10 χώρες που είναι διάσημες για τον σεξοτουρισμό τους

25 Μαρτίου, 2017 4:29 ΠΜ
More videos

Οι διακοπές είναι συναρπαστικές. Πολλοί άνθρωποι πάνε διακοπές έχοντας κατά νου να κάνουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως ψώνια, να δουν αξιοθέατα, να πάνε στην παραλία ή οποιαδήποτε άλλη περιπέτεια. Ωστόσο, κάποιοι τουρίστες έχουν πολύ συγκεκριμένα γούστα. Τα μουσεία, τα ωραία τοπία και το ωραίο φαγητό δεν βρίσκονται στις προτιμήσεις όλων. Κάποιοι ταξιδιώτες επιλέγουν μερικές χώρες για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Για παράδειγμα, ο κύριος στόχος του συγκριμένου είδους τουρισμού είναι να δελεάσει τους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε ερωτικές δραστηριότητες. Η πλειοψηφία αυτών των τουριστών είναι άντρες και οι περισσότερες εργαζόμενες είναι γυναίκες.

Πρόκειται για μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων που βρίσκεται σε άνθηση.

iTimes

Δείτε παρακάτω τις 10 πιο διάσημες χώρες:

10. Δομινικανή Δημοκρατία

citylab

Υπολογίζεται, ότι υπάρχουν περίπου 60.000 με 100.000 γυναίκες που εργάζονται στο εμπόριο της σάρκας. Χάρη στην εγγύτητα στις ΗΠΑ, οι δουλειές ανθίζουν. Παρόλο που η πορνεία είναι παράνομη στην χώρα, οι ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικους δεν είναι. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του είδους είναι μικρότεροι από την ηλικία συγκατάθεσης.

9. Καμπότζη

jakarta100bars

Παρά τους αυστηρούς νόμους για την πορνεία το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση στην Καμπότζη. Τώρα, βρίσκεται σε άνοδο ο παιδικός σεξοτουρισμός με την παρθενιά να κοστολογείται περισσότερο από όλα και να πηγαίνει στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Πολλές φορές, οι γονείς που ζουν στην απόλυτη φτώχεια πωλούν τα παιδιά τους, ενώ άλλοι ξεγελιούνται από την βιομηχανία. Οι εργαζόμενοι του σeξ στην Καμπότζη βρίσκονται συνέχεια υπό τον κίνδυνο της βίας.

8. Ολλανδία

iTimes

Το Άμστερνταμ βρίσκεται στην πρώτη θέση της χώρας εξαιτίας της διάσημης περιοχής των κόκκινων φαναριών της. Υπάρχουν πολλά σόου, στριπ κλαμπ και ερωτικά μαγαζιά, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε σεξουαλικά είδη. Οι γυναίκες επιδεικνύουν τα προσόντα τους μπροστά στην βιτρίνα για να προσελκύσουν τους άντρες. Η νόμιμη και καλά οργανωμένη βιομηχανία του σεξ προσφέρει στους εργαζομένους του ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

7. Κένυα 

kenya-today

Όπως και στην Καμπότζη, η απόλυτη φτώχεια οδηγεί τις γυναίκες στην βιομηχανία του σeξ. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης πληροφόρησης σχετικά με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, οι εργαζόμενοι της σάρκας χρησιμοποιούν προφυλακτικά μόνο 60% του χρόνου, παρά το γεγονός ότι έχουν πολλούς πελάτες καθημερινά. Κατά συνέπεια, το HIV / AIDS είναι σε άνοδο στην Κένυα. Παρά τους κινδύνους η Τουριστική Αστυνομία της Κένυας κάνει τα στραβά μάτια ή ακόμα ενθαρρύνει τον σεξοτουρισμό.

6. Φιλιππίνες

Η ποpνεία είναι παράνομη στην χώρα, αλλά το συγκεκριμένο είδος τουρισμού κυριαρχεί. Περίπου το 40% –  60% των τουριστών επισκέπτονται τις Φιλιππίνες μόνο για αυτόν τον σκοπό και τους υποδέχονται περίπου 50.000 εργαζόμενες. Οι ντόπιοι ενθαρρύνουν τους τουρίστες να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσης.

5. Κολομβία

Getty Images

Η Κολομβία δεν είναι διάσημη μόνο για τα ναρκωτικά, αλλά και για τον σεξοτουρισμό της. Λέγεται, ότι πολλές γυναίκες θα κατεβάσουν τις τιμές τους, αν ο πελάτης είναι ωραίος ή καλός διαπραγματευτής. Οι τουρίστες ψάχνουν για όμορφες και χυμώδεις γυναίκες, που θα μπορούσαν να είναι ηθοποιοί του Χόλιγουντ.

4. Ινδονησία

Μια χώρα που μαστίζεται από το εμπόριο παιδιών, ανεξέλεγκτος σεξουαλικός τουρισμός εκμεταλλεύεται αυτό το πρόβλημα. Σε αυτή την πορνεία η πορνεία είναι έγκλημα. Ωστόσο, οι οίκοι ανοχής, τα διαδικτυακά φόρουμ και τα κοινωνικά δίκτυα με θέμα την πορνεία αφθονούν. Το διαδίκτυο έχει διευκολύνει τον σεξοτουρισμό να γίνει πιο αποδοτικός.

3. Ισπανία

iTimes

Η πορνεία είναι παράνομη στην Ισπανία και γι’ αυτό είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς σεξοτουρισμού στην Ευρώπη. Η Μαδρίτη προσφέρει εύκολα προσβάσιμες περιοχές με οίκους ανοχής, ενώ η Μαδρίτη είναι πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Παραδόξως, οι εργαζόμενοι της σάρκας στην Ισπανία προέρχονται κυρίως από την Νότια Αμερική, όπου διακινούνται ως σκλάβοι από την βιομηχανία.

2. Βραζιλία

Reuters

Το συγκεκριμένο είδος τουρισμού στην Βραζιλία ενισχύεται από τις όμορφες παραλίες, την εξωτική άγρια ζωή, τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τα άγρια φεστιβάλ και τους όμορφους ντόπιους.

1. Ταϊλάνδη

Στην κορυφή της λίστας, η Ταιλάνδη μπορεί να περηφανεύεται για την διαβόητη περιοχή των κόκκινων φαναριών της στην Μπανγκόκ, που διαδόθηκε από ταινίες όπως το “The Hangover Μέρος ΙΙ.” Οι νόμοι της Ταϊλάνδης σχετικά με την πορνεία συγκεχυμένοι. Οι περισσότεροι ντόπιοι είναι ανεκτικοί με την πορνεία και δέχονται ανθρώπους με διάφορους τρόπους ζωής, όπως των τρανσέξουαλ.

Έχει περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους  από τους οποίους το 1/3 είναι ανήλικοι. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες είναι θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός, αλλά η βιομηχανία είναι καλά οργανωμένη και οι περισσότερες εργαζόμενες βρίσκονται εκεί με την θέλησή τους.