10 δημοφιλείς πόλεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τους τουρίστες

17 Νοεμβρίου, 2017 3:41 ΜΜ
More videos

Είναι πιθανόν να σας κλέψουν το πορτοφόλι ή να πάθετε τροφική δηλητηρίαση σε οποιαδήποτε πόλη, αλλά υπάρχουν μερικές πόλεις που οι τουρίστες πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί.

Δείτε παρακάτω 10 δημοφιλείς πόλεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τους τουρίστες. Φυσικά, υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο, αλλά οι τουρίστες προτιμούν να μένουν μακριά από αυτά τα μέρη.

Βαρκελώνη, Ισπανία


Η Βαρκελώνη είναι γνωστή για τους πορτοφολάδες. Υπάρχουν χιλιάδες πορτοφολάδες στην πόλη και είναι πολύ έμπειροι. Μετά την Βαρκελώνη ακολουθεί η Ρώμη, η Πράγα και το Παρίσι.

Οι περισσότερες κλοπές γίνονται στην Λα Ράμπλα, που είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης.

Κάιρο, Αίγυπτος


To Kάιρο είναι μια από τις επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο για τις γυναίκες. Επίσης, υπάρχουν πολλές πολιτικές διαμάχες στην περιοχή.

Τέλος, πολλοί θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν. Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι ότι κοστίζει 5 ευρώ να ανεβείτε στην καμήλα και 50 για να κατεβείτε.

Πατάγια, Ταϊλάνδη


Το φαγητό είναι σαν ένα παιχνίδι Ρώσικης ρουλέτας στην Ταϊλάνδη, αφού ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να πάθετε τροφική δηλητηρίαση.

Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στην Πατάγια, που είναι ένα βρώμικο, αλλά πολύ δημοφιλές μέρος για τους τουρίστες. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι τα θαλασσινά και μετά το κρέας και οι σαλάτες.

Οι ντόπιοι τρώνε τα πάντα πολύ καυτερά και αυτό σκοτώνει όλα τα επικίνδυνα βακτήρια, ενώ οι τουρίστες δεν μπορούν να φάνε τα φαγητά τόσο καυτερά, οπότε παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση.

Γιοχάνεσμπουρκγ, Νότια Αφρική


Η νότια Αφρική είναι μια χώρα με απίστευτο φυσικό πλούτο και είναι το μέρος που συναντιούνται 2 ωκεανοί. Αλλά υπάρχουν προβλήματα: η εποχή του απαρτχάιντ τελείωσε μόλις πριν από 30 χρόνια.

Τώρα, οι λευκοί παρενοχλούνται συχνά στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οπότε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ταξί. Το καλύτερο σενάριο είναι να σας κοιτάζουν επίμονα στον δρόμο. Εδώ πολλοί λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν με τα πόδια στους δρόμους.

Νάπολη, Ιταλία


Η Νάπολη είναι γνωστή για τους πορτοφολάδες της. Υπάρχουν άνθρωποι πάνω σε μηχανάκια που εμφανίζονται από το πουθενά για να αρπάξουν την τσάντα ή την φωτογραφική σας μηχανή. Οι τοπικοί επιχειρηματίες είναι επίσης πολύ πονηροί: μπορεί να αρχίσουν να πλένουν το αμάξι σας και μετά να σας ζητήσουν χρήματα.

Τιχουάνα, Μεξικό


Αυτή η πόλη βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και γι΄αυτό είναι τόσο δημοφιλής.

Ωστόσο, στην Τιχουάνα δεν πάνε μόνο τουρίστες, αλλά και πρόσφυγες από τις ΗΠΑ και είναι σημείο διέλευσης για εμπόρους ναρκωτικών.

Βομβάη, Ινδία


Κάθε τουρίστας που πηγαίνει στην Βομβάη περιτριγυρίζετε από πολλούς ζητιάνους που τους βλέπουν ως κινούμενο πορτοφόλι.

Επίσης, η Ινδία είναι γνωστή για τις επιθέσεις στις γυναίκες. Επίσης, το περιβάλλον είναι πολύ ζεστό και βρώμικο και δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να πάθετε τροφική δηλητηρίαση ή να αρρωστήσετε.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία


Η Σάντα Τερέζα είναι ένα από τα πιο κεντρικά και επικίνδυνα σημεία του Ρίο. Εδώ δεν θα πρέπει να δείχνε το κινητό ή την φωτογραφική σας μηχανή, γιατί μπορεί να σας επιτεθούν. Μάλιστα, κάποιοι έχουν και μαχαίρια.

Είναι καλύτερο να μην κυκλοφορείτε το βράδυ στο Ρίο και φυσικά να μην πάτε στις φαβέλες , χωρίς κάποιον οδηγό.

Παρίσι, Γαλλία


Το Παρίσι εκτός από ρομαντικό  έχει και πολλούς πορτοφολάδες, ζητιάνους και πωλητές που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν κάτι που δεν χρειάζεστε σε πολύ υψηλή τιμή.

Μπόνους: Ντουμπάι, ΗΑΕ


Στο Ντουμπάι οι γυναίκες πρέπει να ακολουθούν έναν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Οπότε, οι γυναίκες θα πρέπει να καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια τους, αν θέλουν να μην τις κοιτάζουν επίμονα και να μην τις παρενοχλήσουν σeξουαλικά. Φυσικά, μέσα στα ξενοδοχεία μπορούν να φοράνε και να συμπεριφερθούν όπως θέλουν, καθώς είναι απόλυτα ασφαλείς.