10 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε την στάση του σώματος συν μια σημαντική πληροφορία

21 Ιουνίου, 2017 5:48 ΠΜ
More videos

Η σωστή στάση σώματος επιβεβαιώνει την καλή μας υγεία, μας δίνει αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει να δείχνουμε πιο αδύνατοι. Ωστόσο, παρά τα τόσα πολλά πλεονεκτήματα εξακολουθούμε να έχουμε λανθασμένη στάση σώματος ειδικά, όταν καθόμαστε μπροστά από τον υπολογιστή.

Δείτε παρακάτω 10 απλές ασκήσεις και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε σωστή στάση σώματος.

Ασκήσεις για ίσια πλάτη

1. Ο χαιρετισμός

Βάλτε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη και ενώστε τις παλάμες σας, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Είναι σημαντικό να σχηματίζεται μια ευθεία γραμμή από τον έναν αγκώνα στον άλλον. Μείνετε σε αυτή την θέση για 10 δευτερόλεπτα.

2. Η κλειδαριά

Βάλτε το ένα χέρι πίσω από την πλάτη σας. Σηκώστε το άλλο και βάλτε το κοντά στους ώμους σας, λυγίζοντας τον αγκώνα. Πιάστε τα χέρια σας σε μια κλειδαριά και σηκώστε τον αγκώνα του πάνω χεριού. Αλλάξτε χέρι μετά από 5 δευτερόλεπτα.

3. Γυρίσματα

Χωρίς να μετακινήσετε το κάτω μέρος του σώματός σας, βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι και στριφογυρίστε το άνω μέρος του κορμού σας. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με την πλάτη της καρέκλας. Μείνετε σε αυτή την στάση για 5 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά.

4. Λυγίσματα

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας και βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι. Λυγίστε την σπονδυλική σας στήλη και κοιτάξτε το ταβάνι. Γείρετε αργά το κεφάλι προς τα πίσω, κοιτώντας προς τα πάνω μέχρι να ακουμπήσετε την πλάτη σας στην καρέκλα.

5. Όρθιοι

Σταθείτε όρθιοι όπως φαίνεται στην εικόνα. Σιγουρευτείτε, ότι ακουμπάνε και οι δυο ώμοι σας και οι γλουτοί σας στον τοίχο. Τεντώστε τους κοιλιακούς σας και πάρτε βαθιές ανάσες πολλές φορές.

6. Η πτώση

Αυτή η άσκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης. Ενώ είστε όρθιοι, ανοίξτε τα χέρια σας στο πλάι και γείρετε αργά προς τα εμπρός, λυγίζοντας τα γόνατα. Μείνετε σε αυτή την στάση για 10 δευτερόλεπτα.

Πως να διατηρήσετε την στάση σας

1. Κρατώντας τους κοιλιακούς σας

Αυτή η στάση υποστηρίζεται εξίσου από τους κοιλιακούς σας και την πλάτη σας. Όταν τεντώνονται οι κοιλιακοί, αυτόματα ισιώνει και η πλάτη. Μια φαρδιά ζώνη ή ένα ψηλόμεσο παντελόνι ή φούστα μπορεί να κρατήσει τους κοιλιακούς μυς στον σωστό τόνο.

2. Μια ειδική στάση

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας και βάλτε το ένα πόδι κάτω από την καρέκλα και το άλλο τεντώστε το. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει να καθίσετε σε ίσια στάση για να κρατήσετε την ισορροπία σας. Καθίστε σε αυτή την στάση μετά από κάθε άσκηση.

3. Βάρος στην πλάτη

Όταν δουλεύετε στον υπολογιστή, κρεμάστε κάτι πίσω στην πλάτη σας για να έχετε την σπονδυλική σας στήλη ίσια. Μια απλή κρεμάστρα είναι αρκετή.

4. Βάρος στο στήθος

Όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, κρεμάστε ένα σακίδιο μπροστά σας. Το σώμα σας θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το βάρος και θα τραβήξει τους ώμους πίσω για ισορροπία.

Τέλος, αυτές οι ασκήσεις έχουν βραχυπρόθεσμη επίδραση: έχουν άμεση επίδραση, αλλά δεν διαρκεί πολύ. Για καλύτερα αποτελέσματα κάντε την παρακάτω άσκηση:

Πρέπει να θυμάστε:

Η στάση του σώματος εξαρτάται όχι μόνο από τους μυς, αλλά και από την κατάσταση των δοντιών, συμπεριλαμβανομένης της απόφραξης. Δώστε προσοχή στην οδοντική απόφραξη και συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για επαγγελματική βοήθεια.

[dailyhealthpost] [smashingtops] [huffingtonpost]