“Ταξιδέψτε” στο σώμα σας μέσα από ένα μικροσκόπιο SEM

27 Αυγούστου, 2015 1:41 ΠΜ
More videos

Γνωρίστε καλύτερα τον οργανισμό σας μέσα από ένα φωτογραφικό ταξίδι από λήψεις ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης (SEM).

Η υψηλή ανάλυση των φωτογραφιών από αυτού του είδους το μικροσκόπιο, επιτυγχάνεται καθώς η δέσμη ηλεκτρονίων του SEM αλληλεπιδρά με άτομα κοντά ή στην επιφάνεια του δείγματος που πρόκειται να παρατηρηθεί.

Τα επίπεδα μεγέθυνσης κυμαίνονται από μεγέθη της τάξης x25 (περίπου το ίδιο με ένα μεγεθυντικό φακό χειρός) έως περίπου x250.000! Απίστευτες λεπτομέρειες μεγέθους από 1 έως 5 νανοχιλιοστά (nm), μπορούν να ανιχνευθούν.

Ενδεικτικά, τα 2,5 nm είναι ένα εκατομμύριο φορές μικρότερα σε μέγεθος από έναν ψύλλο, με μέσο μέγεθος 2,5 χιλιοστά!

Ο πρώτος που δημιούργησε μια εικόνα από ένα SEM ήταν ο Max Knoll, το 1935.

Για τα επόμενα 30 χρόνια, μια σειρά από επιστήμονες εργάστηκαν για να αναπτύξουν περαιτέρω το όργανο, και το 1965 το πρώτο SEM παραδόθηκε στην DuPont από την Cambridge Instrument Company, με το όνομα «Stereoscan».

Ερυθρά αιμοσφαίρια

aimopΑνθρώπινη τρίχα με ψαλίδαtrihaΑμφιβληστροειδικά αιμοφόρα αγγείαamfiΗ επιφάνεια ενός δοντιού με οδοντική πλάκαdontiaΚύτταρα μπλεγμένα στον κολλώδη ιστό ενός θρόμβου αίματοςthromvosΠαραμορφωμένα καρκινικά κύτταρα πνεύμοναkarkinΩάριο επικαλυμμένο με τη μεμβράνη «zona pellicuda»oarioΣπερματοζωάρια προσπαθούν να γονιμοποιήσουν ένα ωάριοspermaΌ,τι συμβαίνει πέντε ημέρες μετά τη γονιμοποίηση ενός ωαρίουgonimΑνθρώπινο έμβρυο έξι ημερών αρχίζει να εμφυτεύεται στο ενδομήτριο

emvryo

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: