Βόσνιος καλλιτέχνης σκαλίζει εκπληκτικά λεπτομερή γλυπτά σε μύτες μολυβιών

12 Αυγούστου, 2015 5:21 ΜΜ
More videos

Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν εργαλεία για να φτιάξουν τα έργα τους, όμως ο Βόσνιος γλύπτης Jasenko Đorđević (Γιασένκο Τζόρτζεβιτς) μετατρέπει τα εργαλεία σε έργα τέχνης.

Γεννημένος στην Τούζλα της Βοσνίας,  ο Đorđević χρησιμοποιεί ένα X-acto μαχαίρι και μικροσκοπικά κοπίδια για να σκαλίσει τα ιδιαίτερα λεπτομερή μολυβένια γλυπτά του. Το αποτέλεσμα μοιάζει με κάτι που είναι φτιαγμένο από πέτρα ή απανθρακωμένο ξύλο. O Đorđević εμπνεύστηκε τα μολυβένια γλυπτά από τη δουλειά του Dalton Ghetti, ενός άλλου γλύπτη που σκάλιζει γλυπτά πάνω σε μολύβια.  

Ο γραφίτης είναι το υλικό που επιλέγει ο Đorđević, «δεδομένου του ότι είναι σκληρό και εύθραυστο ταυτόχρονα. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν δουλεύεις με γραφίτη, καθώς με την παραμικρή απροσεξία μπορείς να το σπάσεις.»

pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-9 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-39 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-13 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-35 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-27 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-16 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-32 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-3 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-37 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-5 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-6 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-2 pencil-tip-sculptures-jasenko-dordevic-1

Ακολουθήστε μας στο facebook: