Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
χρήσιμα10 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό του σπιτιού.

10 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό του σπιτιού.

Το να καθαρίζεις το σπίτι δεν είναι η αγαπημένη ενασχόληση κανενός, όμως βλέποντας τα αποτελέσματα καταλαβαίνουμε πως αξίζει τον κόπο. Νιώθουμε πως έχουμε ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική υποχρέωση, όταν όλα γύρω μας λάμπουνε από καθαριότητα.

Αναπαλαιώνουμε το παλιό τραπέζι

15240460-R3L8T8D-650-y-02 copy

Ανακατεύουμε μισό ποτήρι ξύδι και μισό ποτήρι ελαιόλαδο, βρέχουμε ένα πανάκι και το τρίβουμε στο τραπέζι. Τα χτυπήματα εξαφανίζονται και το τραπέζι γίνεται σαν καινούργιο.

Λευκαντικό για μαξιλαροθήκες

Web

Ανακατεύουμε ένα ποτήρι σκόνης ρούχων, ένα ποτήρι καθαριστικού για πλυντήριο πιάτων, ένα ποτήρι λευκαντικού και μισό ποτήρι βόρακα και τα πλένουμε σε ζεστό νερό.

Καθαρισμός των ντουλαπιών

Web

Ανακατεύουμε ένα κουτάλι βούτυρο με δύο κουταλιές σόδας και με μία οδοντόβουρτσα ή ένα πανί καθαρίζουμε τα ντουλαπάκια.

Καθαρισμός της βρύσης/κεφαλής ντους από τα άλατα

15232460-R3L8T8D-650-collage

Web

Το να καθαρίσουμε την βρύση από τα άλατα είναι αρκετά απλό χρησιμοποιώντας ξύδι. Μετά από 20 λεπτά θα είναι σαν καινούργιο.

Εάν δεν καθαρίσει μετά από 20 λεπτά, τυλίξτε γύρω από την βρύση ένα σακουλάκι με ξύδι για ακόμα μία ώρα και στην συνέχεια ξεπλύνεται το καλά.

Ηλεκτρικό σίδερο

Web

  1. Καλύψτε την σιδερώστρα με ένα χαρτόνι και βάλτε λίγο αλάτι πάνω της.
  2. Ανάβουμε το σίδερο στην μέγιστη θερμοκρασία έχοντας τον ατμό απενεργοποιημένο.
  3. Περάστε το ζεστό σίδερο στο αλάτι. Όλη η βρωμιά θα φύγει απλά και γρήγορα από την επιφάνεια του σιδήρου.

Τηγάνι από μαντέμι

Web

Δείτε το βίντεο για την αναλυτική περιγραφή

Μούχλα στο μπάνιο

Web

Πάρτε λίγο βαμβάκι και κόψτε το σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τους λευκαντικό , τρίψτε καλά την μούχλα και αφήστε το να στεγνώσει για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα αφαιρέστε τα κομματάκια μούχλας με την βοήθεια οδοντόβουρτσας.

Το καπάκι της εστίας

15234810-R3L8T8D-650-4

Για να καθαρίσουμε το λίπος από το καπάκι θα χρειαστούμε οινόπνευμα. Τοποθετήστε το καπάκι σε μία πλαστική σακούλα με δύο ή τρεις κουταλιές οινόπνευμα και αφήστε το να κάτσει για 12 ώρες και ξεπλύντε.

Ασημένια μαχαιροπίρουνα

15242210-R3L8T8D-650-20141108183159

Μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα με την βοήθεια, ζεστού νερού, αλουμινόχαρτου και αλατιού. Τυλίγουμε ένα ταψί με το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ζεστό νερό με το αλάτι. Αφήνουμε τα μαχαιροπίρουνα μέσα στο ταψί για 30 λεπτά και γίνονται σαν καινούργια!

Υφασμάτινοι καναπέδες

Web

Για να καθαρίσουμε διάφορες κηλίδες και βρομιές από τον καναπέ θα χρειαστούμε μία βούρτσα και λίγο οινόπνευμα. Στην συνέχεια για να διώξετε την μυρωδιά του οινοπνεύματος μπορείτε να βάλετε λίγη σόδα πάνω στην επιφάνεια που καθαρίσατε.

Τα πιο σημαντικά