10 κατασκευές σε πόλεις εναντίον των ανθρώπων

Μαρ 16, 2017 4:45 ΠΜ
More videos

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 10 παραδείγματα «δυσάρεστων κατασκευών και σχεδιασμών» από όλο τον κόσμο.

Βρίσκονται στα συγκεκριμένα σημεία για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς και μάλλον αποδίδουν. Όσο παράξενες ή ιδιαίτερες κι αν δείχνουν, αυτές οι κατασκευές, υπάρχουν στην πραγματικότητα.

#1 Ένα ειδικό κάλυμμα σε ένα στύλο λάμπας για να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κολλήσουν διαφημιστικά ή άλλα αυτοκόλλητα.

bs

#2 Αυτή η εφεύρεση ονομάζεται «Anti pee-pee». Αποτελείται από ένα τρίγωνο κομμάτι μετάλλου και όποιος προσπαθήσει να ανακουφιστεί σε αυτήν, θα καταλήξει να βρέξει τα πόδια του.

bs

#3 Το άνοιγμα αυτών των κάδων, είναι σκόπιμα μικρό για να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να πετάξουν μεγάλα αντικείμενα.

bs

#4 Αυτές οι διακοσμητικές πυραμίδες, τοποθετήθηκαν μπροστά σε ένα κτίριο γραφείων στον Καναδά. Σκοπός είναι να αποτρέψουν τους περαστικούς να χασομερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να καπνίσουν κάτω από το παράθυρο ενός ανθρώπου.

bs

#5 Αυτές οι πέτρες, προστέθηκαν στον χώρο κάτω και γύρω από τη γέφυρα στο Κάλγκαρι του Καναδά. Στόχος είναι να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να κρεμαστούν ή να πηδήξουν από επάνω, διακινδυνεύοντας την ασφάλεια και την υγεία τους.

bs

#6 Αυτές οι διακοσμητικές προεξοχές, τοποθετήθηκαν στην άκρη των τοιχίων για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι έφηβοι.

bs

bs

#7 Αυτό το αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό προστέθηκε σε μια πανεπιστημιούπολη στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μην κάνουν σκέιτμπορντ οι νέοι.

bs

#8 Αυτό το παγκάκι στο Λονδίνο, έχει ραβδωτή επιφάνεια για να μην κοιμούνται οι άνθρωποι σε αυτό. Επίσης, δεν έχει σημεία όπου κάποιος μπορεί να κρύψει ναρκωτικά ή να τοποθετήσει σκουπίδια.

bs

bs

#9 Κανείς δεν θα χασομερήσει ξανά εκεί. Σίγουρα, δεν είναι άνετο να κάτσει κανείς σε αυτές τις πέτρες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

bs

#10 Αυτά τα μισά παγκάκια στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να σταθούν εκεί για πολύ.

bs

Χάρις σε όλα τα παραπάνω, θυμηθήκαμε μια ιδέα της Nike που αποτελεί έξυπνο κίνητρο για τους ανθρώπους.

ΤΡΕΞΤΕ!

bs
Ακολουθήστε μας στο facebook: