10 αποτελεσματικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξυπνάτε το πρωί.

17 Φεβρουαρίου, 20167:54 ΜΜ
More videos

Κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να ξυπνάνε το πρωί, ειδικά εκείνοι που λατρεύουν να μένουν στο κρεβάτι μέχρι το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα. Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι είναι σχεδόν αδύνατον να ξυπνήσουν το πρωί με καλή διάθεση. Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το πρωινό ξύπνημα ως μεγάλη πρόκληση, δεν είναι απαραίτητα τόσο δύσκολα τα πράγματα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για 2 ή 3 βδομάδες στην σειρά και σύντομα θα ξυπνάτε με χαρά τα πρωινά. Οι παρακάτω συμβουλές είναι δοκιμασμένες και αποτελεσματικές και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις δοκιμάσετε και εσείς.

  • Βρείτε έναν καλό λόγο να ξυπνάτε το πρωί.  Πριν ξαπλώσετε, ελέγξετε την λίστα με τις αυριανές σας υποχρεώσεις. Φτιάξτε έτσι το πρόγραμμά σας, ώστε να οι πιο δύσκολες υποχρεώσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι. Θα δείτε, ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθούν οι ικανότητές σας στην διαχείριση του χρόνου, καθώς το πρωί είναι η καλύτερη και πιο παραγωγική ώρα για να φέρεται εις πέρα με επιτυχία τις υποχρεώσεις σας.
  • Ξεχάστε το snooze και τα “5 λεπτά ύπνου ακόμα.”  Το ξυπνητήρι σας είναι αυτό που ακούγεται; Σηκωθείτε αμέσως! Αφήστε τις δικαιολογίες. Σίγουρα, είναι πολύ ωραίο να κοιμηθείτε ένα τέταρτο παραπάνω, θυσιάζοντας χρόνο από το πρωινό σας, αλλά αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Ως αποτέλεσμα, θα κοιμηθείτε πιο βαριά και θα σας είναι ακόμα δυσκολότερο να ξυπνήσετε μετά από ένα τέταρτο.
  • Τέσσερις ώρες ύπνου δεν είναι ποτέ αρκετές.  Το πρωί εγγυημένα θα αισθάνεστε χάλια. Είναι απαραίτητο να κοιμάστε και ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Επίσης, πρέπει να κοιμάστε 6 με 8 ώρες καθημερινά. Και κάτι ακόμα! Το ίδιο ισχύει και για τα πολύτιμα Σαββατοκύριακα. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί μπορεί να σας φανεί δύσκολο την πρώτη ή την δεύτερη φορά, αλλά μετά λόγω του καθημερινού προγράμματός σας δεν θα καταλαβαίνετε την διαφορά.
  • Αν ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα, σηκωθείτε από το κρεβάτι.  Αν έχετε βάλει ξυπνητήρι στις 6 το πρωί και σηκωθείτε στις 6 παρά είκοσι, μην νιώθετε άσχημα για αυτά τα “χαμένα” 20 λεπτά. Δεν υπάρχει λόγος να ξανακοιμηθείτε. Αντ’ αυτού δοκιμάστε να σκεφτείτε θετικά: “Τέλεια, έχω 20 λεπτά παραπάνω για να ετοιμαστώ. Μπορώ να φτιάξω ένα ωραίο πρωινό, να διαβάσω την εφημερίδα μου ή να φτιάξω τα μαλλιά μου.”
  • Να ξυπνάτε την ίδια ώρα τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.  Μπορεί να σας φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά σύντομα το σώμα σας και ο εγκέφαλός σας θα το συνηθίσουν. Μπορεί να μην καταλάβετε καν την διαφορά. Επίσης, θα κερδίσετε μερικές ώρες, που μπορείτε να κάνετε πάρα πολλές ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Κάντε αλματάκια.  Δοκιμάστε να κάνετε αλματάκια μόλις ξυπνήσετε. Τα άλματα θα βοηθήσουν το σώμα να αποκτήσει ενέργεια. Μάλιστα, αν μπορείτε να κάνετε άλματα με ένα σκοινί, θα βοηθήσετε το λεμφικό σας σύστημα να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες, που παρήχθησαν κατά την διάρκεια της νύχτας.
  • Τεντωθείτε.  Μπορείτε να τεντώσετε τους μύες σας, ενώ είστε ακόμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Αποφύγετε τις γρήγορες και σπασμωδικές κινήσεις και τεντωθείτε αργά και προσεχτικά. Κάντε το για 5-10 λεπτά καθημερινά και σύντομα θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια.
  • Ανοίξτε το παράθυρο.  Κάποιες φορές ακόμα και αν έχουμε σηκωθεί από το κρεβάτι, αισθανόμαστε ότι το μυαλό μας ακόμα κοιμάται. Ανοίξτε το παράθυρο ή ακόμα καλύτερα βγείτε στο μπαλκόνι, αν είναι καλός ο καιρός. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κατευθείαν θα τα δείτε όλα πιο καθαρά.
  • Πιείτε ένα ποτήρι νερό.  Το ιδανικό είναι να πιείτε λίγο χυμό λεμόνι και μια κουταλιά μέλι. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την μέρα σας και να κατακτήσετε τον κόσμο!
  • Φάτε ένα πλούσιο πρωινό.  Αποφύγετε τα φαγητά με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης, γιατί θα σας βαρύνουν και θα σας αφυδατώσουν. Το πρωινό σας πρέπει να είναι νόστιμο και υγιεινό. Αυτός ο συνδυασμός θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο παραγωγικοί κατά την διάρκεια της μέρας.
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News