10 απόλυτοι τρόποι για να κάνετε την καλύτερη εντύπωση κάθε πρώτη φορά

27 Μαρτίου, 20176:32 ΜΜ
More videos

Είτε πρόκειται να διασφαλίσετε τη δουλειά των ονείρων σας, είτε να κάνετε μια καινούργια σχέση, μια καλή πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι το θεμέλιο για μια καινούργια φάση της ζωής σας.

Δείτε παρακάτω 10 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που δεν έχετε ξανασυναντήσει.

1.Να είστε θετικοί

© Universal Pictures

Όταν συναντάτε καινούργιους ανθρώπους, προσπαθήστε να ξεκινήσετε τη συζήτηση με ένα αυθεντικό χαμόγελο και παραμείνετε σε θετικά θέματα. Αυτό θα καθορίσει την συνολική σας εικόνα και θα σας βοηθήσει να δείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

2.Αναπτύξτε μια ανοιχτή γλώσσα του σώματος

© 20th Century Fox

Η γλώσσα του σώματός σας μπορεί να πει πολλά για εσάς, πριν καν μιλήσετε. Γείρετε το σώμα σας προς το πρόσωπο που μιλάτε και αποφύγετε να σταυρώσετε τα άκρα σας, για να φαίνεστε πιο χαλαροί και προσιτοί. Σε γενικές γραμμές φροντίστε να έχετε μια στάση σώματος ούτε πολύ ανοιχτή, ούτε πολύ κλειστή.

3.Κρατήστε οπτική επαφή

© Warner Bros. Television

Η έλλειψη οπτικής επαφής, δείχνει ότι θέλετε να φύγετε από εκεί που είστε. Από την άλλη, η έντονη οπτική επαφή μπορεί να κάνει τον άλλον να νιώσει άβολα. Χρησιμοποιήστε την τριγωνική μέθοδο με εναλλαγή οπτικής επαφής στα μάτια και το στόμα, που θα σας βοηθήσει να έχετε τη σωστή οπτική επαφή.

4.Δώστε προσοχή

© Relativity

Πάντα να δίνετε προσοχή σε αυτά που σας λέει ο άλλος, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες και να συνεχίσετε τη συζήτηση. Αν δείξετε ενδιαφέρον σε αυτά που σας λένε, οι άλλοι θα είναι πιο πιθανό να σας ανοιχτούν.

5.Κάντε ερωτήσεις

© Universal Television

Οι αγχωτικές καταστάσεις μπορεί να μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτό που θέλαμε να πούμε. Μια καλά χρονομετρημένη ερώτηση, όχι μόνο μπορεί να σας κάνει να συγκεντρωθείτε, αλλά και να γυρίσει τη συζήτηση προς όφελός σας.

6.Βρείτε κοινά σημεία

© IFC Films

Όταν επικοινωνείτε με κάποιον, προσπαθήστε να βρείτε κοινά σημεία, καθώς αυτό θα βοηθήσει τη συζήτηση να κυλήσει πιο ομαλά.

7.Να είστε μοναδικοί

© Warner Bros. Pictures

Η πρωτοτυπία πάντα αξιολογείται πολύ καλά. Όταν προσπαθείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση, δώστε έμφαση σε πρωτότυπα θέματα αντί να σταθείτε σε βαρετά θέματα για τα οποία κανένας δεν ενδιαφέρεται.

8.Δείξτε την αίσθηση του χιούμορ σας

© 20th Century Fox

Αν και είναι δύσκολο, αν κάνετε ένα έξυπνο αστείο με τον σωστό τρόπο και την κατάλληλη ώρα, είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

9.Συγκεντρώστε πληροφορίες προκαταβολικά 

© Warner Bros. Pictures

Πριν συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά, προσπαθήστε να μάθετε κάποιες πληροφορίες γι’ αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε πώς να προετοιμαστείτε και τι να περιμένετε από κάθε κατάσταση. Επίσης, θα έχετε περισσότερα πράγματα να συζητήσετε.

10.Χαλαρώστε

© Magnolia Pictures

Όταν προετοιμάζεστε να συναντήσετε κάποιον για πρώτη φορά και θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση, η υπερβολική προσπάθεια μπορεί να σας αγχώσει και στο τέλος να τα χάσετε. Οπότε, μην το παρακάνετε, προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας και επικεντρωθείτε στους ανθρώπους γύρω σας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News