Το σημαντικό ερώτημα που άλλαξε την ζωή του Steve Jobs

2 Μαΐου, 2016 6:55 ΜΜ
More videos

Από τη στιγμή που ο ίδιος ίδρυσε την Apple το 1976, ο Steve Jobs αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο του χρόνου του στο αγαπημένο του έργο. Ήταν παρόν σχεδόν σε κάθε επιχειρηματική συνάντηση στην εταιρεία που κατείχε και σπάνια έλειπε. Ίσως σκεφτείτε ότι θα πρέπει να ήταν κάποιος  λόγος πολύ σημαντικός για να λείψει και έχετε δίκιο. Αλλά τι ακριβώς θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή αυτού του ανθρώπου που ήταν αφιερωμένος στο έργο του;

Η απάντηση είναι τόσο απλή και τρυφερή: Ο Jobs δεν πήγε στην σύσκεψη γιατί ήθελε να πάει στο πρώτο ραντεβού με μια υπέροχη γυναίκα – που αργότερα θα γινόταν γυναίκα του.

631155-650-144542780975013b2e6d5d1385743790bf5700f053

Μια φορά, τον Οκτώβριο του 1989, ο Jobs έδωσε μια ομιλία σε πανεπιστήμιο. Μια πρόσφατη απόφοιτος, η Λόρεν Πάουελ καθόταν στο αμφιθέατρο. Ο Jobs κατέληξε να κάθεται δίπλα της, και ήθελε να την γνωρίσει μετά  την ομιλία του. Αντάλλαξαν τους αριθμούς του τηλεφώνου τους.

Ο Jobs δεν μπορούσε να περιμένει, και την ίδια ημέρα ζήτησε από την Πάουελ να βγουν έξω για δείπνο. Όπως συμβαίνει συχνά, υπήρχε μόνο ένα εμπόδιο στο δρόμο τους – ο Jobs είχε μια συνάντηση που έπρεπε να πάει.

Καθισμένος στο αυτοκίνητό του, ο Jobs ρώτησε τον εαυτό του ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Τι θα κάνω αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου; Αφού το σκέφτηκε για λίγο, ο Jobs πήγε πίσω στο κτίριο του πανεπιστημίου, βρήκε την Πάουελ και την οδήγησε έξω. Από εκείνη την στιγμή, δεν χώρισαν ποτέ.

631255-650-1445427809gjj

Η βάση όλης της σοφίας είναι να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο. Εάν ένα άτομο θυμάται αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η ψυχή του θα γεμίσει με πάθος και συναίσθημα. Θα γεννηθεί στην καρδιά του ένα νέο κουράγιο για να δοκιμάσει καινούρια πράγματα και να ρισκάρει σε αυτό το παιχνίδι που λέγεται ζωή.   

Έτσι, ρωτήστε τον εαυτό σας αυτή την ερώτηση πιο συχνά. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Και να το αναζητήσετε πριν να είναι πολύ αργά για να το κάνετε.

Τι θα κάνατε τώρα, αν ξέρατε  ότι αυτή είναι πραγματικά η τελευταία ημέρα της ζωής σας;

Walter Isaacson

Ακολουθήστε μας στο facebook: