10 χώρες που ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο

21 Αυγούστου, 2016 1:55 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν χώρες που διαθέτουν απίστευτα τοπία και προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση. Ο πληθυσμός τους είναι ανάμεσα στους πιο θετικούς και ευγενικούς στον κόσμο. Σας ακούγεται σαν παραμύθι; Μιλάμε για την πραγματική ζωή.

Το National Geographic  έχει δημιουργήσει μια λίστα με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου χρησιμοποιώντας στοιχεία που παρέχονται από τον ΟΗΕ.

Σίγουρα θα θέλαμε να επισκεφτούμε κάθε μια από αυτές τις θαυμάσιες τοποθεσίες.

Σουηδία1

© depositphotos

Η Σουηδία είναι μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός φαίνεται να έχει ένα σταθερό επίπεδο ικανοποιητικής ζωής. Το μυστικό τους είναι η σουηδική παράδοση Φίκα: η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συνήθεια του διαλείμματος από τη δουλειά για καφέ ή συζήτηση νέων με τους φίλους. Αυτές οι μικρές συνεδρίες διαρκούν 15 λεπτά αλλά γίνονται κάθε 2 ώρες. Με βάση αυτή τη συνήθεια, είναι λίγη η έκπληξή μας σχετικά με ότι η Σουηδία είναι μια από τις μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες καφέ στον κόσμο.

Αυστραλία2

© depositphotos

Η Αυστραλία έχει πολύ χαμηλά επίπεδα ρύπανσης, υψηλά επίπεδα συμμετοχής στα κοινά και κοινότητες με ισχυρές σχέσεις. Ο λόγος αυτού με βάση τα λεγόμενα των ανθρώπων είναι η αγάπη των Αυστραλών για το μπάρμπεκιου. Οι κάτοικοι πάντα κανονίζουν συναντήσεις στα τοπικά πάρκα προκειμένου να περάσουν χρόνο και να κοινωνικοποιηθούν με τους φίλους τους. Αν δεν έχετε Αυστραλούς φίλους, μπορείτε πάντα να πάτε για μπάρμπεκιου και σε περιοδεία κάποιας ζυθοποιίας για να συναντήσετε μερικούς.  Επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε μπυραρίες και να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα Αυστραλίας με κρέας.

Νέα Ζηλανδία3

© Vern

Πώς να μην είναι χαρούμενος κανείς όταν περιβάλλεται από μπλε βουνά, απίστευτη άγρια φύση και όλα τα είδη της εκπληκτικής θέας. Τα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης και η μεγάλη ποικιλία άγριας ζωής στον κόσμο κάνει τους κατοίκους της Νέας Ζηλανδίας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους.

Ολλανδία4

© escape

Οι κάτοικοι της Ολλανδίας διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και την αγάπη τους για τα ποδήλατα.  Είναι δικαίως πολύ περήφανοι για το σύστημα ασφαλούς διάβασης ποδηλάτων που δημιούργησαν και εκτείνεται σε 30.000 χιλιόμετρα. Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να επισκεφτείτε το Άμστερνταμ, μην ξεχάσετε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να πάρετε έναν οδηγό.

Καναδάς5

© depositphotos

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου είναι ο Καναδάς και αποτελεί έναν πραγματικό παράδεισο για τους ταξιδιώτες. Οι κάτοικοι αυτής της υπέροχης χώρας μπορούν να περηφανευτούν για το πλήθος από όμορφα πάρκα που είναι γεμάτα με μαγευτικά βραχώδη βουνά και ανοιχτούς χώρους. Απλά πρέπει να δείτε τους αναζωογονητικούς ορίζοντες και θα καταλάβετε γιατί οι Καναδοί είναι από τους πιο ευτυχισμένους.

Φινλανδία6

© Miki K.

Όλες οι έγνοιες και τα προβλήματα θα εξατμιστούν στιγμιαία μόλις μπείτε στην παραδοσιακή φινλανδική σάουνα. Παρά τον μικρό πληθυσμό της (μόλις 5,2 εκατομμύρια ανθρώπους) η Φινλανδία έχει 3.3 εκατομμύρια σάουνες που μπορείτε να τις βρείτε σχεδόν παντού: από τις ακτές των λιμνών ως τα κτήρια των γραφείων.

Νορβηγία7

© depositphotos

Οι Νορβηγοί είναι πολύ περήφανοι για το θαυμάσιο φυσικό τους περιβάλλον και το αντιμετωπίζουν με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα. Λέγεται πως η αναρρίχηση σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της χώρας (γνωστό ως  Σκάλα) μπορεί να απελευθερώσει έναν άνθρωπο από όλες τις έγνοιες και τις ανησυχίες του. Σχεδόν σε κάθε γωνιά αυτής της απίστευτης χώρας, μπορείτε να βάλετε μια σκηνή και να απολαύσετε τη μαγευτική ομορφιά του κόσμου γύρω σας.

Ισλανδία8

© depositphotos

Ηφαίστεια, άγριες παραλίες, ιαματικές πηγές και απαράμιλλα τοπία. Όλα αυτά κάνουν τους ανθρώπους της Ισλανδίας μερικούς από τους πιο ευτυχισμένους της Γης. Πράγματι πως θα μπορούσε κάποιος να μην νιώσει χαρά όταν βρίσκεται στα ζεστά μπλε νερά και απολαμβάνει τα εξαιρετικά τοπία;

Ελβετία9

© depositphotos

Μια χώρα με τόσες ποικιλίες σοκολάτας δεν μπορεί να μην είναι χαρούμενη. Όμως οι άνθρωποι της Ελβετίας είναι πολύ ενθουσιώδεις με τον υγιεινό τρόπο ζωής. Πολλοί από αυτούς απολαμβάνουν το σκι, το καγιάκ και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς. Δεν προκαλεί έκπληξη πως η χώρα έχει τα χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας στον κόσμο.

Δανία10

© depositphotos

Η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στη Γη. Ο λόγος δεν είναι μόνο η πρόσβαση σε εντελώς δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση. Οι κάτοικοι είναι περήφανοι για την αίσθηση της συνοχής τους. Είναι επίσης το είδος των ανθρώπων που θα σας προσκαλέσουν για να πιείτε μαζί τσάι ακόμη κι αν σας γνωρίζουν ελάχιστα.

[nationalgeographic]

Ακολουθήστε μας στο facebook: