10 δισεκατομμυριούχοι που έχουν όλοι ένα κοινό στοιχείο

28 Μαΐου, 20175:00 ΠΜ
More videos

Σχεδόν όλοι πιστεύουμε πως η εκπαίδευση είναι βασικό στοιχείο για την επιτυχία και το πρώτο βήμα για τον πλούτο. Ωστόσο, μερικές φορές οι πρακτικές δεξιότητες και η ικανότητα να δρούμε σωστά την κατάλληλη στιγμή, είναι πιο σημαντικά από ένα πτυχίο. Αυτό δεν σημαίνει πως η εκπαίδευση και οι γνώσεις είναι περιττές.

Παρακάτω θα μάθετε για 10 δισεκατομμυριούχους που δεν τους σταμάτησε η έλλειψη πτυχίων και κατάφεραν να αποκτήσουν χρήματα, φήμη και δόξα.

Ρίτσαρντ Μπράνσον

Εκπαίδευση: Δεν τελείωσε το λύκειο

© rexfeatures

Ο ιδρυτής της Βίρτζιν Ρέκορντς, δυσκολευόταν να διαβάσει στο σχολείο με αποτέλεσμα να τα παρατήσει όταν ήταν 16 χρονών και να πάει στο Λονδίνο. Το πρώτο επιχειρηματικό του έργο ήταν ένα περιοδικό, ενώ στα 17, οργάνωσε ήδη την πρώτη του φιλανθρωπική οργάνωση. Σήμερα δεν κατέχει μόνο μια δισκογραφική, αλλά και μια ολόκληρη αεροπορική εταιρεία.

Ίνγκβαρ Κάμπαρντ

Εκπαίδευση: Λύκειο

© eastnews

Δημιούργησε την εταιρεία ΙΚΕΑ όταν ήταν 17 χρονών και σήμερα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Ο Κάμπαρντ δυσκολευόταν να διαβάσει λόγω της δυσλεξίας του και δεν κατάφερε ποτέ να μπει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χένρυ Φορντ

Εκπαίδευση: Λύκειο

© wikimedia

Ο Χένρυ Φορντ δεν ήταν παθιασμένος με τη μελέτη στη θρησκευτική του σχολή. Στην πραγματικότητα, το μόνο πάθος του ήταν οι μηχανισμοί. Σε ηλικία 16 ετών, έφυγε από το σπίτι του και πήγε στο Ντιτρόιτ, όπου εργάστηκε ως βοηθός μηχανικού.

Μάικλ Ντελ

Εκπαίδευση: 1 έτος στο πανεπιστήμιο

© rexfeatures

Πρόκειται για τον ιδρυτή των Dell Technologies που κέρδισε τα πρώτα του χρήματα σε ηλικία 12 ετών, πουλώντας συνδρομές για την τοπική εφημερίδα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ίδρυσε την πρώτη εταιρεία υπολογιστών, την PC’s Limited. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο σε ηλικία 19 ετών.

Λι Κα-σινγκ

Εκπαίδευση: Δεν τελείωσε το γυμνάσιο

© eastnews

Πρόκειται για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Κάποτε έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία 12 ετών για να βρει δουλειά σε εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών λουλουδιών. Όταν ήταν 22 ετών, ίδρυσε την εταιρεία Τσέουνγκ Κονγκ, η οποία ασχολείται με το εμπόριο, τα ακίνητα, τα ξενοδοχεία, την πληροφορική και πολλά άλλα.

Μπιλ Γκέιτς

Εκπαίδευση: 2 χρόνια στο πανεπιστήμιο

© rexfeatures

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει ένα δίπλωμα από το Χάρβαρντ, αν και το έλαβε το 2007 με απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου. Σκέφτηκαν να αποτίουν φόρο τιμής για όλα του τα προσόντα. Στην πραγματικότητα, ο Γκέιτς σπούδασε στο Χάρβαρντ μόνο για 2 χρόνια και στη συνέχεια αποβλήθηκε.

Λάρι Έλισον

Εκπαίδευση: 2 χρόνια στο πανεπιστήμιο

© eastnews

Είναι ένας από τους ιδρυτές της Oracle Corporation, που κατέχει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στην παραγωγή λογισμικού (μετά από τη Microsoft). Προσπάθησε δύο φορές να αποκτήσει πτυχίο από την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά απέτυχε. Φοίτησε για 2 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και 1 χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Τζον Ντ. Ροκφέλερ

Εκπαίδευση: 3 μήνες μαθήματα στη λογιστική

© britannica

Ο Τζον Ροκφέλερ είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ιστορία και κέρδισε τα πρώτα του χρήματα όταν ήταν 7 ετών. Στα 13 του, άρχισε να δανείζει χρήματα στους γνωστούς του με τόκο. Μετά την αποφοίτηση από το σχολείο, μπήκε στο κολέγιο αλλά το εγκατέλειψε σύντομα.

Αμάνθιο Ορτέγα

Εκπαίδευση: Δεν τελείωσε το γυμνάσιο

© eastnews

Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Zara, άφησε το σχολείο όταν ήταν 13 ετών και εργάστηκε ως μεταφορέας παράδοσης σε ένα μαγαζί με είδη ένδυσης. Άνοιξε το πρώτο του κατάστημα το 1975, ενώ σήμερα ο όμιλος Inditex, ο οποίος κατέχει τη Zara, έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος έχει βρεθεί αρκετές φορές στα πρώτα ονόματα της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Εκπαίδευση: 2 χρόνια στο πανεπιστήμιο

© eastnews

Ο Μαρκ Ζάκερμπερνγκ είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κατάλογο. Αν και ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ και συγκεκριμένα στο τμήμα ψυχολογίας, δεν πήρε πτυχίο και ασχολήθηκε με τη δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News