10 Άγιοι που υπάρχουν αλλά δεν αναγνωρίζονται από την Εκκλησία

8 Φεβρουαρίου, 20188:25 ΜΜ
More videos

H Εκκλησία δεν είναι η μοναδική που έχει το δικαίωμα να καθορίσει κάποιον Άγιο. Προφανώς, δεν είναι όλοι οι Άγιοι που υπάρχουν στον κόσμο άνθρωποι. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να μην υπήρξαν ποτέ, ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν την μορφή ζώων.

Ωστόσο, το κοινό στοιχείο σε όλους είναι η δυνατότητα να θεραπεύουν και κάποιοι από αυτούς λατρεύονται για τις πράξεις ηρωισμού τους. Όπως και να έχει η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει κανέναν από αυτούς ως Αγίους.

Δείτε παρακάτω 10 μη αναγνωρισμένους Αγίους που λατρεύονται από πολύ κόσμο.

10. Ιησούς Μαλβέρδε, ο Άγιος των εμπόρων ναρκωτικών

Mexico Unexplained

Ο Ιησούς Μαλβέρδε ήταν οικοδόμος, αλλά αργότερα έγινε ληστής. Ωστόσο, όπως ακριβώς και ο Ρομπέν των Δασών έκλεβε από τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς. Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον συνδέουν με το εμπόριο ναρκωτικών θεωρείται προστάτης των εμπόρων ναρκωτικών. Οι έμποροι ναρκωτικών θεωρούν ότι τους προστατεύει από την αστυνομία.

9. Χουάν Σολδάδο, Άγιος των μεταναστών που περνάνε τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ- Μεξικό

 citylab

Ο Χουάν ήταν στρατιώτης στον Μεξικανικό στρατό και υπηρετούσε στην Τιχουάνα που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των 2 χωρών. Κάποια στιγμή συνελήφθη για τον βιασμό και την δολοφονία μιας 8χρονης κοπέλας. Μετά την εκτέλεσή του άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι άρχισε να κυλάει αίμα από τον τάφο του. Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι ο τάφος του Χουάν μπορεί να κάνει θαύματα.

8. Άγιος Γκίνεφορντ, Άγιος των παιδιών

 Dogster

Ο Γκίνεφορντ ήταν ένα σκυλί που ανήκε σε έναν ευγενή στη Γαλλία. Ο σκύλος είχε κερδίσει πολλούς επαίνους επειδή έσωσε τον γιο του ιδιοκτήτη του από ένα φίδι. Ωστόσο, αρχικά ο άντρας νόμιζε ότι ο σκύλος προσπάθησε να σκοτώσει τον γιο του. Όταν κατάλαβε ότι ο σκύλος του ήταν ήρωας του θέλησε να χτίσει ένα ιερό για να τον τιμήσει. Για κάποιον λόγο, το ιερό άρχισε να δέχεται προσευχές από ανθρώπους που ζητούσαν προστασία για τα παιδιά τους. Η Καθολική Εκκλησία δεν εντυπωσιάστηκε και κατέστρεψε το ιερό το 1262.

7. Μιγκέλ Άνγκελ Γαϊτάν

diarioelnorte

Ο Μιγκέλ πέθανε λόγω μηνιγγίτιδας όταν ήταν ακόμα μωρό. Ο θάνατός του δεν τράβηξε την προσοχή μέχρι το 1973 που μια μεγάλη βροχή ξέθαψε το φέρετρό του. Ένας εργαζόμενος του νεκροταφείου βρήκε το πτώμα του Μιγκέλ τόσο καλά διατηρημένο που φαινόταν σαν να μην είχε πεθάνει ποτέ. Λίγο αργότερα, η μητέρα του άνοιξε το φέρετρο και οι επισκέπτες πίστευαν ότι το σώμα του Μιγκέλ ήταν θαυματουργό.

6. Ευγένιος Ροντιόνωφ

Orthodox Christianity

Ο Ροντιόνωφ ήταν από τους Ρώσους στρατιώτες που εκτελέστηκαν από τους περίφημους Τσετσένους αντάρτες. Πριν καταδικαστεί σε θάνατο, οι αντάρτες του έδωσαν την επιλογή να σωθεί αρκεί να καταγγείλει την πίστη του. Δεν το έκανε και γι’ αυτό ονομάστηκε μάρτυρας. Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν το σώμα του εκταφιάστηκε είχε ακόμα τον σταυρό πάνω του. Το πορτρέτο του είναι αρκετά δημοφιλές στη Ρωσία.

5. Χοσέ Τομάς Ντε Σούσα Μάρτινς

Francisco Pastor

Ο Χοσέ ήταν γιατρός και φαρμακοποιός και ήταν γνωστός για τους φτωχούς που θεράπευε στην Πορτογαλία. Γιάτρευε όσους έπασχαν από φυματίωση και αυτοκτόνησε όταν κόλλησε και ο ίδιος την ασθένεια.

Οι άνθρωποι έχτισαν ένα άγαλμα προς τιμήν του, το οποίο έγινε ιερό το 1904.

4. Αγία Τερέζα, Αγία της Καμπόρα

 True West Magazine

Λέγεται ότι η Αγία Τερέζα απέκτησε μυστηριωδώς μαγικές θεραπευτικές ιδιότητες όταν ξύπνησε από ένα κώμα. Ο πρώτος που θεράπευσε ήταν ένας καουμπόι που έμεινε παράλυτος όταν ένα άλογο τον κλώτσησε στο κεφάλι. Σύμφωνα με αναφορές, τον ακούμπησε και εκείνος άρχισε αμέσως να περπατάει. Η Εκκλησία δεν την αναγνώρισε ποτέ ως Αγία, αλλά ο κόσμος την λάτρεψε.

3. Γκαουχίτο Γκιλ

 Acoma

Ο Γκιλ ήταν μέλος ενός κόμματος στην Αργεντινή. Εκείνη την εποχή τα μέλη των κομμάτων συνήθιζαν να μάχονται μεταξύ τους, αλλά ο Γκιλ αρνήθηκε να το κάνει όταν του ζητήθηκε. Επέμεινε ότι ήταν λάθος και ότι τα μέλη των 2 κομμάτων έπρεπε να θεωρούνται αδέρφια. Αυτό οδήγησε τους γηραιότερους να τον αποξενώσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο. Όταν ήρθε η ώρα της εκτέλεσης, ο Γκιλ είπε στον εκτελεστή του ότι ο γιος του θα αρρώσταινε αν τον σκότωνε. Ο εκτελεστής δεν τον πίστεψε, αλλά όταν γύρισε σπίτι βρήκε τον γιο του άρρωστο. Έτσι, πήγε να ζητήσει συγχώρεση στον τάφο του Γκιλ και την επόμενη μέρα το γιος του θεραπεύτηκε.

2. Αγία Σάρα, Αγία των Ρομά

 Acoma

Πιστεύεται ότι μια από τις υπηρέτριες των Τριών Μαριών που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Μια γνωστή θεωρία υποστηρίζει ότι η Σάρα ακολούθησε τις 3 Μαρίες όταν εκδιώχθηκαν από την Παλαιστίνη από τους Ρωμαίους. Ωστόσο, παρόλο που οι 3 Μαρίες αναφέρονται στην Βίβλο η Σάρα δεν αναφέρεται πουθενά. Φυσικά, αυτό δεν εμπόδισε τους Ρομά να την τιμούν κάθε Μάιο.

1.Σάντα Μουέρτε, ο Άγιος του Θανάτου

cronicaviva

Στο Μεξικό ο Σάντα Μουέρτε θεωρείται ο Άγιος του Θανάτου. Λατρεύεται μόνο από εγκληματίες και εμπόρους ναρκωτικών. Μετά από μια υποτιθέμενη αγιοποίηση άρχισε να λατρεύεται και από ανύπαντρες μητέρες, τοξικομανείς, ανέργους και παιδιά του δρόμου. Σήμερα, έχει περίπου 12 εκατομμύρια πιστούς και θεωρείται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στη Νότια Αμερική.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News