10 εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για το ανθρώπινο σώμα

2 Αυγούστου, 2017 1:36 ΜΜ
More videos

Ανεξάρτητα από το πόσα λέγονται για την τεχνητή νοημοσύνη και τις σύγχρονες τεχνολογίες, το ανθρώπινο σώμα είναι το τελειότερο σύστημα που υπάρχει στον πλανήτη.

Δείτε παρακάτω 10 εκπληκτικά γεγονότα για το ανθρώπινο σώμα, σε σύγκριση με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

#9

© depositphotos

Φυσικά, από επιστημονική άποψη, το να συγκρίνουμε ένα ανθρώπινο μάτι με μια ψηφιακή μηχανή δεν είναι πολύ σωστό. Αλλά αν το παραλείψουμε αυτό, μπορούμε να μετρήσουμε περίπου 126 πίξελ στα μάτια.

#8

© depositphotos

Ένα δευτερόλεπτο από τη θέα των ματιών μας, ισούται με 21,45 GB. Ένα δευτερόλεπτο στο iPhone, καταλαμβάνει μόνο 375 MB.

#7

© depositphotos

Ο εγκέφαλος έχει περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, ο καθένας από τους οποίους δημιουργεί περίπου 1.000 δυναμικές συνάψεις που αποθηκεύουν δεδομένα. Αν πολλαπλασιαστούν όλα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλος έχει 100 terabytes πληροφοριών. Συγκριτικά, ένας από τους πιο δυνατούς υπολογιστές του κόσμου, ο “Τιτάνας”, έχει συνολική μνήμη 710 terabytes.

#6

© depositphotos

Σύμφωνα με το επιστημονικό κανάλι Veritasiumμέχρι το 2020 ο όγκος όλων των αποθηκευμένων πληροφοριών της ανθρωπότητας θα φτάσει τα 40 zettabytes. Συγκριτικά, το ανθρώπινο σώμα έχει ήδη 60 zettabytes δεδομένων.

#5

© depositphotos

Οι γενετικές πληροφορίες ενός ανθρώπου, καταλαμβάνουν 1,5 gigabyte μνήμης. Ακριβώς όπως και το λειτουργικό σύστημα της Apple, το iOS 10.

#4 

© depositphotos

Περίπου 100.000 χημικές αντιδράσεις ανά δευτερόλεπτο συμβαίνουν στον εγκέφαλο, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητά του είναι ισοδύναμη με εκείνη του τρένου Magvel στη Σανγκάη, που είναι ένα από τα γρηγορότερα τρένα στον κόσμο, με ταχύτητα που φτάνει τα 430 χλμ/ώρα.

#3

© depositphotos

Το ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους, είναι μύθος. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί όσες πηγές χρειάζεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Σε σύγκριση με ένα ραδιόφωνο: ακούμε μόνο ένα κύμα τη φορά, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν πάνω από 100 διαθέσιμα κανάλια.

#2

© depositphotos

Για να συγκρίνουμε τη λειτουργία του εγκεφάλου, θα χρειαστούμε έναν υπερ-υπολογιστή που καταναλώνει περίπου 1,4 μεγαβάτ, δηλαδή περίπου 70.000 περισσότερο.

#1

© depositphotos

Ο εγκέφαλος και το ανθρώπινο σώμα έχουν μια εκπληκτική ικανότητα αναγέννησης και μπορούν να λειτουργήσουν και με μεγάλες ζημιές. Ούτε οι πιο δυνατές συσκευές στον κόσμο δεν μπορούν να το ανταγωνιστούν αυτό.

Μπόνους

© shutterstock.com   © depositphotos

Υπάρχουν 2 είδη αφαλών: ο εσωτερικός και ο εξωτερικός. Το ξέρατε ότι μόνο το 1% του πληθυσμού έχει εξωτερικό αφαλό; Ο εξωτερικός αφαλός μαζεύει λιγότερες βρωμιές, ενώ σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όσοι έχουν εσωτερικό αφαλό είναι περισσότερο ελκυστικοί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: