10 αρχές των δισεκατομμυριούχων που πρέπει να υιοθετήσετε για να είστε πετυχημένοι

4 Φεβρουαρίου, 2018 3:58 ΠΜ
More videos

Η Όπρα Γουίνφρεϊ είχε πει κάποτε: “Κατάφερα να έχω τόσο μεγάλη οικονομική επιτυχία, επειδή τα χρήματα δεν ήταν ποτέ ο κύριος στόχος μου.” Αυτό ακριβώς έχουν υποστηρίξει και άλλοι δισεκατομμυριούχοι. Σήμερα, η μεγαλύτερη ανησυχία των δισεκατομμυριούχων δεν είναι να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θέλει να αλλάξει τον κόσμο και ο Έλον Μασκ να φτιάξει μια αποικία στον Άρη.

Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες δεν είναι μόνο πετυχημένοι απατεώνες ή κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών. Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες είναι μορφωμένοι, ταπεινοί και το κύρος τους δεν βασίζεται στην επίδειξη ενός πολυτελούς τρόπου ζωής, αλλά στις φιλανθρωπίες.

Δείτε παρακάτω 10 αρχές των δισεκατομμυριούχων που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την ζωή σας προς το καλύτερο.

10. Βρείτε τον στόχο σας και μορφοποιήστε τον σωστά

© depositphotos

Η τάξη διαφέρει από το χάος στο ότι τα στοιχεία κινούνται προς έναν σκοπό που τα εμπνέει. Είναι ο στόχος, τα όνειρα και οι σκέψεις μας που μας βοηθάνε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις όταν όλα πάνε στραβά. Ο στόχος θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος.

Για παράδειγμα, ο Στιβ Τζομπς δεν ήθελε να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο κινητό. Σκοπός του ήταν να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν υπολογιστής, αλλά θα είχε εύκολη χρήση.

9. Κάντε ένα σχέδιο και ακολουθήστε το

© depositphotos

Η δυνατότητα να μπορείτε να κάνετε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια θα σας βοηθήσει να εντοπίζετε τις αδυναμίες και τα σημαντικά πράγματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθείτε.

Για παράδειγμα, ο Έλον Μασκ θέλει να αποικίσει τον Άρη. Κάνοντας έναν αναλυτικό σχεδιασμό κατάλαβε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το μεγάλος κόστος της αποστολής στον κόκκινο πλανήτη. Τώρα, ασχολείται με την ανάπτυξη πιο οικονομικών μεταφορών στο διάστημα.

8. Μην βάζετε εμπόδια στον εαυτό σας

© depositphotos

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την συναισθηματική νοημοσύνη, δηλαδή την ικανότητα να μην καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, αλλά να τα διαχειρίζεστε. Με άλλα λόγια, η ικανότητα να εκφράζετε τα συναισθήματά σας όταν πρέπει είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μάλιστα, τα καταπιεσμένα συναισθήματα μπορούν να επιδεινώσουν την ευημερία σας.

7. Να αγαπάτε αυτό που κάνετε

© depositphotos

Αν δεν είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε, ο δρόμος για την επιτυχία θα είναι μακρύς και ατελείωτος. Κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί ότι είναι παθιασμένος με την δουλειά του, αν δεν είναι στα αλήθεια. Αυτή η στάση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με την τωρινή σας δουλειά, δείτε την σαν ένα σκαλί που θα σας φτάσει στον στόχο σας.

6. Να ξοδεύετε τα χρήματά σας συνειδητά

© depositphotos

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα ακόμα φόρεμα, αγοράστε το. Αλλά πριν το αγοράσετε, σκεφτείτε πόσο πιο κοντά στον στόχο σας θα σας φέρει αυτό το φόρεμα.

“Το να ξοδέψεις σοφά ένα δολάριο είναι πολύ πιο δύσκολο από το να το κερδίσεις” Στιβ Τζομπς.

