Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης περνάει σε άλλη διάσταση: Γίνεται το ωραιότερο αεροδρόμιο του κόσμου! (εικόνες)

10 Δεκεμβρίου, 2014 8:51 ΜΜ
More videos

Πώς μπορεί το ωραιότερο αεροδρόμιο του κόσμου να γίνει… ωραιότερο; Προφανώς με την ίδια λογική που το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού.

Ο αερολιμένας της Σιγκαπούρης αποφάσισε να ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη εμπειρία και να περάσει σε άλλη διάσταση: θέλει να γίνει το «κόσμημα» όλων των αεροδρομίων του κόσμου.

Υπό το πρόγραμμα «Project Jewel», οι εμπνευστές του νέου αεροδρομίου ονειρεύονται την κατασκευή να έχει πολύ γυαλί και μέταλλο, να «βρέχεται» από καταρράκτες, να περιέχει ένα ολόκληρο φυσικό πάρκο με «αληθινή» βλάστηση και πρωτοποριακή μεταφορά των επιβατών για άνετο check-in.

To νέο terminal του αεροδρομίου πρόκειται να χτιστεί δίπλα στο ήδη υπάρχον και θα κοστίσει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να έχει περατωθεί το 2018. Οι κατασκευαστές θεωρούν πως αυτή η ποιοτική επέκταση θα ανεβάσει τον αριθμό των επιβατών που διέρχονται από το αεροδρόμιο σε 24 εκατομμύρια (από 17,7 εκατ. που είναι αυτή τη στιγμή).

Το αεροδρόμιο θα έχει πέντε υπέργειους ορόφους και πέντε υπόγειους, ενώ θα υπάρχει πλήθος εστιατορίων και μαγαζιών, καθώς και ξενοδοχείο 130 δωματίων. Πάντως, το μεγάλο στοίχημα των κατασκευαστών είναι το πάρκο που θα χτιστεί εντός του αεροδρομίου και το οποίο θα δώσει μια εντελώς καινούργια διάσταση στη σχέση του επιβάτη με τον χώρο των αεροδρομίων.

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε μας στο facebook: