10 απλές αλήθειες που καθορίζουν πόσο θα διαρκέσει η σχέση σας

6 Ιανουαρίου, 2018 1:34 ΠΜ
More videos

Κάθε σχέση είναι ένα ρίσκο και όλοι θα θέλαμε να καταλαβαίνουμε από την αρχή πόσο δυνατή και ευτυχισμένη θα είναι η σχέση μας. Ωστόσο, είναι αδύνατον να το προβλέψουμε αυτό από την αρχή. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που δείχνουν αν μια σχέση θα είναι αρμονική και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

Ο Γκλεμπ Τσιπούρσκι είναι συνιδρυτής ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που αντιμετωπίζει την λογική σκέψη και αντιμετώπιση.

Δείτε παρακάτω 10 ενδείξεις που καθορίζουν πόσο θα διαρκέσει η σχέση σας και αν αξίζει να παλέψετε για αυτή σε κρίσιμες καταστάσεις.

10. Η συμπεριφορά σε κρίσιμες καταστάσεις

Μερικές φορές, βιώνουμε κρίσεις είτε μικρές είτε μεγάλες που απαιτούν την άμεση αντίδρασή μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα βοηθούσε πολύ αν εσείς και ο σύντροφός σας δεν βιαζόσασταν να βγάλετε συμπεράσματα.

Για παράδειγμα, αν εσείς είστε εκρηκτικός και παρορμητικός χαρακτήρας ένας ήρεμος και ισορροπημένος σύντροφος θα σας βοηθούσε να ηρεμήσετε και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

9. Τρόποι σκέψης

Εσείς και ο σύντροφός σας είστε δυο ενήλικες που ο κάθε ένας έχει τις δικές του απόψεις και προτιμήσεις. Αυτές οι απόψεις μπορεί να είναι ίδιες ή τελείως διαφορετικές. Eίναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι απόψεις και οι προτιμήσεις του συντρόφου σας δεν χρειάζεται να είναι ίδιες με τις δικές σας.

8. Απαιτήσεις

Μην περιμένετε ο σύντροφός σας να διαβάσει τις σκέψεις σας. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τους αγαπημένους σας και να μοιράζεστε μαζί τους τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

7. Προσωπικός χώρος

Αν είστε συνέχεια μαζί, τότε όλες οι κοινές σας δραστηριότητες θα γίνουν ρουτίνα. Ενθαρρύνετε τον σύντροφό σας να βρει δικές του δραστηριότητες, ενώ 1-2 φορές την εβδομάδα θα μπορούσατε να κάνετε μαζί κάτι ασυνήθιστο ή καινούργιο.

6. Σχέδια για την ζωή

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε ίδιες φιλοδοξίες ή στόχους, αλλά θα ήταν καλό να αντιλαμβάνεστε με τον ίδιο τρόπο την επιτυχία.

Καλό θα ήταν να συζητήσετε για τις προτεραιότητες που έχετε στην ζωή σας όσο πιο νωρίς γίνεται.

5. Σχέσεις με φίλους

Οι φίλοι είναι σημαντικοί στην ζωή ενός ανθρώπου. Γι’ αυτό ο σύντροφός σας θα πρέπει να φέρετε στους φίλους σας με σεβασμό ακόμα και όταν δεν τους συμπαθεί πολύ.

4. Σχέσεις με συγγενείς

Οι καλές σχέσεις με τους συγγενείς του συντρόφου σας είναι σημαντικές για την καλή σχέση μεταξύ σας.

Αν τσακώνεστε συνέχεια με τους γονείς του συντρόφου σας, θα καυγαδίζετε συχνά και με τον σύντροφό σας.

3. Υγιείς καυγάδες

Οι υγιείς τσακωμοί είναι μέρος μιας υγιούς σχέσης. Αν έχετε μια σχέση και πιστεύετε ότι δεν θα τσακωθείτε ποτέ, τότε κινδυνεύετε να χωρίσετε στον πρώτο τσακωμό.

2. Γιορτάζοντας την επιτυχία

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ζείτε μαζί με έναν άνθρωπο που υπονομεύει τις επιτυχίες σας ή δεν ενδιαφέρεται καν για τις επιτυχίες σας.

Στις αρμονικές σχέσεις οι σύντροφοι χαίρονται ο ένας για τις επιτυχίες του άλλου.

1.Συμβιβασμοί

Οι συμβιβασμοί σε μικρά πράγματα είναι πολύ σημαντικοί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι τσακωμοί θα είναι συχνοί και ο χωρισμός πολύ πιθανός.

Ακολουθήστε μας στο facebook: