχείο κάτω από τη βρύση.

#9 Απαλλαγείτε από τους λεκέδες του καφέ στην πορσελάνη

© kitchenmag

Τα πορσελάνινα σκεύη, μπορούν να γίνουν σαν καινούρια αν τα τρίψετε με ένα μείγμα ξυδιού και αλατιού (1:1 σε ίσες ποσότητες).

#10 Τέχνασμα με σφουγγάρι

Για να καθαρίσετε τα μέρη που δεν έχετε εύκολη πρόσβαση, χρησιμοποιήστε το μισό σφουγγάρι.

[kitchenmag]

Ακολουθήστε μας στο facebook: