Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κέρδισαν μαθητές από την Κομοτηνή.

24 Μαρτίου, 2016 12:32 ΠΜ
More videos

Δείτε την συγκλονιστική ταινία «Ο ονειροπόλος» που χάρισε στους μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής την πρωτιά!

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο Ονειροπόλος» των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.

Πρωταγωνιστής της συγκλονιστικής ταινίας των μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής είναι ο Μπαρίς, ο οποίος αποκοιμιέται διαβάζοντας τον «Μικρό Πρίγκιπα», το διαχρονικό και αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint Exupery.

Στο σενάριο των μαθητών, που υπογράφουν οι Κουρτ Χουσεΐν Ερέν, Μολλά Αμέτ Αλή Εμπρού, Μολλά Μουσταφά Εμίρ, Μουσταφά Σελήν, Μποϊκλού Χασάν Χαρούν, Παντήρ Ρετζεπέ Γκιζέμ και Ραήφ Ορτσούν, ο «Μικρός Πρίγκιπας» γίνεται πρωταγωνιστής των ονείρων του Μπαρίς, ταξιδεύοντάς τον σε όλη τη Γη, αναζητώντας για ακόμα μία φορά φίλους.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε. Ο Μικρός Πρίγκιπας στέκεται ανήμπορος μπροστά στο θέαμα το οποίο παγώνει την ψυχή του και χάνει το χρώμα του και τότε το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, με τον Μικρό Πρίγκιπα να επισκέπτεται τον Μπαρίς.

«Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει να αγαπούν» λέει ο Μικρός Πρίγκιπας στον Μπαρίς, όταν αυτός τον ρωτά γιατί έχασε το χρώμα του και μαζί αποφασίζουν να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο. «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί» είναι η φράση με την οποία πέφτουν οι τίτλοι τέλους της ταινίας, που σου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και λύπης.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: familyinaction.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: