10 αρχαιολογικά ευρήματα που δεν έχετε ποτέ ακούσει στην ζωή σας.

12 Σεπτεμβρίου, 2016 2:20 ΠΜ
More videos

Το καλό πράγμα στο να είσαι αρχαιολόγος, είναι ότι μπορείς να επισκεφτείς και να ανακαλύψεις απίστευτα μέρη και να ξεθάψεις διάφορους αρχαίους θησαυρούς.  Βέβαια η πιθανότητα να συναντήσεις μια βίαιη μούμια παραμένει.

Εκτός από γνωστά αρχαιολογικά μέρη  όπως το Μάτσου Πίτσου στο Περού ή  τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, υπάρχουν και λιγότερο γνωστοί αρχαιολογικοί χώροι που είναι εξίσου απίστευτοι. Μερικές από αυτές τις  αρχαιολογικές κατασκευές  είναι τόσο τέλειες και περίπλοκα χτισμένες που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν τις έφτιαξαν εξωγήινοι.

Δείτε παρακάτω μερικές εξωπραγματικές κατασκευές.

L’Anse aux Meadows, Καναδάς

place-1

Το LAnse aux Meadows ανακαλύφθηκε το 1960 και βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της Νέας Γης, ένα νησί που βρίσκεται στη Νέα Γη και Λαμπραντόρ, στον  Καναδά. Ήταν ένας σκανδιναβικός οικισμό και πιστεύεται ότι στεγάζονταν περίπου 30 με 160 Βίκινγκς 1000 χρόνια πριν.

Saksaywaman, Περού

1

Βρίσκεται στις παρυφές του Κούσκο στο Περού. Το Saksaywaman ήταν η πρώην πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας. Το συγκρότημα αποτελείται από προσεκτικά κομμένα βράχια και πέτρες, που τοποθετήθηκαν χωρίς τη χρήση κονιάματος. Οι ογκόλιθοι είναι τόσο σφιχτοί μεταξύ τους που ακόμη και ένα φύλλο χαρτιού δεν μπορεί να γλιστρήσει ανάμεσά τους.

Μοχέντζο-ντάρο, Πακιστάν

well_062216040843

Το Mohenjo-Daro, που κυριολεκτικά σημαίνει ‘ανάχωμα των νεκρών’, βρίσκεται στο Sindh, στο Πακιστάν. Χτισμένο γύρω στο 2600 π.Χ., ήταν ένας από τους  πιο προηγμένους οικισμούς κατά την αρχαιότητα και υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρχαν δρόμοι και  αποχετευτικό σύστημα. Εγκαταλείφθηκε μυστηριωδώς τον 19ο αιώνα π.Χ., και ανακαλύφθηκε το 1922.

Η Πύλη του Ήλιου, Βολιβία

Η Πύλη του Ήλιου βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, κοντά στο Λα Παζ της Βολιβίας. Είναι μια περίπλοκα κομμένη, μεγαλιθική πέτρινη αψίδα που κατασκευάστηκε πάνω από 1500 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας Tiwanaku. Η αψίδα ζυγίζει περίπου 10 τόνους. Το υπέρθυρο έχει γλυπτά φτερωτών ομοιωμάτων και μια κεντρική φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον ‘Θεό Ήλιο’.

Πέτρινα Αρχαία Τούνελ, Ευρώπη

kvyssdryq0s45rwgxtg9

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αυτό το δίκτυο των υπόγειων σηράγγων πριν από λίγα χρόνια και πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους που έζησαν κατά τη διάρκεια της Λίθινης Εποχής. Εκτείνεται από τη Σκωτία, σε όλη την Ευρώπη και στην Τουρκία. Μερικοί άνθρωποι τις αποκαλούν ‘εθνική οδό’, αν και οι περισσότερες από τις σήραγγες μετρούν μόλις 70 εκατοστά σε διάμετρο.

Σπηλίες Longyou, Κίνα

longyou-caves-1

Οι Longyou Grottoes βρίσκονται στο  Zhejiang στην Κίνα. Οι κατασκευές αυτές χτίστηκαν γύρω από 212 π.Χ., και ανακαλύφθηκαν το 1992. Οι τεχνητές σπηλιές με ύψος που φτάνει ακόμη και τα 30 μέτρα, έχουν χαρακτηριστικές παράλληλες σημάνσεις που τρέχουν κατά μήκος των τοίχων και οροφών σε μια γωνία 60 μοιρών.

Γκόμπεκλι Τεπέ, Τουρκία

640px-go%cc%88bekli2012-14

Το Göbekli Tepe είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η περιοχή θεωρείται ότι είναι ένα ιερό από την Λίθινη εποχή και πιστεύεται ότι ήταν τόπος προσκυνήματος που προσήλκυε προσκυνητές από 100 μίλια μακριά.

Πέτρινες Σφαίρες, Κόστα Ρίκα

place-8

Η σφαιρική πέτρα θεωρείται η εικόνα της ταυτότητας της Κόστα Ρίκα. Εκτός από το ότι δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της εποχής Diquís, λίγα είναι γνωστά για τις σφαίρες αυτές.  Τοπικοί μύθοι αναφέρουν ότι οι πέτρινες σφαίρες είναι απομεινάρια από την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας. Αυτή η σφαίρα υπολογίζεται ότι ζυγίζει 15 τόνους.

Μνημείο Yonaguni

okinawa-tauchen-yonaguni-ruinen-gesteinstufen

Βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, το Yonaguni Monument  ή ‘χελώνα. Είναι δύο μονόλιθοι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.  Αποτελείται από ψαμμίτες και πηλίτες που πιστεύεται ότι έχουν τοποθετηθεί περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να συζητούν ακόμη για την προέλευσή του. Ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το μνημείο είναι τεχνητό, λόγω των γωνιών 90 μοιρών και τις επίπεδες άκρες, ενώ άλλοι λένε ότι βρίσκεται πολύ βαθιά μέσα στον ωκεανό για να είναι τεχνητό.

Ημιτελής οβελίσκος, Αίγυπτος

tumblr_magmm7wfae1qcjqclo1_1280

Αυτός ο ημιτελής οβελίσκος βρίσκεται στο Ασουάν της Αιγύπτου. Η κατασκευή του διατάχθηκε επί Χατσεπσούτ, γύρω στο 1500 π.Χ. Είναι 42 μέτρα σε ύψος και ζυγίζει κατ’ εκτίμηση 1200 τόνους. Αν η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί, θα ήταν ο μεγαλύτερος αρχαίος οβελίσκος που στήθηκε ποτέ.