Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
τεχνολογία10 χρήσιμες λειτουργίες του Facebook που πολλοί αγνοούν και δεν χρησιμοποιούν

10 χρήσιμες λειτουργίες του Facebook που πολλοί αγνοούν και δεν χρησιμοποιούν

Σήμερα είναι πραγματικά δύσκολο να βρει κανείς έναν άνθρωπο αν δεν έχει λογαριασμό στο Facebook. Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν όλες τις δυνατότητες αυτού του κοινωνικού μέσου.

Αποφασίσαμε να σας μάθουμε όλα τα κόλπα της δημιουργίας του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

#1 Διαβάστε τα κρυμμένα μηνύματα

1

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως το Facebook έχει δύο εισερχόμενα. Ένα από αυτά είναι για τα μηνύματα από τα άτομα που δεν είστε φίλοι. Αν δεν γνωρίζατε για το δεύτερο mailbox, έχετε πολλές πιθανότητες να χάσετε προσκλήσεις από φίλους των φίλων σας ή προτάσεις συναντήσεων από τους πρώην συναδέλφους σας. Για να διαβάσετε αυτά τα εισερχόμενα θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο «Μήνυμα», μετά στο «Αιτήματα μηνυμάτων» και μετά να πατήσετε «Προβολή φιλτραρισμένων μηνυμάτων».

#2 Ελέγξτε που συνδέεστε

2

Αν αναρωτιέστε αν αποσυνδεθήκατε από τον υπολογιστή του φίλου σας, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα μικρό βέλος με κατεύθυνση προς τα κάτω  στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις», πατήστε «Ασφάλεια» από τη λίστα στα αριστερά και μετά «Από πού έχετε συνδεθεί». Πλέον μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα προγράμματα περιήγησης που είστε συνδεδεμένοι. Για να αποσυνδεθείτε απλά κάντε κλικ στο «Τέλος δραστηριότητας».

#3 Σιγουρευτείτε πως δεν θα παραβιάσουν τον λογαριασμό σας

3

Αν έχετε αμφιβολίες για το σύστημα ασφαλείας του Facebook μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «Εγκρίσεις σύνδεσης» της Ασφάλειας. Το σύστημα ασφαλείας θα ζητά έναν κωδικό όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας από μια άγνωστη συσκευή. Σε περίπτωση που συνδεθείτε στη σελίδα σας από μια συσκευή που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης που θα σταλεί στο κινητό σας τηλέφωνο.

#4 Επιλέξτε ένα φίλο ως υπεύθυνο για τον λογαριασμό σας

4

Αναρωτηθήκατε τι συμβαίνει με τον λογαριασμό σας στα κοινωνικά δίκτυα όταν δεν τον χρησιμοποιείτε πια; Το Facebook σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα πρόσωπο που θα είναι υπεύθυνο για τη σελίδα σας αν συμβεί κάτι κάνοντας απλά κλικ στην καρτέλα «Ασφάλεια» και στην επιλογή «Έμπιστες επαφές». Οι έμπιστες επαφές δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύσουν κάτι ή να συνομιλήσουν εκ μέρους του λογαριασμού σας. Η δουλειά τους είναι να αλλάξουν την φωτογραφία του προφίλ και να απαντήσουν σε αιτήματα φιλίας.

#5  Ώρα για λίγη νοσταλγία

5

Μερικές φορές θέλουμε να ρίξουμε μια ματιά στις παλιές, αστείες μας φωτογραφίες και στις συνομιλίες που είχαμε με τους φίλους μας. Για να το κάνετε αυτό, δεν χρειάζεται να κινηθείτε προς τα κάτω. Πατήστε απλά το εικονίδιο με τα αποσιωπητικά στο προφίλ ενός φίλου σας και μετά επιλέξτε «Εμφάνιση φιλίας».

#6 Θυμηθείτε τις προηγούμενες ενέργειές σας στο Facebook

6

Στο Facebook έχετε την ευκαιρία να δείτε όλα τα like, τα σχόλια και τις δημοσιεύσεις σας. Απλά κάντε κλικ στην επιλογή «Δείτε το αρχείο δραστηριοτήτων.»

#7 Μπείτε στη θέση του φίλου σας

7

Αν θέλετε να δείτε πως βλέπουν οι άνθρωποι που δεν είναι φίλοι σας το προφίλ σας, πατήστε στα αποσιωπητικά δίπλα στην επιλογή «Δείτε το αρχείο δραστηριοτήτων» και επιλέξτε «Προβολή ως…». Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξετάσετε τη σελίδα σας μέσα από τα μάτια ανθρώπων που δεν ξέρετε.

#7 Επικοινωνήστε με βίντεο κλήση με τους φίλους σας

8

Το Facebook σας προσφέρει τη δυνατότητα όχι μόνο να γράψετε ένα κείμενο αλλά να κάνετε βίντεο κλήση. Για το βίντεο, καλέστε τον φίλο σας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της κάμερας στην επάνω μπλε μπάρα της καρτέλας συνομιλίας. Τώρα, εσείς και ο φίλος σας μπορείτε να συνομιλήσετε μέσω βίντεο.

#9 Επιλέξτε τις δημοσιεύσεις που θέλετε να δείτε

9

Υπάρχουν δύο ρυθμίσεις: «Να εμφανίζονται πρώτα» (για φίλους και σελίδες) και «Στενοί φίλοι» (για τους φίλους σας μόνο) για να διασφαλίσετε πως δεν θα χάσετε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν.

Η επιλογή «Να εμφανίζονται πρώτα» τοποθετεί τις δημοσιεύσεις των ανθρώπων ή σελίδων που επιλέξατε στην κορυφή της αρχικής σας σελίδας αλλά δεν σας ειδοποιεί για αυτά σε αντίθεση με την επιλογή «Στενοί φίλοι» που σας στέλνει ειδοποιήσεις.

#10 Αποθηκεύστε μια δημοσίευση για αργότερα

Screen Shot 2016-07-04 at 18.06.58

Το Facebook είναι γεμάτο με αρκετές πληροφορίες για να αντικαταστήσει οποιαδήποτε εφημερίδα. Για εκείνους που δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, το Facebook προσφέρει μια λειτουργία που επιτρέπει να αποθηκεύσετε ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις και συνδέσμους για να τα διαβάσετε αργότερα.

Απλά πατήστε το βέλος με κατεύθυνση προς τα κάτω που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της δημοσίευσης που θέλετε και μετά επιλέξτε «Αποθήκευση δημοσίευσης» ή «Αποθήκευση συνδέσμου». Μπορείτε να δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει στην καρτέλα «Αποθηκευμένα» στην αριστερή πλευρά της αρχικής σας σελίδας.



Τα πιο σημαντικά