10 αποδείξεις που έπεισαν πολλούς ότι οι προσγειώσεις στο φεγγάρι ήταν απάτη

30 Ιανουαρίου, 2018 2:18 ΜΜ
More videos

Προφανώς, δεν πιστεύουν όλοι ότι οι προσγειώσεις στο φεγγαριού είναι αληθινές. Η θεωρία υποδηλώνει ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκηνοθέτησε τα πάντα για να κερδίσει τον διαστημικό αγώνα ενάντια στη Ρωσία. Και με την πάροδο του χρόνου, αυτή η “θεωρία συνωμοσίας” έχει συζητηθεί περαιτέρω. Στην πραγματικότητα, το 20% των Αμερικανών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, πιστεύουν ότι η NASA δεν προσγειώθηκε ποτέ στο φεγγάρι.

Ενώ αυτό συνεχίζει να συζητιέται μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους θεωρητικούς συνωμοσίας είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Σε αυτή τη λίστα, σας παρουσιάζουμε τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι προσγειώσεις στο φεγγάρι ήταν απλά πλαστές.

 Η κυματοειδής σημαία

Αυτοί που δεν πιστεύουν την προσγείωση στη Σελήνη επεσήμαναν ότι όταν πραγματοποιήθηκε η προσγείωση – η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά, παρεμπιπτόντως – μπορεί να δει κανείς την αμερικανική σημαία. Αυτό συνέβη αμέσως αφού την τοποθέτησε ο Μπαζ Όλντριν και ο Νιλ Άρμστρονγκ. Υπήρχαν επίσης φωτογραφίες που έδειχναν τον κυματισμό της σημαίας. Η NASA από τότε αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι η σημαία κρατιόταν από ένα λεπτό σωλήνα. Αυτό φέρεται να οδήγησε στο φαινόμενο που είδε το κοινό.

Έλλειψη κέντρου σύγκρουσης

Αν η NASA προσγειωνόταν πραγματικά στο φεγγάρι, θα υπήρχε ένας κρατήρας λόγω της έκρηξης. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να φανεί στην φωτογραφία. Δυστυχώς, δεν υπήρχε τίποτα. Κανένας κρατήρας δεν φάνηκε ούτε στα βίντεο ούτε στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν. Η NASA έδωσε μια εξήγηση, φυσικά. Αυτό οφείλεται στο ότι η μονάδα απαιτούσε πολύ λίγη ώθηση καθώς προσγειώθηκε σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας.

 Πολλές πηγές φωτός

 Fact

Στο φεγγάρι, ο Ήλιος είναι χωρίς αμφιβολία η μόνη ισχυρή πηγή φωτός. Με αυτό στο νου, όλες οι σκιές πρέπει να βρίσκονται παράλληλες η μία με την άλλη. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με τις προσγειώσεις των ΗΠΑ στο φεγγάρι. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι οι σκιές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πέφτουν σε διάφορες κατευθύνσεις. Σύμφωνα με θεωρητικούς συνωμοσίας, υπήρχαν πολλές πηγές φωτός και έτσι υποδηλώθηκε ότι οι φωτογραφίες προσγείωσης λήφθηκαν σε στούντιο.

 Η ζώνη ακτινοβολίας Βαν Άλεν

Προκειμένου οι αστροναύτες να φτάσουν στο φεγγάρι, έπρεπε να περάσουν από τη ζώνη ακτινοβολίας Βαν Άλεν. Αυτή παραμένει στη θέση της από το μαγνητικό πεδίο της Γης, επιτρέποντάς της να παραμείνει τέλεια στη θέση της. Αλλά για τους άπιστους, τα ακραία επίπεδα ακτινοβολίας που παράγονται από την εν λόγω ζώνη θα έπρεπε να έχουν ψήσει τους αστροναύτες στο δρόμο τους προς το φεγγάρι. Ότι, παρά τα στρώματα αλουμινίου και την προστασία, η ακτινοβολία θα μπορούσε ακόμα και τότε να διεισδύσει εύκολα. Αλλά για τη NASA, αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Οι αστροναύτες λέγεται ότι μεταφέρθηκαν στο φεγγάρι με ταχύτερο ρυθμό. Δηλαδή, οι Μπαζ Όλντριν και Νιλ Άρμστρονγκ έλαβαν μόνο μια μικρή ποσότητα ακτινοβολίας.

Το Ανεξήγητο Αντικείμενο

Ένα από τα πράγματα που διαπίστωσαν γρήγορα οι θεωρητικοί, ήταν αυτό το μυστήριο αντικείμενο που εμφανίστηκε στις επίσημες φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από τη NASA. Μπορεί να φανεί στην αντανάκλαση του κράνους ενός αστροναύτη (όπως φαίνεται παραπάνω) ότι το αντικείμενο φαίνεται να κρέμεται από κάτι σαν συρματόσχοινο, καθώς δεν υπήρχε καν λόγος να είναι εκεί. Οι θεωρητικοί θεωρούν ότι είναι κάτι που χρησιμοποιείται συνήθως σε κινηματογραφικά στούντιο. Και αν αυτό αληθεύει, τότε υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα οι προσγειώσεις στο φεγγάρι να είναι απλά ένα ψέμα.

Αργό περπάτημα και κρυμμένα καλώδια

Top5s

Προκειμένου να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους σχετικά με την απάτη της προσγείωσης στο φεγγάρι, οι θεωρητικοί συνωμοσίας έπρεπε να εξηγήσουν τις συνθήκες χαμηλής βαρύτητας. Και γι ‘αυτούς, τους μιμούνται απλά χρησιμοποιώντας κρυφά καλώδια και περπατώντας με ρυθμό αργής κίνησης. Υποστηρίζουν ακόμη ότι εάν παρακολουθήσετε το βίντεο με ταχύτητα 2,5x, θα δείτε ότι οι αστροναύτες περπατούν στις συνθήκες βαρύτητας της Γης.

 Έλλειψη αστεριών

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο συναρπαστικά επιχειρήματα. Αμφισβητεί την προσγείωση στο φεγγάρι ή υπονοεί ότι είναι παραποιημένη εξαιτίας της έλλειψης αστεριών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν σύννεφα στο φεγγάρι, τα αστέρια θα έπρεπε να ήταν διαρκώς ορατά. Εκτός αυτού, θα έπρεπε να είναι και πολύ φωτεινά.

Μια πέτρα με το γράμμα “C”

Μία από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες δείχνει καθαρά μια πέτρα με το γράμμα “C” πάνω της. Φαίνεται επίσης ότι είναι απόλυτα συμμετρικό, κάτι που ελαχιστοποιεί κατά πολύ το ενδεχόμενο να δημιουργήθηκε φυσικά. Οι συνομωσιολόγοι πιστεύουν ότι το γράμμα που έχει χαραχθεί ήταν μια σήμανση που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση μιας πρόσοψης στις ταινίες. Ίσως ο σκηνοθέτης ξέχασε να αφαιρέσει το βράχο, δημιουργώντας μια κατά λάθος έκθεση.

Το στόχαστρο

Οι κάμερες που χρησιμοποίησαν οι αστροναύτες κατά τη διάρκεια των προσγειώσεων τους στο φεγγάρι είχαν πολλαπλές διασταυρώσεις για να βοηθήσουν στην κατεύθυνση και την κλιμάκωση. Ωστόσο, αυτά μπορούν να φανούν στην κορυφή κάθε φωτογραφίας που κυκλοφορεί από τη NASA. Ορισμένες από τις εικόνες φαίνονται να έχουν τα στόχαστρα πίσω από τα αντικείμενα της σκηνής, υπονοώντας ότι είτε είναι δομημένα στον χώρο είτε πρόκειται για απάτη. Οι θεωρητικοί ισχυρίζονται ότι η NASA εκτύπωσε τα τεχνητά αντικείμενα πάνω από μια πραγματική φωτογραφία του φεγγαριού, και οι σταυροί αυτοί χρησίμευαν ως άμεση απόδειξη.

Το διπλότυπο σκηνικό

Εάν ρίξετε μια ματιά στις δύο φωτογραφίες από την αποστολή Apollo 15, έχουν σίγουρα κάτι κοινό: ταυτόσημα σκηνικά. Το αστείο είναι ότι η NASA ισχυρίζεται ότι έχει τραβήξει αυτές τις φωτογραφίες από σημεία που είναι πολύ μακριά το ένα με το άλλο. Για τους θεωρητικούς συνωμοσίας, ο οργανισμός επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ίδιο σκηνικό όταν γύριζε τις διάφορες σκηνές από τις προσγειώσεις στο φεγγάρι. Ωστόσο, η NASA το αρνήθηκε λέγοντας ότι το μέγεθος του φεγγαριού – το οποίο είναι μικρότερο από τη Γη – κάνει τους ορίζοντές να φαίνονται σημαντικά ίδιοι και πιο κοντά στο ανθρώπινο μάτι.

Ακολουθήστε μας στο facebook: