1.075 χρόνια φυλάκισης στον Τούρκο «γκουρού του σεξ» με τις χίλιες ερωμένες

13 Ιανουαρίου, 202110:41 ΠΜ
More videos

Ο Τούρκος «γκουρού» – ηγέτης θρησκευτικής σέχτας Αντνάν Οκτάρ (Adnan Oktar) καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε 1.075 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο 64χρονος «γκουρού» και τηλεαστέρας του «αληθινού Ισλάμ», όπως παρουσίαζε τις δοξασίες του (και μέσω τηλεοπτικής εκπομπής), κρίθηκε ένοχος για μια σειρά από αδικήματα όπως σεξουαλικές επιθέσεις, σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, απάτη, πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία.

Ο Οκτάρ είχε ένα χαρέμι από 1.000 γυναίκες που τις αποκαλούσε «γατούλες».   

Ο Οκτάρ είναι «δημιουργιστής», δηλαδή απορρίπτει τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου και έχει γράψει ένα βιβλίο 770 σελίδων με τίτλο «Ο Άτλας της Δημιουργίας», το οποίο υπογράφει ως Χαρούμ Γιαχία. Αυτό είναι η «βίβλος» του. Έγραψε κι άλλα βιβλία με το ίδιο ψευδώνυμο.

Τα προηγούμενα χρόνια έγινε γνωστός επειδή μεταξύ άλλων διέδιδε και θεωρίες συνωμοσίας με πρωταγωνιστές εβραίους και μασόνους. Επίσης είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος.

Στις 11 Ιουλίου 2018, ο Οκτάρ και περισσότεροι από 160 συνεργάτες του συνελήφθησαν με κατηγορίες όπως δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης, οικονομική απάτη και σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 11 Ιανουαρίου 2021, καταδικάστηκε σε πάνω από 1000 χρόνια φυλάκισης.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News