Αν είστε πραγματικά παθιασμένο με τον στόχο σας, τότε το να μην αγοράσετε ένα ακόμα φόρεμα θα είναι εύκολη υπόθεση.

5. Να ξοδεύετε τον χρόνο σας σωστά

© depositphotos

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πρέπει να είμαστε εξίσου προσεχτικοί με το πως τον ξοδεύουμε όσο και με τα χρήματα. Το να ξοδεύετε τον χρόνο σας σοφά σημαίνει ότι πάντα βρίσκετε χρόνο για δημιουργία και δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή σας.

“Θέλω να απομακρύνω από την ζωή μου όλα εκείνα τα πράγματα που δεν μου προσφέρουν τίποτα. Μου φαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου, αν πρέπει να σπαταλήσω μέρος της ενέργειάς μου σε χρονοβόρα πράγματα, όπως το να διαλέξω τι θα φορέσω” Μαρκ Ζάκερμπεργκ

4. Βάλτε προτεραιότητες

© depositphotos

Είναι αδύνατον να είμαστε πετυχημένοι σε όλα. Αν θέλετε να ανοίξετε ένα ζαχαροπλαστείο, αλλά δεν ξέρετε να φτιάχνετε γλυκά δεν χρειάζεται να μάθετε να φτιάχνετε γλυκά. Θα ήταν πιο σωστό να βρείτε έναν ζαχαροπλάστη και να συνεργαστείτε.

Η ικανότητα του να μπορούμε να βάζουμε προτεραιότητες είναι σημαντική όχι μόνο για την επαγγελματική ζωή, αλλά και για άλλες πτυχές της ζωής. Αν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε, προσπαθήστε να μην τα κάνετε όλα μαζί αλλά ένα κάθε φορά.

3. Μην κάνετε την ζωή σας περίπλοκη

© depositphotos

Η τεχνολογία έχει απλοποιήσει πολλά πράγματα. Τώρα, μπορούμε να κάνουμε τα ψώνια μας ή να διαβάσουμε ένα βιβλίο στο διαδίκτυο. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι δυσκολίες δεν προέρχονται από εξωτερικούς αλλά από εσωτερικούς παράγοντες.

Ένας άνθρωπος κάνει την ζωή του πολύπλοκη μέσω των ενοχών. Επίσης, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι όχι μόνο χρωστάνε κάτι σε άλλους, αλλά και ότι οι άλλοι τους χρωστάνε. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος.

“Η επιθυμία να κάνουμε τα πράγματα περίπλοκα είναι εχθρός μας. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει κάτι περίπλοκο. Το δύσκολο είναι να κάνουμε κάτι απλό” Ρίτσαρντ Μπράνσον

2. Πείτε όχι στα στερεότυπα και τις προτεραιότητες των άλλων

© depositphotos

Τα στερεότυπα όχι μόνο διαστρεβλώνουν την άποψή μας για την πραγματικότητα, αλλά μας εμποδίζουν από το να έχουμε μια καλή ζωή και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

“Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό δεν πρέπει να τον σπαταλάμε ζώντας ζωές άλλων. Μην αφήσετε τον θόρυβο των απόψεων των άλλων ανθρώπων να επισκιάσει την εσωτερική φωνή σας” Στιβ Τζομπς

1. Μην ζείτε μόνο για τον εαυτό σας

© depositphotos

Για τους σύγχρονους δισεκατομμυριούχους η φιλανθρωπία είναι πνευματική προτεραιότητα. Πολλοί από αυτούς δίνουν χρήματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των τεχνών, της εκπαίδευσης και των φαρμάκων.

Το να δίνετε τον χρόνο και την προσοχή σας σε κάποιον ή κάτι σημαίνει ότι επενδύετε σε αυτά. Βοηθώντας άλλους θα βοηθήσετε και τον εαυτό σας να βρει την εσωτερική του ηρεμία.