10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

14 Νοεμβρίου, 2016 12:23 ΜΜ
More videos

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ξίδι χρησιμοποιείται κυρίως για το μαγείρεμα, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να είναι εκπληκτικά χρήσιμο με άλλους τρόπους; Το ξίδι θεωρείται ότι είναι ένα σούπερ συστατικό λόγω της απίστευτης χρήσης γύρω από το σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να έχει μια θέση στην κουζίνα σας.

Εκτός από το να είναι ένα ουσιαστικό καρύκευμα στην κουζίνα, παρακάτω θα δείτε 10 καταπληκτικές χρήσεις του ξιδιού που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού σας.

#10 Βουλωμένος νεροχύτης1

Youtube/ Householdhacker

Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα φραγμένο νεροχύτη, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό της βρύσης. Έτοιμο! Δεν θα είναι πλέον φραγμένος.

#9 Κολλώδη υπολείμματα2

Youtube/ Householdhacker

Ψεκάστε μια μέτρια ποσότητα ξιδιού στην περιοχή με το υπόλειμμα. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, μετά τρίψτε και θα φύγει.

#8 Αποσμητικό του κάδου απορριμμάτων3

Youtube/ Householdhacker

Βουτήξτε ένα κομμάτι ψωμί σε ξίδι και αφήστε το μέσα στο δοχείο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτοιμο! Η αποκρουστική μυρωδιά θα φύγει την επόμενη ημέρα.

#7 Καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων4

Youtube/ Householdhacker

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε διάφορα καθαριστικά είδη οικιακής χρήσης. Απλά ανακατέψτε το ξίδι με νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε όλο το σπίτι σας.

#6 Παγίδα εντόμων5

Youtube/ Householdhacker

Δεν σας αρέσουν οι μύγες στο σπίτι σας; Μην ανησυχείτε. Τοποθετήστε μηλόξιδο σε ένα φλιτζάνι, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και κάντε μικρές τρύπες στην κορυφή. Οι μύγες θα παγιδευτούν μέσα.

#5 Τσαλακωμένα ρούχα6

Youtube/ Householdhacker

Ανακατέψτε 1 δόση ξίδι και 3 δόσεις νερού και ψεκάστε τα ρούχα σας. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

#4 Γρατσουνιές γάτας7

Youtube/ Householdhacker

Οι γάτες μισούν το ξίδι. Ψεκάστε λίγο από αυτό στον καναπέ ή το κρεβάτι σας και η γάτα δεν θα γρατσουνίσει τα έπιπλα ξανά.

#3 Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα φυτά8

Youtube/ Householdhacker

Ένα μείγμα από νερό και μηλόξιδο θα βοηθήσει τα φυτά και τα λουλούδια σας να ζήσουν περισσότερο.

#2 Καθάρισμα γυαλιών ηλίου9

Youtube/ Householdhacker

Ψεκάστε άσπρο ξίδι στα αγαπημένα σας γυαλιά και σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Θα δώσει στα γυαλιά σας μια κρυστάλλινη επιφάνεια αμέσως.

#1 Μαγειρικά σκεύη με σημάδια10

Youtube/ Householdhacker

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι ξίδι στο τηγάνι. Βράζετε για περίπου 5 λεπτά και το σκεύος σας θα είναι σαν καινούριο.