10 από τα ομορφότερα αεροδρόμια στον κόσμο.

16 Δεκεμβρίου, 20164:42 ΠΜ
More videos

Ψηλά στα βουνά του Καυκάσου της βόρειας Γεωργίας βρίσκεται η μικρή πόλη Μέστια. Είναι γεμάτη με μεσαιωνικούς πέτρινους πύργους. Αλλά ένας πύργος ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους: Το αεροδρόμιο Queen Tamar.

Είναι ένα τετράγωνο κτίριο, χτισμένο το 2010, που αποτελείται κυρίως από γυαλί και από μέσα μπορείς να δεις τον ουρανό και τα υπόλοιπα αρχαία κτίρια γύρω από αυτό, ένα μέρος των οποίων περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO  .

O σκοπός του αεροδρομίου δεν ήταν τόσο επιτυχής όσο ο σχεδιασμός του. Στην πραγματικότητα αν και προοριζόταν αρχικά για να βοηθήσει τον τουρισμό της Μέστια λόγω του χιονοδρομικού κέντρου της, το αεροδρόμιο Queen Tamar δεν έλαβε ποτέ  κωδικό από τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών λόγω του χαμηλού αριθμού των επιβατών. Επί του παρόντος, μόνο μία τοπική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ, η Servisair, ναυλώνει ένα αεροπλάνο 15 θέσεων  τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, το Queen Tamar είναι μόνο ένα από τα πολλά μοναδικά και όμορφα σχεδιασμένα αεροδρόμια που παρουσιάζονται στο νέο βιβλίο «The Art of the Airport: The World’s Most Beautiful Terminals», των Alexander Gutzmer, Laura Frommberg και Stefan Eiselin. Το βιβλίο αναδεικνύει αυτά τα αεροδρόμια, όπου το ταξίδι ξεπερνά την καθημερινότητα και φτάνει στη μεγαλοπρέπεια, ακόμη και όταν είναι ακόμα εκτός λειτουργίας, όπως το Spaceport America στο Νέο Μεξικό, όπου ο αριθμός των επιβατών στο διάστημα παραμένει στο μηδέν.

Queen Tamar, Γεωργία

escapismmagazine

Αεροδρόμιο Lleida-Alguaire, Ισπανία

noticiasarquitectura

Spaceport America, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

spaceportamerica

 Pulkovo, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

bugaga

Carrasco International, Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη

bizbilla

Daocheng Yading,  Θιβέτ

callwey

Menara Airport, Μαρακές, Μαρόκο

alfa-img

Santos Dumont, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

riotimesonline

Shenzhen Bao’an International. Κίνα

escapismmagazine

Wellington International Airport, Νέα Ζηλανδία

clubmoofie

[amazon] [klik] [escapismmagazine]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News