Το νέο ιδιωτικό jet της Honda που έκανε να γίνει 20 χρόνια και μοιάζει με γυναικείο παπούτσι!

Η Honda είναι παγκοσμίως γνωστή για τα αυτοκίνητα, τις μηχανές και τις ηλεκτρικές συσκευές της, τώρα όμως κάνει την είσοδό της σε ένα άγνωστο γι αυτήν πεδίο, αυτό των ιδιωτικών jet.
Mετά από 30 χρόνια έρευνα, η HondaJet κάνει την είσοδό της στην αγορά της αεροναυπηγικής
Το αξίας 4,5 εκατ. HondaJet, κατασκευάζεται στην Β. Καρολίνα και έρχεται να ανταγωνιστεί και τα Cessna.
Σύμφωνα με την Yuri Kageyama του AP, η Honda έχει ήδη 100 παραγγελίες για νέα jet από πελάτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ οι παραλαβές των νέων αεροσκαφών θα αρχίσουν στα τέλη του 2015.
“Το να προσφέρουμε ιδιωτική μετακίνηση στον αέρα ήταν το όνειρο του Soichiro Honda και το όνειρο όσων είμαστε στην Honda”, σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας Takanobu Ito με δηλώσεις του στον ιαπωνικό τύπο.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Honda Aircraft CEO, Michimasa Fujino δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του jet της Honda εμπνεύστηκε από τα γυναικεία παπούτσια, ώστε να είναι όμορφο, άνετο και λειτουργικό.
Οι Ιάπωνες έχουν ανυψώσει τις τουρμπίνες στα φτερά, προσφέροντας μία μοναδική σχεδίαση ενώ αυτό βοηθά στο να μην μεταφέρεται θόρυβος στην καμπίνα, επίσης έτσι, κερδίζεται και χώρος για τους επιβάτες.
Το αεροσκάφος HF120 θα μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα με ταχύτητα 780 χλμ την ώρα και αυτονομία 2.000 χλμ.
Το cockpit είναι εφοδιασμένο με touchscreen οθόνες και σουίτα GPS Garmin’s G3000.