Βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα στο Περού

19 Σεπτεμβρίου, 2017 6:44 ΠΜ
More videos

Συνολικά 121 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές του Περού μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων. Πρόκειται για το το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» (χωρητικότητας 3.400-teu και κατασκευής 2001) το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

Το πλοίο «Dimitris C»

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες maritimebulletin.net και tradewinds, οι οποίες μεταδίδουν τη είδηση, το συγκεκριμένο πλοίο έπλεε με σημαία Μάλτας.

Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής – ιδιοκτήτης της Danaos Shipping

Πληροφορίες που επικαλούνται οι ιστοσελίδες, αναφέρουν πως το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ιλό στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από το Ικίκε της Χιλής ενώ τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένα το Γκουαγιακίλ.

Ύστερα λοιπόν από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές Αρχές εντοπίστηκαν τρεις τσάντες με την ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ παράλληλα η αστυνομία περισυνέλεξε και 16.243 δολάρια.

Tο λιμάνι του Ιλό στο νότιο Περού

Το πλοίο  «Dimitris C»  έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 άτομα από την Τανζανία.

(Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας maritimebulletin)

To δημοσίευμα της ιστοσελίδας Tradewinds)

 

Περισσότερες λεπτομέρειες από την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Danaos Shipping.

Πηγή: zougla