Τι έχουν τα σπίτια στο Παρίσι που δεν τα βρίσκεις πουθενά στον κόσμο

20 Αυγούστου, 2015 11:23 ΜΜ
More videos

Ειλικρινά, οι Γάλλοι κάνουν ορισμένα πράγματα πολύ καλύτερα από άλλους: ρούχα, φαγητό και συνθήκες εργασίας. Σε αυτή τη λίστα προσθέστε και «ζωή», ειδικά όταν μιλάμε για το Παρίσι.

Τα διαμερίσματα στην Πόλη του Φωτός, ακόμη κι όταν είναι μικρά, έχουν μια συγκεκριμένη ποιότητα και ένα ειδικό σικ.

1. Απίστευτες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες


Ακόμη και χωρίς κανένα διακοσμητικό στολίδι ή έπιπλα, τα παρισινά διαμερίσματα, στην πλειονότητά τους έχουν αρχιτεκτονικό διάκοσμο, όπως πουθενά αλλού.

2. Στοιχεία μιας ποιοτικής πολιτισμικής ζωής


Στο Παρίσι οι άνθρωποι εκτιμούν τα πράγματα της ψυχής και του μυαλού. Τα βιβλία δεν θεωρούνται αντικείμενα για δημόσια βιβλιοθήκη ενώ όταν υπάρχει και πιάνο στο σπίτι κάποιος σίγουρα ξέρει μουσική.

3. Θέα για καρτ ποστάλ


Δεν υπάρχει στο Παρίσι αυτό που αποκαλούμε «κακή θέα», παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις. Ακόμη κι όταν ένα διαμέρισμα βλέπει στον τοίχο κάποιου άλλου σπιτιού και πάλι υπάρχουν στοιχεία απέναντι που είναι όμορφα.

4. Ενα καλό τραπέζι για φαγητό


Σε ένα παρισινό διαμέρισμα υπάρχει πάντα χώρος για ένα πολιτισμένο γεύμα. Τραπεζαρίες και μικρά τραπεζάκια διατίθενται σε κάθε σπίτι για να γευματίσει κάποιος με παρέα και να συνομιλεί επί ώρες.

5. Μπαλκόνι με θέα


Στη Γαλλία, όπως σε όλη τη Μεσόγειο, η ζωή επεκτείνεται στον εξωτερικό χώρο. Οχι με τεράστιες βεράντες, όπως στην Ελλάδα, αλλά με κομψά μπαλκόνια που κοσμούνται συνήθως από πανέμορφα παρτέρια και όπου μπορεί κάποιος να πιεί τον καφέ του με γάλα.

6. Υπάρχει σίγουρα ένα παλιό έπιπλο που περνάει από γενιά σε γενιά


Ο κομός της γιαγιάς, ο οικογενειακός καθρέφτης, το ντιζαϊνάτο έπιπλο που θα βρεις σε μια αντικερί, πάντα στο παρισινό σπίτι θα βρεις κάτι από τον περασμένο αιώνα.

7. Ξύλινα πατώματα με χαρακτήρα


Είναι πραγματικά θέμα τα παρκέ του Παρισιού. Θυμίζουν ξυλογλυπτική, διατηρούνται δεκαετίες, στολίζουν το σπίτι από άκρη σε άκρη.

8. Τεράστια παράθυρα


Ακόμη και χωρίς κουρτίνες, αυτά τα τεράστια παράθυρα του Παρισιού προσφέρουν ήλιο και φως αλλά και θέα, μέρα και νύχτα.

9. Μικρή αλλά λειτουργική κουζίνα


Δεν έχουν το άπλωμα των αμερικανικών κουζινών οι γαλλικές, αλλά είναι πιο φινετσάτες. Λειτουργικές και κομψές παραμένουν μικρές, παρότι οι Γάλλοι μαγειρεύουν, φυσικά, πολύ καλύτερα από τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε μας στο facebook: