10 από τα πιο σουρεαλιστικά μέρη του πλανήτη

3 Μαΐου, 2015 11:41 ΜΜ
More videos

Τους καλύτερους πίνακες μπορεί να τους «ζωγραφίσει» η φύση, και μάλιστα θα είναι αληθινοί.

Υπάρχουν σημεία στον πλανήτη που η μαγεία της ζωής, η μαγεία της φύσης από μόνη της έχει δημιουργήσει «θαύματα» και σε προκαλεί να τα εξερευνήσεις.

Ο κόσμος είναι πανέμορφος και κρύβει πολλά μυστικά, άλλα γνωστά και άλλα όχι τόσο, κάποια από αυτά, συνθέτουν όμορφα σουρεαλιστικά τοπία.

1. Dallol, Αιθιοπία

image

imageΤο Dallol είναι ένα από τα πιο πολύχρωμα φυσικά τοπία της γης, όπως και έχει χαρακτηριστεί, καθώς και ένα από τα σημεία με τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί. Η δημιουργία του οφείλεται σε όξινες ιαματικές πηγές και σε θερμοπίδακες φυσικού αερίου. Οι πολύχρωμες λιμνούλες που σχηματίζονται σε πολλές περιπτώσεις είναι τοξικοί και θειούχοι ατμοί οι οποίοι κάνουν δύσκολη την αναπνοή.

2. Λίμνη Νάτρον, Τανζανία

image

image

Πρόκειται για μια αλκαλική λίμνη, η οποία περιβάλλεται από ηφαίστεια, ένα εκ των οποίων είναι και ενεργό. Το νερό της λίμνης εξατμίζεται τελείως το καλοκαίρι με αποτέλεσμα το κόκκινο ξηρό τοπίο που φαίνεται. Πρόκειται για ένα από τα πιο «αφιλόξενα» περιβάλλοντα για την ανάπτυξη έμβιων οργανισμών, εκτός από τα φοινικόπτερα, τα οποία αναπαράγονται εκεί.

3. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία

image

image

Είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί κάποιος να περπατήσει πάνω. Η κρούστα αλατιού που καλύπτει την έκταση της λίμνης δημιουργεί έναν εικονικό καθρέφτη. Σύμφωνα με το μύθο των ανθρώπων Aymara των Άνδεων, η λίμνη σχηματίζεται από τα δάκρυα του βουνού θεάς Tunupa αφότου εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της Kusku.

4. Tsingy de Bemaraha, Μαδαγασκάρη

image

image

Οι πανύψηλοι μυτεροί ασβεστόλιθοι ανήκουν στο εθνικό πάρκο Tsingy de Bemaraha, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αποτελείται από φαράγγια, χαράδρες και μεγάλης έκτασης ανέγγιχτα δάση, όπου ζουν και αναπαράγονται πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας.

5. Zhangye Danxia Landform, Κίνα

image

image

Το τοπίο αυτό υπάρχει, όσο ψεύτικο και να φαίνεται, χαρακτηρίζεται το «χάρμα οφθαλμών» της Zhangye και είναι ένα γεωλογικό πάρκο 400τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σχηματίζεται από χρωματιστούς ψαμμίτες και οι γεωλόγοι ισχυρίζονται πως τα χρώματα του οφείλονται στην κίνηση στο γήινο φλοιό, γεγονός που καθιστά στρώματα πετρωμάτων να εμφανίζονται σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα.

6. Νησί Σοκότρα, Αφρική

image

image

Βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα νησιών, το οποίο επίσης ονομάζεται Σοκότρα και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο «εξωγήινα» μέρη στον κόσμο. Μεγάλο μέρος της χλωρίδας του παρθένου αυτού νησιού δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε κανένα άλλο μέρος, λόγω της ειδογένεσης.

7. Skaftafeli, Ισλανδία

image

image

Οι σπηλιές αυτές οι οποίες ανήκουν στο εθνικό πάρκο Vatnajökull, σχηματίστηκαν από τη μεγάλη πίεση πάγου από παγετώνες, ο οποίος δεν περιέχει σχεδόν καθόλου φυσαλίδες αέρα. Εκεί οφείλεται το χρώμα μέσα στις σπηλιές, καθώς εξαιτίας της έλλειψης αέρα, απορροφάται όλο το ορατό φως και έτσι το μπλε του πάγου γίνεται ορατό σε ορισμένες συνθήκες. Η είσοδος στο σπήλαιο είναι ασφαλής μόνο το χειμώνα, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες σκληραίνουν τον πάγο και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να καταρρεύσει.

8. Red Beach, Κίνα

image

image

Η κόκκινη παραλία, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Κίνας, καθώς αντί για εκτάσεις άμμου, καλύπτεται από κόκκινες εκτάσεις που προέρχονται από ένα είδος φυκιών που ονομάζεται «Sueda». Το είδος αυτό φυκιών είναι από τα λίγα ποτυ μπορούν να ζουν σε εξαιρετικά αλκαλικά εδάφη. Ξεκινάει να αναπτύσσεται τον Απρίλιο, όπου το χρώμα του είναι φωτεινό κόκκινο, ενώ όσο ωριμάζει γίνεται βαθυκόκκινο ή κερασί.

9. Το τούνελ της αγάπης, Ουκρανία

image

image

Το καταπράσινο αυτό παραμυθένιο τούνελ το διασχίζει το τρένο, το οποίο μεταφέρει ξύλα από την πόλη Klevan σε ένα εργοστάσιο. Το όνομα του έχει δοθεί από τους ντόπιους καθώς υπάρχει ο μύθος πως τα νεαρά ζευγάρια που διασχίζουν μαζί το τούνελ, αν κάνουν μια ευχή αυτή θα πραγματοποιηθεί.

10. Fly Ranch Geyser, ΗΠΑ

image

image

Αυτό που μοιάζει με ένα πολύχρωμο, απροσδιόριστο φυσικό γλυπτό, βρίσκεται μέσα σε ένα ιδιωτικό ράντσο στη Νεβάδα και δεν είναι φυσικό, αλλά δημιουργήθηκε από ένα ανθρώπινο ατύχημα.

Το 1964, όταν πραγματοποιήθηκε γεώτρηση στο σημείο αυτό λιωμένα μέταλλα άρχισαν να συσσωρεύονται, δημιουργώντας με τον χρόνο το «γλυπτό» αυτό, το οποίο αποτελείται από διαφόρων ειδών ορυκτά, κάποια από τα οποία οφείλουν το χρώμα τους σε θερμόφιλα φύκια.

athensvoice/buzzfeed
Ακολουθήστε μας στο facebook: